Τα Old, Κάτι Τρέχει στο Σεν Τροπέ και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 7 νέες ταινίες και 4 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Old

Ο μάστερ της ανατροπής M. Night Shyamalan (Έκτη Αίσθηση, Οιωνός, Διχασμένος) μπορεί να γίνει προβλέψιμος μόνο επειδή φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα ακόμη θρίλερ μυστηρίου. Μία οικογένεια πηγαίνει διακοπές σε μια τροπική τοποθεσία. Εκεί, σε μία απομονωμένη παραλία ο χρόνος τρέχει πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο για τα μέλη της, με αποτέλεσμα να γερνούν και να πρέπει να ανακαλύψουν τι συμβαίνει προτού τελειώσει στην κυριολεξία ο χρόνος τους.

Κάτι τρέχει στο Σεν Τροπέ (Mystery in Saint-Tropez)

Στο Σεν Τροπέ του 1970 σε πάρτι εκατομμυριούχου με την αφρόκρεμα της γαλλικής showbiz γίνεται μία απόπειρα δολοφονίας. Ο ιδιοκτήτης της βίλας στην οποία γίνεται το πάρτι απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό και με αλληλουχία γεγονότων α λα ντόμινο η υπόθεση καταλήγει στα χέρια του μοναδικού διαθέσιμου επιθεωρητή εν μέσω καλοκαιριού, ο οποίος είναι κάπως... γκαφατζής.  

Η Νονά της Nύχτας (La Daronne)

Η Πασιάνς εργάζεται ως μεταφράστρια του τμήματος δίωξης ναρκωτικών και όταν ανακαλύπτει ότι ο γιος της κυρίας που φροντίζει τη μαμά της δεν είναι αθώα περιστερά, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Στην προσπάθειά της αυτή, βρίσκεται μπλεγμένη από το πουθενά σε κάτι που δε μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί.

Η Mαύρη Κηλίδα (La Mancha Negra)

Το 1971 σε ένα απομονωμένο χωριό της Ανδαλουσίας, τρεις κόρες που έχασαν πρόσφατα τη μητέρα τους, βρίσκονται αντιμέτωπες με τους ντόπιους και τον αποξενωμένο τους αδερφό που έχουν βαλθεί να τους κάνουν δύσκολη τη ζωή.

Μη φεύγεις, Βάντα! (Wanda, Mein Wunder)

Mία 35χρονη οικιακή βοηθός από την Πολωνία φροντίζει έναν πλούσιο ηλικιωμένο, ο οποίος έχει αποσυρθεί στην πολυτελή του βίλα έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Μία απρόοπτη εγκυμοσύνη θα φέρει τα πάνω κάτω στη μέχρι τότε ήσυχη ζωή τους, με διακύβευμα την ταυτότητα του πατέρα.

Λάσι, γύρνα σπίτι (Lassie Come Home)

Ο διασημότερος σκύλος στην κινηματογραφική ιστορία επιστρέφει με ένα remake βασισμένο στην οικογενειακή περιπέτεια του 1943 που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι και ζουν ευτυχισμένοι σε ένα χωριό, όμως θα πρέπει να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον διότι η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα μετά την απόλυση του πατέρα του Φλο. Η Λάσι όμως, δεν είναι διατεθειμένη να δυστυχήσει στο νέο, αφιλόξενο σπίτι της οικογένειας που την υιοθέτησε.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise)

O Frank (Dwayne Johnson) εργάζεται ως καπετάνιος ενός ποταμόπλοιου στις αρχές του 20ού αιώνα, που οδηγεί μία επιστήμονα (Emily Blunt) και τον αδελφό της στη ζούγκλα, ώστε να βρουν το Δέντρο της Ζωής που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. 

Η νύχτα των Βρυκολάκων (The Fearless Vampire Killers) 1967

Το 1967 ο Ρομάν Πολάνσκι σκηνοθετεί (στην Ιταλία και την Αγγλία) την πρώτη αμερικανική συμπαραγωγή του, αλλά και την πρώτη κωμωδία του, μια ξεκαρδιστική σάτιρα των βαμπιρικών ταινιών. Αστεία, αλλά και αγωνιώδης όσο ένα καλοστημένο θρίλερ τρόμου, η "Νύχτα των Βρικολάκων" ανατρέπει απολαυστικά όλα τα κλισέ του κινηματογραφικού είδους και σαρκάζει την έννοια του διαφορετικού, με τον ίδιο τον Πολάνσκι να υποδύεται τον αδέξιο βοηθό ενός τρελο-κυνηγού βαμπίρ (Τζακ Μακ Γκόουραν) που προσπαθεί να εξοντώσει τον απέθαντο κόμη φον Κρόλοκ (Φέρντι Μέιν) και τα πλάσματα της νύχτας που εξουσιάζει. Στο ρόλο της σέξι δεσποινίδας εν κινδύνω η αδικοχαμένη Σάρον Τέιτ, σύζυγος του σκηνοθέτη.

Η διπλή ζωή της Βερόνικα (The Double Life of Veronique) 1991

Τρεις δεκαετίες έχουν περάσει από όταν με αυτήν του την ταινία ο Krzysztof Kieślowski κέρδισε στο Φεστιβάλ Καννών τα βραβεία της γυναικείας ερμηνείας (Irène Marie Jacob) και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών. Το κλασικό πλέον ψυχολογικό δράμα αφηγείται την ιστορία δυο ολόιδιων γυναικών από τη Γαλλία και την Πολωνία που εντελώς ανεξήγητα συνδέονται με μεταφυσικό δεσμό χωρίς να γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης, αλλά καλούνται να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη καθημερινότητα.

Ο Όρκος (Klyatva) 1947

Το εν λόγω ασπρόμαυρο σοβιετικό δράμα του Mikheil Chiaureli βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και καταπιάνεται με τη δολοφονία του πιστού μπολσεβίκου Στέπαν Πετρόφ, ο οποίος είχε ως αποστολή να παραδώσει μία σημαντική επιστολή στον Λένιν.  Το έργο του θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν η γυναίκα του, Βαρβάρα με την κόρη τους, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ξαφνικό θάνατο του ηγέτη της Οκτωβριανής επανάστασης.

Το Κεντρί (The Sting) 1973

Δύο αμερικανοί μικροαπατεώνες (Paul Newman, Robert Redford) των '30s καταστρώνουν κομπίνα με σκοπό να εκδικηθούν έναν αρχιμαφιόζο. H ταινία απέσπασε 10 υποψηφιότητες και 7 όσκαρ - μεταξύ αυτών τα όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.