Ένας ᾽Ράφτης᾽ και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες -εκ των οποίων οι τρεις είναι ελληνικές- δύο επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή). Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για της ταινίες της εβδομάδας. 

Ράφτης

Η Σόνια Λίζα Κέντερμαν υπογράφει ένα ρομαντικό δράμα με διάφορες κοινωνικές προεκτάσεις που συγκίνησε κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, γεγονός που μεταφράστηκε σε 3 βραβεία. Περισσότερα για την ταινία και την υπόθεσή της, διαβάζεις εδώ.

Ανάμεσά μας (Young Ahmed)

Απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών και έδωσε σε πολύ κόσμο τροφή για σκέψη. Η ταινία ακολουθεί τον 13χρονς Ahmed, ο οποίος μένει στο Βέλγιο και ξαφνικά στρέφεται φανατικά προς τη θρησκεία με αποτέλεσμα να απορρίπτει μέχρι και την ίδια του την οικογένεια. 

Κρουέλα (Cruella)

Να και κάτι που ενδεχομένως πολλοί να μην περίμεναν από την Emma Stone. Όχι επειδή δε διαθέτει τις ικανότητες ούτε επειδή δεν έχει δείξει δείγματα αυτοτρολαρίσματος -ίσα ίσα. Τα στερεότυπα καλά κρατούν, αλλά μία νεράιδα όπως η Stone κάλλιστα μπορεί να μεταμορφωθεί σε Κρουέλα ντε Βιλ των '70s. Από εμάς είναι ναι. 

Μήλα

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου έμελλε να είναι η φετινή επίσημη ελληνική πρόταση για τα 93α Όσκαρ. Συζητήθηκε πολύ -όπως και οι περισσότερες δουλειές του εξαιρετικού Άρη Σερβετάλη, αλλά εν τέλει δεν κέρδισε μία θέση στις υποψηφιότητες. Στο μεταξύ, ο Σερβετάλης και η παρτενέρ του Σοφία Γεωργοβασίλη, παίζουν σε μία ταινία σχεδόν προφητική καθώς περιστρέφεται γύρω από μία ασυνήθιστη επιδημία. Οι άνθρωποι προσβάλλονται από αιφνίδια αμνησία. Ο πρωταγωνιστής στην προκειμένη περίπτωση ξεκινά ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο βασίζεται στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποστολών. Αφού αρχίσει να τις διεκπεραιώνει, θα γνωρίσει μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα το παρελθόν του έρχεται να τον στοιχειώσει.

Ένα Ήσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place 2) 

To αρχικό A Quiet Place ήταν μία αποκάλυψη για τον ηθοποιό John Krasinski που δοκίμαζε για δεύτερη φορά τις σκηνοθετικές του δυνάμεις. Box office και κριτικοί συμφώνησαν με αποτέλεσμα το σίκουελ να είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα ερχόταν σύντομα. Η δόλια η Emily Blunt και πάλι προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά της από τα τέρατα που καραδοκούν με την πρώτη λέξη.Ταξιδεύει λοιπόν, για να έρθει σε επαφή και με άλλους απομονωμένους επιζώντες, απλώς δεν ξέρουμε αν θα της βγει σε καλό. 

7 Λεπτά Ψυχής

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Πάνου Βλάχου είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 75 λεπτών με αθλητική χροιά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ταινία που συνδυάζει την έρευνα γύρω από τον ιστορικό θρίαμβο του Σπύρου Λούη με ένα είδος υπαρξιακής αναζήτησης αναφορικά με το προφίλ του σύγχρονου δρομέα. 

Ζούσε τη Ζωή της (Vivre Sa Vie) 1962

Σε αυτό το nouvelle vague δράμα - ορόσημο στην καριέρα του Jean-Luc Godard, η Anna Karina υποδύεται μία κακοπληρωμένη πωλήτρια σε δισκάδικο η οποία δεν καταφέρνει να γίνει ηθοποιός και καταλήγει πόρνη.

Η Ωραία της Ημέρας (Belle de Jour) 1967

O Luis Buñuel έφυγε με Χρυσό Λέοντα από τις Κάννες εξαιτίας της Ωραίας που αν μη τι άλλο, ακόμη κι αν δεν την έχεις δει, την έχεις ακούσει ως έκφραση. Η δε Catherine Deneuve ως Severine είναι κάτι παραπάνω από ερωτεύσιμη και σαγηνευτική ως πόρνη πολυτελείας.

Τριλογία Wong Kar-wai

Το λες και χορταστικό αφιέρωμα στον 62χρονο σήμερα σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα, την ίδια εβδομάδα, επανακυκλοφορούν οι ταινίες του Chungking Express (1994), Έκπτωτοι Άγγελοι (1995) και Ευτυχισμένοι Μαζί (1997), σε ειδικά αποκατεστημένες κόπιες 4K δικής του επιμέλειας.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.