Το Another Round και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 5 νέες ταινίες, 3 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Luca). Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Άσπρο Πάτο - Another Round

H δανέζικη ταινία Another Round που στέφθηκε καλύτερη διεθνής ταινία στα φετινά Όσκαρ, δε θα μπορούσε παρά να μας κάνει να τρέξουμε στα θερινά για να δούμε το 'αριστούργημα' -όπως το χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι κριτικοί- του Thomas Vinterberg. Αξίζει να σημειωθεί, πως ήδη βρίσκεται στα σκαριά το χολιγουντιανό remake του με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio. Περισσότερα για την ταινία, διαβάζεις εδώ

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου - The Comeback Trail

Μία κωμωδία με cast τους απίθανους Robert De Niro, Tommy Lee Jones και Morgan Freeman για βράδυ του καλοκαιριού σχεδόν επιβάλλεται. 
Περισσότερα για την ταινία, διαβάζεις εδώ

Το Νησί των Ψεμάτων - The Island of Lies

Το 1921 το ατμόπλοιο Σάντα Ισαμπέλ με προορισμό την Αμερική και επιβάτες 260 Ισπανούς μετανάστες βυθίζεται στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Σαλβόρα. Τρεις ιθαγενείς καταφέρνουν να σώσουν σχεδόν 50 από τους επιβαίνοντες. Ισχύει άραγε η φήμη ότι δεν ήταν ένα απλό ατύχημα; Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 

Ο Προστάτης - Marksman

Aν σίγουρα κάτι παραδεχόμαστε στον Liam Neeson είναι πως παραμένει ακούραστος υποστηρικτής στο concept "πολύ σκληρός για να πεθάνει". Εδώ ο 69χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν αγρότη στην Αριζόνα, που ως πρώην πεζοναύτης τα βάζει με συμμορία δολοφόνων μεξικάνικου καρτέλ για να προστατεύσει ένα μικρό αγόρι.

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω - Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Οι δαιμονολόγοι Ed και Lorraine Warren συνεχίζουν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, το 'σαφάρι' δαιμόνων. Στην προκειμένη περίπτωση, μεταφερόμαστε στο Κονέκτικατ του 1981, όπου ένας νεαρός που κατηγορείται για στυγνή δολοφονία υποστηρίζει ότι δεν είναι δικό του έργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην προκειμένη περίπτωση, η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα στις Η.Π.Α. τη δεκαετία του ’80.

Ο Τρελός Πιερό - Pierrot le Fou (1965)

Ο Jean-Luc Godard σκηνοθετεί τους Jean-Paul Belmondo και Anna Karina σε μία ωδή στη ζωή μέσα από το πρίσμα του έρωτα. Ο Pierrot το σκάει από την οικογένειά του και το Παρίσι με τη babysitter και ταξιδεύουν ανά τη Μεσόγειο με τον κίνδυνο να ελλοχεύει. 

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ - Howards End (1992)

Στην εδουαρδιανή Αγγλία, η νεαρή και καλλιεργημένη Helen Schlegel επισκέπτεται την κατοικία των Wilcox, το Howards End και σε μία στιγμή πάθους αποφασίζει να αρραβωνιαστεί τον Paul Wilcox παρά το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους. Όσα ακολουθούν, μόνο προβλέψιμα δε μπορούν να χαρακτηριστούν.

2046 (2004)

Ο Wong Kar-wai στα πιο ρομαντικά του ακολουθεί ένα συγγραφέα στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη στη δεκαετία του '60. Το μυθιστόρημα πάνω στο οποίο δουλεύει είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά πού και πού παραμερίζει τη συγγραφή του γιατί ασχολείται με τις κατακτήσεις του που προέρχονται από τις γειτονιές των ξενοδοχείων στα οποία μένει.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.