10 ενδιαφέρουσες ταινίες μέχρι τον Ιούλιο

Ξέρουμε ποιες ταινίες δεν πρέπει να χάσεις αυτόν το μήνα.

Ας μην επαναλαμβανόμαστε, καλοκαίρι σημαίνει (και) θερινό σινεμά. Μετά από τόσους συνεχόμενους μήνες lockdown, όσοι ανέκαθεν προτιμούσαμε τους καλοκαιρινούς κινηματογράφους είναι λογικό να αισθανόμαστε διπλή ικανοποίηση μετά το άνοιγμά τους. Ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα καλών ταινιών που κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι και δη μέσα στο μήνα που διανύουμε. Παρακάτω λοιπόν, βρίσκεις 10 ενδιαφέρουσες ταινίες για τον Ιούνιο, για εκείνα τα βράδια που θες να περάσεις κάτω από τα αστέρια.

Ράφτης (Tailor) 03/06

Τα του "Ράφτη" τα έχουμε ήδη αναλύσει διεξοδικά εδώ. Πρόκειται για την ελληνική ταινία που ξεχώρισε στα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δικαίως κιόλας. Καλό είναι να στηρίζουμε τις ποιοτικές ελληνικές παραγωγές που τελευταία αποδεικνύουν ότι αξίζουν την προσοχή μας. 

Ανάμεσά μας (Young Ahmed) 03/06

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών. O 13χρονος Ahmed μένει στο Βέλγιο και ξαφνικά στρέφεται φανατικά προς τη θρησκεία με αποτέλεσμα να απορρίπτει μέχρι και την ίδια του την οικογένεια. 

Μήλα 03/06

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου έμελλε να είναι η φετινή επίσημη ελληνική πρόταση για τα 93α Όσκαρ. Συζητήθηκε πολύ -όπως και οι περισσότερες δουλειές του εξαιρετικού Άρη Σερβετάλη, αλλά εν τέλει δεν κέρδισε μία θέση στις υποψηφιότητες. Στο μεταξύ, ο Σερβετάλης και η παρτενέρ του Σοφία Γεωργοβασίλη, παίζουν σε μία ταινία σχεδόν προφητική καθώς περιστρέφεται γύρω από μία ασυνήθιστη επιδημία. Οι άνθρωποι προσβάλλονται από αιφνίδια αμνησία. Ο πρωταγωνιστής στην προκειμένη περίπτωση ξεκινά ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο βασίζεται στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποστολών. Αφού αρχίσει να τις διεκπεραιώνει, θα γνωρίσει μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει.

Ένα Ήσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place 2) 03/06

To αρχικό A Quiet Place ήταν μία αποκάλυψη για τον ηθοποιό John Krasinski που δοκίμαζε για δεύτερη φορά τις σκηνοθετικές του δυνάμεις. Box office και κριτικοί συμφώνησαν με αποτέλεσμα το σίκουελ να είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα ερχόταν σύντομα. Η δόλια η Emily Blunt και πάλι προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της από τα τέρατα που καραδοκούν με την πρώτη λέξη.Ταξιδεύει λοιπόν, για να έρθει σε επαφή και με άλλους απομονωμένους επιζώντες, απλώς δεν ξέρουμε αν θα της βγει σε καλό. 

Nomadland 10/06

Το φετινό Oscar καλύτερης ταινίας κατέκτησε ταινία με γυναικεία υπογραφή. Η Chloé Zhao καθοδηγεί σκηνοθετικά τη Frances McDormand στο ρόλο της Fern που αναγκάζεται λόγω οικονομικής κρίσης να ζει ως σύγχρονος νομάς και ήρθε επιτέλους η ώρα να δούμε τι είναι αυτό που ενθουσίασε την παγκόσμια βιομηχανία

Αυτοί που Εύχονται τον Θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead) 10/06

Δύο επαγγελματίες δολοφόνοι καταδιώκουν έναν έφηβο που υπήρξε μάρτυρας μιας δολοφονίας. Μία ειδικός σε θέματα επιβίωσης είναι στο πλευρό του με σκοπό να τον προστατεύσει, ενώ παράλληλα μία δασική πυρκαγιά παίρνει καταστροφικές διαστασεις. Η κατάσταση είναι μη σου τύχει εν ολίγοις. Η πρωταγωνίστρια Angelina Jolie προφανώς συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. 

Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου (The Comeback Trail) 17/06

Προσωπικά και μόνο που βλέπω το συνδυασμό Robert De Niro, Morgan Freeman και Tommy Lee Jones δε χρειάζομαι κάτι επιπρόσθετο. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί χρωστούν χρήματα στη μαφία και για να σωθούν, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη.

Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο (Seules Les Betes) 17/06

Στο θρίλερ του βραβευμένου με Cesar σκηνοθέτη Dominique Moll που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, πέντε άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα αναπάντεχο μυστήριο ύστερα από την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας. Προφανώς υπάρχει πολύ πλούσιο παρασκήνιο για το τί μπορεί να συνέβη και πώς εμπλέκονται οι πρωταγωνιστές.

Minari 24/06

Η ταινία που για κάποιους είναι ο "αντικαταστάτης" του Parasite φέτος, μας έχει ήδη απασχολήσει εκτενώς εδώ στο Esquire. Διάβασε περισσότερα, asap

Axis Sally (American Traitor: The Trial Of Axis Sally) 24/06

Μετά το "Άρωμα Γυναίκας" μου είναι πολύ δύσκολο να παρακαμψω έτσι απλά μία ταινία με τον Al Pacino, πόσω μάλλον όταν βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Εδώ, υποδυόμενος τον εκκεντρικό και χαρισματικό δικηγόρο James Laflin αναλαμβανει την υπόθεση υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Mildred Gillars που κατηγορείται για αισχάτη προδοσία από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος Με Έβαλε Να Το Κάνω (The Conjouring: The Devil Made Me Do It) 24/06

Η ταινία ρίχνει φως σε μία ιστορία που οι έμπειροι μεταφυσικοί ερευνητές Ed και Lorraine Warren είχαν στο αρχείο τους. Πρόκειται για την ιστορία, κατά την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία των Η.Π.Α ένας ύποπτος δολοφονίας ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες για να αποδείξει την αθωότητά του. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης