Μαθήματα ζωής του Keanu Reeves που όλοι πρέπει να ακολουθήσουν

Ο σταρ των John Wick και Matrix αποτελεί έμπνευση για όλους μας.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 14 Ιουλίου 2021

Ο Keanu Reeves είναι ένας κανονικός άνθρωπος όπως όλοι εμείς -αν εξαιρέσουμε τη διασημότητα και την περιουσία του, προφανώς- που όμως, ως άλλος Βούδας δείχνει να έχει βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένος, ακόμη και όταν γύρω του δεν είναι όλα καλά. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ανέκαθεν στη ζωή του τα πάντα ήταν ρόδινα. Ο Reeves έχει βιώσει δύσκολες στιγμές, αλλά εξαιτίας τους πήρε 5 βασικά μαθήματα που πρέπει να θυμόμαστε όλοι. 

1. Οι δυσκολίες δεν καθορίζουν ολόκληρη τη ζωή μας

Λέγεται ότι η παιδική ηλικία του ηθοποιού δεν ήταν ακριβώς σταθερή, καθώς η οικογένειά του κλήθηκε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα. Ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να καθορίσουν ολόκληρη την ύπαρξή του, οπότε προσπάθησε να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα, που τον οδήγησε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς. Για εκείνον το παρελθόν είναι παρελθόν και δεν προκρίνει απαραίτητα το μέλλον.

2. Η γενναιοδωρία έχει την ανταμοιβή της

Πολλοί επιτυχημένοι το υποστηρίζουν αυτό: Καλό είναι να σκεφτόμαστε τους άλλους και κάνουμε κάτι για αυτούς όποτε μπορούμε. Όσον αφορά στη γενναιοδωρία του Keanu, ένας χρήστης του Reddit έγραψε: "Ένας φίλος της οικογένειας δούλεψε στο σετ του Matrix και ο Keanu ανακάλυψε τα οικογενειακά προβλήματα που είχε και του έδωσε 20.000 $ μπόνους Χριστουγέννων για να τον βοηθήσει. Ήταν επίσης ένας από τους λίγους ανθρώπους στο σετ που ήθελαν πραγματικά να μάθουν τα ονόματα των ανθρώπων, έλεγαν γεια και ήταν σοβαροί, μιλούσε στους ανθρώπους σαν να ήταν οι συνομηλίκοί του και όχι "υπό" αυτόν".

3. Το πάθος -και όχι τα χρήματα- ως κινητήριος δύναμη

O Musk και ο Bezos κάνουν το ίδιο. Ο Reeves είπε ότι δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το μέγεθος της επιταγής που θα λάβει, αλλά ότι ψάχνει για ταινίες για τις οποίες θα παθιαστεί και θα του δώσουν κίνητρο να του αρέσει ακόμη περισσότερο η δουλειά του. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι και μία μικρή και όχι ιδιαίτερα επικερδής, θεατρική παραγωγή.

4. Τραγωδίες θα συμβούν, δεν πρέπει να μας καταστρέψουν όμως

Ο Reeves έχει χάσει φίλους (όπως ο ηθοποιός River Phoenix) σχέσεις και πολλά άλλα πράγματα, αλλά έχει μάθει να προχωρά ακόμη και σε περιόδους πόνου. Σε συνέντευξή του στο Parade το 2006, είπε: "Μου λείπει να είμαι μέρος της ζωής τους και να είναι μέρος της δικής μου. Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν το παρόν αν ήταν εδώ, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί. Μου λείπουν όλα τα υπέροχα πράγματα που δεν θα συμβούν ποτέ. Δεν θέλω να φύγω από τη ζωή, ξέρω την ομορφιά της. Προσπαθώ να μην είμαι τόσο μοναχικός. Και, φίλε, είναι ένας αγώνας."

5. Μην προσποιείσαι ότι είσαι κάποιος άλλος

Ο Reeves δεν είναι ένας από αυτούς που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κόσμου και γίνονται διαφορετικοί μπροστά στις κάμερες. Zει μία ήσυχη ζωή και αυτό είναι που τον κάνει χαρούμενο και δεν πιέζεται να ανταποκριθεί σε ορισμένες προσδοκίες. Δεν ασχολείται με τις προσδοκίες των άλλων για τον ίδιο, παρά μόνο με τις δικές του επιθυμίες και φιλοδοξίες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tα αστρονομικά έσοδα του Netflix από το Παιχνίδι του Καλαμαριού

Το Bloomberg διέρρευσε στα ΜΜΕ το εντυπωσιακό ποσό που θα εισπράξει η πλατφόρμα streaming.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Όλα όσα έμαθε η ζωή στον Chuck Berry

Ενενήντα πέντε χρόνια πριν ήρθε στον κόσμο ο θρυλικός rock n' roller και αυτές είναι οι δικές του αλήθειες, όπως τις αφηγήθηκε στο αμερικανικό Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ana De Armas, σε περιμένουμε οπωσδήποτε στο Bond 26

Όποιος κι αν είναι ο επόμενος James Bond, θέλουμε οπωσδήποτε πίσω την Paloma.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η φωνή του Robert Pattinson ως Batman προκαλεί ρίγη

Το Twitter παραληρεί μετά το νέο teaser με τον Robert Pattinson στον ρόλο του Batman.

Scream, 25 χρόνια μετά

Το πριν και το μετά των πρωταγωνιστών σε αυτές τις τρεις δεκαετίες.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη