James Bond Jr: Η τραγική ζωή του γιου του 007

Ο γιος του James Bond είδε τον πατέρα του μόνο μία φορά, έμεινε ορφανός από μητέρα, κατέληξε χαρτογιακάς, δολοφονήθηκε νέος.

Τώρα που όλοι μιλούν για τη νέα ταινία του James Bond, No Time To Die, και διερωτώνται για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Daniel Craig, είναι ίσως η πιο καλή στιγμή για να θυμηθούμε το ότι ο Μυστικός Πράκτορας 007 υπήρξε κάποτε, επί 33 χρόνια, πατέρας και τον γιο του τον έλεγαν James Bond Jr ή, αλλιώς, James Suzuki. Όχι, βέβαια, στην κινηματογραφική του εκδοχή, αλλά στη μυθιστορηματική, όπως καταγράφηκε αρχικά στο You Only Live Twice του Ian Fleming.

Ο 'νόθος' γιος με τη Γιαπωνέζα μυστική πράκτορα

Μητέρα τού James Jr (ας τον αποκαλούμε έτσι για λόγους συντομίας),  σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, υπήρξε η Kissy Suzuki, που είχε κληθεί να βοηθήσει τον Βρετανό πράκτορα σε μία αποστολή του στην Ιαπωνία. Όταν ο James Bond μετά από μία μάχη έπαθε αμνησία, πίστεψε ότι είναι ψαράς και άρχισε μένει μαζί της μέχρι που ανέκτησε τη μνήμη του και έφυγε για τη Ρωσία, χωρίς να έχει γνώση του ότι η Kissy Suzuki ήταν έγκυος στον μοναχογιό τους. 

James Bond Jr: Η τραγική ζωή του γιου του 007Getty Images

Η επιστροφή του 'νόθου' γιου στο Bondικό σύμπαν μετά από 33 χρόνια

Ακολούθησε απόλυτη σιγή ιχθύος για τον 'νόθο' γιο επί 33 χρόνια. Μέχρι που ο Raymond Benson, ο τρίτος στη σειρά συγγραφέας που κλήθηκε να συνεχίσει τη saga, αποφάσισε να τον επαναφέρει στο προσκήνιο μέσα από την ιστορία Blast From The Past, που έγραψε και δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Playboy που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1997 με θέμα-βαρύ πυροβολικό τις 'χαμένες' γυμνές φωτογραφίες της Marilyn Monroe που τότε είχαν έρθει στο προσκήνιο.

Η τραγική μοίρα του Βρετανοϊάπωνα χαρτογιακά

Ο γιος του James Bond παρουσιάζεται αποξενωμένος από τον πατέρα του. Κάτι που το περιμέναμε ούτως ή άλλως, καθώς δεν είχαμε ακούσει ποτέ το παραμικρό για εκείνον. Το μυθοτραγικό της υπόθεσης, όμως, είναι το ότι εμφανίζεται στο κείμενο του Playboy απλώς για να πεθάνει από το φονικό χέρι της Irma Bunt, δεξιού χεριού του Ernst Stavro Blofeld.

JAPANESE FILM POSTER OF "YOU ONLY LIVE TWICE"Getty Images

Σύμφωνα με την πλοκή, πατέρας και γιος είχαν συναντηθεί μόνο μία φορά, στο Λονδίνο, όταν ο δεύτερος ήταν 12 ετών. Παρόλα αυτά, ο James Bond ως μονογονέας φρόντιζε να μη λείπει τίποτα από το βλαστάρι του, καθώς η Kissy Suzuki είχε πεθάνει όσο ο γιος τους ήταν έφηβος. Του εξασφαλίζει, λοιπόν, πανεπιστημιακή μόρφωση, του στέλνει χρήματα. Επίσης, μία φορά τον μήνα, οι μυστικές υπηρεσίες τσεκάρουν το ότι δεν πρόκειται να του συμβεί κάτι κακό. 

> Διάβασε ακόμα: O Daniel Craig δεν θα ήθελε γυναίκα στο ρόλο του James Bond

Το ελαφρύ χώμα που σκέπασε τον James Jr

Η ιστορία του Playboy ξεκινάει όταν ο γιος του James Bond καταλήγει να δουλεύει σε μία ιαπωνική τράπεζα στη Νέα Υόρκη. Εκεί τον ακολουθεί η Irma Bunt για να τον σκοτώσει και να τραβήξει την προσοχή του 007, πράγμα το οποίο όντως συμβαίνει όταν ο James Jr δεν ειδοποιεί τη Βρετανική Μυστική Υπηρεσία ότι όλα βαίνουν καλώς επειδή, πολύ απλά, είναι νεκρός.

Ο James Bond καλείται να δει τι έχει συμβεί συνοδεία μίας ψηλής, όμορφης ξανθιάς ύπαρξης από τη βόρεια Αγγλία. Όσο για τον γιο του; Δεν ακούσαμε ποτέ ξανά τίποτα για εκείνον: Οι νεκροί δεν μιλούν, πρέπει να μιλάμε εμείς για λογαριασμό τους. Ας είναι, τουλάχιστον, ελαφρύ το λογοτεχνικό χώμα που τον σκεπάζει.


Διάβασε ακόμα τις πρώτες πληροφορίες για τον villain του Rami Malek στο No Time to Die, τη νέα Aston Martin που έχει την υπογραφή του Daniel Craig και από τι αποτελείται το αψεγάδιαστο στυλ του James Bond.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης