Καλωσόρισες πίσω Denzel Washington

Η μεγάλη κινηματογραφική επιστροφή στο The Little Things και τους ρόλους που τον έκαναν αυτό που είναι.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 07 Φεβρουαρίου 2021

Τα τελευταία χρόνια, ο αμερικανικός κινηματογράφος στερείται ένα από τα πιο υπολογίσιμα ατού του. Ο λόγος για τον master της δράσης Denzel Washington, ο οποίος αν εξαιρέσουμε τη συμμετοχή του στο sequel The Equalizer 2 (2018), είναι περίπου σαν να έχει χαθεί από προσώπου γης. Επειδή αν δεν αναφέρει κάτι ο ίδιος δημόσια δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε τι ακριβώς μεσολάβησε, ας εστιάσουμε στα -σχεδόν- breaking news: Η κινηματογραφική του επιστροφή είναι γεγονός. 

H ταινία The Little Things έκανε πρεμιέρα στο HBO Max την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου και το σκηνικό μοιάζει γνώριμο. Ο 66χρονος (!) ηθοποιός -μακάρι να κληρονομούσαμε τα δικά του γονίδια και αυτά του Lenny Kravitz παρεμπιπτόντως- υποδύεται ένα σκυθρωπό και κουρασμένο από τη ζωή ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα μυστήριο. 

Washington reloaded

Παραδεχόμαστε ότι το come back του δεν ακούγεται ιδιαίτερα πρωτότυπο, ειδικά μετά από παρελθοντικές συνεργασίες του με δημιουργούς όπως οι Tony Scott (Man on Fire, Déjà Vu) και Carl Franklin (Devil in a Blue Dress, Out of Time) ή τη συμμετοχή του στα κλασσικά πλέον Inside Man και The Bone Collector.

Ίσως μάλιστα το τελευταίο, να σου θυμίσει πράγματι το The Little Things καθώς και αυτό ασχολείται με έναν κατά συρροή δολοφόνο, ενδεχομένως να μη μπαίναμε στη διαδικασία ποτέ να παρακολουθήσουμε ελλείψει Washington.

O σκηνοθέτης της ταινίας John Lee Hancock (The Rookie, The Blind Side, The Founder) που έγραψε το σενάριο το 1993, το προόριζε για τον Steven Spielberg ή έστω για ονόματα όπως ο Clint Eastwood και ο Warren Beatty προτού αποφασίσει εν τέλει να φέρει τη δική του υπογραφή. To τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο διεκπεραιωτικό που είναι να απορεί κανείς τι ήταν αυτό που ιντρίγκαρε τόσους βραβευμένους σκηνοθέτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να την αναλάβουν. Εμείς ποντάρουμε όμως στις ανατροπές και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του σεναρίου. 

To σενάριο και οι ανατροπές

Η πλοκή αφορά το δίδυμο δύο αστυνομικών (Denzel Washington, Rami Malek) που, θέλοντας και μη, γίνονται σύμμαχοι κατά τη διάρκεια ερευνών. Η ιστορία διαδραματίζεται το 1990, οι δυο τους δεν έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα ή το διαδίκτυο. Ο Joe Deacon (Denzel Washington) είναι ένας χαμηλών τόνων τύπος, που απομακρύνθηκε από το αστυνομικό σώμα εξαιτίας μιας εμμονής του με μία σειρά ανθρωποκτονιών.

Σε κάποια στιγμή, ο αντικαταστάτης του, Jimmy Baxter (Rami Malek) συνειδητοποιεί ότι ο φόνος μιας νέας γυναίκας κατά πάσα πιθανότητα συνδέεται με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις του βετεράνου Deacon. Το ψυχολογικό θρίλερ σε μεγάλο βαθμό αναλώνεται στη διαμάχη μεταξύ τους, καθώς ο παλιός είναι κυνικός και αγνοεί επιδεικτικά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ ο νέος λειτουργεί περισσότερο διπλωματικά. Όταν στην ταινία εμφανίζεται ο μυστηριώδης μοναχικός τύπος Albert Sparma (Jared Leto) ως ο κύριος ύποπτός τους, το σενάριο βαδίζει σε πιο διφορούμενα ηθικά μονοπάτια. 

Το cast συμπληρώνουν οι Natalie Morales και Michael Hyatt και η μουσική φέρει την υπογραφή του Thomas Newman. Η ταινία μπορεί να μην ακούγεται αριστούργημα αξιώσεων, όμως τουλάχιστον ο Denzel επιτέλους βγήκε από τη ναφθαλίνη, επανήλθε δριμύτερος στη δράση και στο εξής μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερα πρότζεκτ.

Ανακούφιση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος