Οι must-see ταινίες του Ιουλίου στα θερινά σινεμά

7 επιλεγμένες ταινίες, πληροφορίες και trailers για προνοητικούς και ανυπόμονους σινεφίλ.

Κάθε εβδομάδα, ενημερώνεσαι αναλυτικά μέσω του Esquire για ό,τι νέο κυκλοφορεί στα θερινά σινεμά, ωστόσο δεδομένου του ότι διανύουμε περίοδο αδειών, μία επιπρόσθετη και πιο συνολική πληροφόρηση για αυτόν το μήνα θα σε βοηθήσει να μη χάσεις κάποια παραγωγή που θα σε ενδιέφερε να παρακολουθήσεις. Παρακάτω, βρίσκεις 7 ταινίες του Ιουλίου που πιστεύουμε ότι αξίζουν να τις αναζητήσεις σε θερινό σινεμά, από όπου κι αν βρίσκεσαι εκείνες τις ημερομηνίες. 

Άσπρο Πάτο (Another Round - Druk) 01/07

Κάτι μου λέει πως φέτος είναι η χρονιά του Mads. Θα τον συναντήσεις και παρακάτω, σε άλλη ταινία όμως, στο Druk που σάρωσε στα Βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και είναι υποψήφια για Oscar στις κατηγορίες Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας & Καλύτερης Σκηνοθεσίας, είναι σα να έχει κάνει επαναλανσάρισμα του εαυτού του. Μια ομάδα καθηγητών κάνει ένα πείραμα: αποφασίζει να πίνει σταθερά μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρεί ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Θα δικαιώσουν άραγε τον Ernest Hemingway από τον οποίο εμπνεύστηκαν αυτήν την ιδέα; Η προβολή της ταινίας έχει ξεκινήσει από την πρώτη του μήνα και καλύτερα να την προλάβεις όσο είναι νωρίς...

Ο Πατέρας (The Father) 08/07

Οσκαρικό ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Άντονι Χόπκινς. Ο σπουδαίος ηθοποιός στα 83 του είδε το όνομά του να φιγουράρει για δεύτερη φορά στην καριέρα του μεταξύ των οσκαρικούχων, τριάντα χρόνια μετά την ανατριχιαστική ερμηνεία του στη "Σιωπή των Αμνών". Απολύτως δίκαια, μάλιστα, αφού ο ηθοποιός στον "Πατέρα" δίνει μία αφοπλιστική ερμηνεία, στο ρόλο ενός ηλικιωμένου Ουαλού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του. Την περίθαλψή του αναλαμβάνει η κόρη που υποδύεται η Ολίβια Κόλμαν. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού από τον ίδιο τον δημιουργό του, το 41χρονο Γάλλο Φλοριάν Ζελέρ.

>Διάβασε ακόμη: Γιώργος Λαμπρινός, ένας μοναχικός μπασίστας στον κόσμο του οσκαρικού μοντάζ

Black Widow 08/07

To Black Widow ήταν μία παραγωγή που βρισκόταν αρκετό καιρό στα σκαριά, πολύ πριν από το Avengers: Infinity War. Σε αυτό η Romanoff θα αντιμετωπίσει το παρελθόν της, σε ένα χρονικό πλαίσιο που τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Captain America: Civil War.

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) 15/07

Θερινό σινεμά χωρίς Woody Allen ισοδυναμεί με άρση lockdown με κλειστή εστίαση. Παντελώς άνοστο και αδιάφορο δηλαδή. Στο αρκούντως σουρεάλ και χιουμοριστικό σύμπαν του 85χρονου Allen, o διανοούμενος Mort Rifkin πηγαίνει μαζί με τη σύζυγό του, Sue, στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, αγχωμένος ότι εκείνη θα ξεμυαλιστεί από το σκηνοθέτη Philippe. 

Διαστημικά Καλάθια: Η νέα γενιά (Space Jam: Α New Legacy) 15/07

Στο sequel της oldschool αγάπης των '90s, ο LeBron James παίρνει τη σκυτάλη από τον Michael Jordan και ηγείται εκείνος των Looney Tunes (και ενός σωρού ακόμη κινουμένων σχεδίων) έχοντα παγιδευτεί σε ένα ψηφιακό διάστημα μαζί με το γιο του, Dom. Τα υπόλοιπα, τα διαβάζεις εδώ

>Διάβασε ακόμη: To Monday φιλοδοξεί να γίνει η ελληνική ταινία του καλοκαιριού

H Γεύση της Απιστίας (Taste of Hunger) 29/07

Το Malus, είναι το γκουρμέ εστιατόριο των Μάγκι και Κάρστεν που εκτός από επαγγελματικό δίδυμο είναι ζευγάρι και στη ζωή. Αγαπιούνται, έχουν δύο υπέροχα παιδιά, τα θέλουν όλα και τα έχουν όλα - εκτός από το πολυπόθητο αστέρι Michelin. Θα καταφέρουν να το αποκτήσουν χωρίς να χάσουν ο ένας τον άλλον στην πορεία; Πρόκειται για τη νέα ταινία του βραβευμένου Christoffer Boe με τους Nikolaj Coster-Waldau και Katrine Greis-Rosenthal στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Κουνιάδοι (Cuñados - Brothers In Law) 29/07

Η νέα ταινία του Toño López βρίσκει τον Εντουάρδο και τον κουνιάδο του, να απαγάγουν τον Μοντέστο, κουνιάδο της επιχειρηματία που τους προκάλεσε όλα τους τα οικονομικά προβλήματα. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς θα κινηθούν, αφού συνειδητοποιήσουν ότι εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει λύτρα για να τον σώσει.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.