Ο Μπλε Βάλτος, Ένας Θρίαμβος και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στα θερινά σινεμά.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες αφίξεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι πρεμιέρες των ταινιών "Ο θρίαμβος" και "Εκρηκτικό Κοκτέιλ" που είχαν αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας, έχοντας υπόψη ότι μόλις χθες πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας - και άρα αυτομάτως περισσότερες επιλογές για τους κινηματογραφόφιλους. 

Μπλε Βάλτος (Blue Bayou)

Ένας αμερικανο-κορεάτης που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, εργάζεται σκληρά στη σύγχρονη Νέα Ορλεάνη για να χαρίσει μια καλή ζωή στην οικογένειά του. Παρόλα αυτά, τα φαντάσματα του παρελθόντος θα επαναφέρουν τον κίνδυνο της απέλασης με αποτέλεσμα οι μετέπειτα σπασμωδικές κινήσεις του να κάνουν χειροτερεύσουν την κατάσταση. Στις Κάννες, η εν λόγω ταινία -όπως και η ερμηνεία της Alicia Vikander- μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. 

>Διάβασε ακόμη: Λουκά Κατσίκα, τι να δούμε φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας;

Ένας Θρίαμβος (Un Triomphe)

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας μεσήλικας και συνήθως άνεργος ηθοποιός αναλαμβάνει υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε φυλακή; Θα καταφέρει μαζί με τους κατάδικους να ανεβάσει με επιτυχία το διάσημο θεατρικό έργο "Περιμένοντας τον Γκοντό" του Samuel Beckett και να εξαργυρώσει με αυτόν τον τρόπο τους κόπους χρόνων; Η συγκεκριμένη κωμωδία βραβεύθηκε στην αντίστοιχη κατηγορία στην απονομή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Εξαφάνιση Ανηλίκου (My Son)

O Christian Carion σκηνοθετεί το αγγλικό remake της γαλλικής ταινίας του 2017 Mon Garçon με πρωταγωνιστές τους Guillaume Canet και Mélanie Laurent. Στη θέση τους, οι James McAvoy και Claire Foy υποδύονται τους γονείς ενός 7χρονου παιδιού που πέφτει θύμα απαγωγής. 

Δρόμος από Πάγο (The Ice Road)

Η μέρα που ο Liam Neeson δε θα πολεμήσει θεούς και δαίμονες και θα αφήσει σε άλλον το κυνήγι του κακού, μάλλον αργεί ακόμη. Στην προκειμένη περίπτωση, ως οδηγός φορτηγού στο βόρειο Καναδά προσπαθεί να σώσει εργάτες που εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο και τα βάζει με τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και μία απρόσμενη απειλή.

Εκρηκτικό Κοκτέιλ (Gunpowder Milkshake)

Ένας περίεργος συνδυασμός #MeToo, John Wick και μαύρου χιούμορ συντελείται σε αυτήν την περιπέτεια του ισραηλινού Navot Papushado. Δυο γενιές πληρωμένων δολοφόνων προσπαθούν να σώσουν ένα οκτάχρονο κορίτσι από τη μαφία. 

Μια Τετάρτη του Μαΐου (Wednesday 9 May) 2015

Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ευχαρίστως παρακολουθούμε ξανά το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ιρανού Vahid Jalilvand. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από μία αγγελία ενός άντρα που υπόσχεται χρήματα σε όποιον ανταποκριθεί στο κάλεσμά του και τον πείσει ότι τα χρειάζεται περισσότερο. 

No Heroes

 

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Βιτσαρόπουλου καταπιάνεται με τις δραστηριότητες του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων Μαρούσι (ΑΣΚΑ) και συγκεκριμένα της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, κατά την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος