10 ταινίες για τον Οκτώβριο

Εντός ή εκτός σινεμά, πρόκειται για παραγωγές που εμείς θα δούμε οπωσδήποτε.

Καλομάθαμε -είναι η αλήθεια- με τα θερινά σινεμά και τις Νύχτες Πρεμιέρας. Έπαιξε ρόλο και το αξιόλογο υλικό που υπήρχε προς προβολή, δεδομένης της αναγκαστικής κινηματογραφικής "αγρανάπαυσης" εξαιτίας της πανδημίας. Όπως και να έχει, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τον Οκτώβριο, η συνέχεια θα είναι εξίσου δυναμική εντός και εκτός αιθουσών, αφού οι μήνες που ακολουθούν για τους γνώστες του είδους θεωρούνται heavy season για τα επόμενα Oscars. Παρακάτω βρίσκεις τις ταινίες Οκτωβρίου που πρέπει να προσθέσεις στη λίστα με τα must see σου, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μπορεί να υπάρξουν διάφορες καθυστερήσεις λόγω Covid. 

The Guilty (Netflix 01/10)

Ήδη είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα streaming και τα πάει εξαιρετικά σε θεάσεις. Ένας αστυνομικός που έχει υποβαθμιστεί σε χαμηλό πόστο για να μην απολυθεί, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης από μια απαχθείσα γυναίκα και φυσικά, έχει εκ νέου μπλεξίματα. Η ταινία είναι remake δανέζικης ταινίας, απλώς εδώ μπορούμε να μιλάμε για ένα all star cast που αποτελείται από τους Jake Gyllenhaal, Ethan Hawke, Paul Dano και Peter Sarsgaard.

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Looney Porn) 07/10

Κατευθείαν από τη Berlinale όπου απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο φέτος, το "Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό" του Radu Jude (Χρυσή Αρκτος, 2021) αφηγείται τα κωμικοτραγικά και αναπάντεχα περιστατικά που συμβαίνουν όταν το ερωτικό βίντεο που γυρίζει ένα ζευγάρι για προσωπική του χρήση διαρρέει μυστηριωδώς στο διαδίκτυο. Τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα για την Έμι που είναι καθηγήτρια σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο και κινδυνεύει να απολυθεί. 

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel)

Αυτό το μεσαιωνικό έπος του Ridley Scott επανενώνει τους Ben Affleck και Matt Damon, αλλά είναι ο Adam Driver με την πανοπλία του που τελικά κλέβει την παράσταση. Η ταινία έκανε ήδη ντεμπούτο της στην Ελλάδα στις Νύχτες Πρεμιέρας (26/09) και ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσει γενικώς στις αίθουσες.

Venom: Let There Be Carnage 

Το sequel Venom: Let There Be Carnage λογικά θα βγει στους κινηματογράφους στις 15 Οκτωβρίου, άσχετα από τις φήμες για περαιτέρω καθυστέρηση. Στην ταινία βλέπουμε τον Tom Hardy να επιστρέφει ως ο αντιήρωας Venom και να τα βάζει με τον Carnage, δηλαδή το Woody Harrelson.

Dune (14/10)

Μία από τις πιο πικάντικες ταινίες που καθυστέρησε η πανδημία, είναι αυτή η διασκευή του sci-fi έπους με τους Timothee Chalamet, Zendaya και Oscar Isaac, δια χειρός Denis Villeneuve. To Dune ήταν η ταινία λήξης του φετινού φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας (02/10) σε προβολή που προφανώς βγήκε sold out από το ξεκίνημα της διάθεσης των εισιτηρίων, ενώ μέσα Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει στους υπόλοιπους κινηματογράφους και στο HBO Max. 

The French Dispatch (22/10)

Ο Wes Anderson βάζει τη χαρακτηριστική υπογραφή του σε αυτήν την ιστορία για την αγάπη, τον πόλεμο και τις εφημερίδες, τυπωμένη, φυσικά, σε ασπρόμαυρο, όπως και οι ίδιες οι ειδήσεις. Η 'κανονική' παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22/10, αλλά κάποιοι τυχεροί πρόλαβαν και τη sold out προβολή της στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Minamata 21/10

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Andrew Levitas πραγματοποιήθηκε στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μία από τις πιο εντυπωσιακές ερμηνείες του Johnny Depp. H πλοκή περιστρέφεται γύρω από την πραγματική ιστορία του βραβευμένου W. Eugene Smith, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως "ίσως ο πιο σημαντικός αμερικανός φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου".

Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark) 28/10

Ο γιος του αείμνηστου James Gandolfini μπαίνει στο ρόλο του Tony Soprano σε αυτό το prequel του εμβληματικού δράματος, The Sopranos και ξεκινάει την ιστορία του μαφιόζου από την αρχή. Η ταινία θα κυκλοφορήσει και στις αίθουσες και στο HBO Max.

Titane 28/10

Φέτος, η Julia Ducournau έγινε η δεύτερη σκηνοθέτης που απέκτησε ποτέ τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών, 28 χρόνια μετά από την πρωτοπόρο Jane Campion και τα "Μαθήματα Πιάνου" της. Στο Titane, μια σειρά ανεξήγητων φόνων γίνεται αφορμή για μία επανασύνδεση πατέρα και αγνοούμενου γιου. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από το Cinobo, αφού προηγήθηκε η πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας στις 24/09.

Army of Thieves 29/10

Στο prequel του Army of the Dead, συναντάται η σκηνοθετική ματιά του Matthias Schweighöfer με το δαιμόνιο του -παραγωγού εδώ- Zack Snyder. Mία μυστηριώδης γυναίκα στρατολογεί έναν τραπεζικό ταμία, τον Dieter, για να τη βοηθήσει σε μια ληστεία με χρηματοκιβώτια στην Ευρώπη. H ομάδα τους όμως, απαρτίζεται από διάφορους περίεργους τύπους...

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος