To Princess & Peppernose είναι μία ταινία γυρισμένη με Galaxy S21 Ultra

Το νέο, φιλόδοξο πρότζεκτ του βραβευμένου σκηνοθέτη Joe Wright.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Joe Wright και η Samsung παρουσιάζουν μία ταινία γυρισμένη με το Galaxy S21 Ultra. Η "Filmed #withGalaxy", η νέα σειρά περιεχομένου με ταινίες από τους καλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, στοχεύει να εμπνεύσει νέους δημιουργούς να ζωντανέψουν τις δικές τους ιστορίες. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με διάσημους σκηνοθέτες παγκοσμίως, ώστε να ενθαρρύνει τους Galaxy χρήστες να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη χρησιμοποιώντας τις Samsung συσκευές τους.

Αποτυπώνοντας τη μαγεία #withGalaxy

Για την έναρξη της καμπάνιας, ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Joe Wright, γνωστός για τις ταινίες Περηφάνεια και Προκατάληψη και Εξιλέωση, συνεργάστηκε με τη Samsung δημιουργώντας την ταινία Princess & Peppernose. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας που αναζητά την αγάπη και αψηφά τις συμβάσεις κυνηγώντας τις επιθυμίες της. Το συγκινητικό μιούζικαλ περιλαμβάνει κουκλοθέατρο και ζωντανή δράση για να διηγηθεί μια μοναδική ιστορία που αποτυπώνεται εξ ολοκλήρου με το Galaxy S21 Ultra 5G.

"Οι γονείς μου έχουν ιδρύσει και διευθύνουν το πρώτο θέατρο αποκλειστικά με κούκλες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκέφτηκα ότι αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία να επιστρέψω στις ρίζες μου", δήλωσε ο Wright. "Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν το πόσο γρήγορο και εύκολο ήταν. Η κάμερα είναι πάντα έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εστιάσει για τη λήψη".

Κατά τη δημιουργία της ταινίας Princess & Peppernose, ο Wright και η ομάδα του αξιοποίησαν πλήρως τον Ultra-Wide φακό 13mm του Galaxy S21 Ultra για να αποτυπώσουν την πλήρη εικόνα κάθε σκηνής.

"Επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε τον ευρυγώνιο φακό, κάτι που δεν είχαμε κάνει ποτέ πριν", δήλωσε ένας από τους εικονολήπτες. "Γυρίσαμε τα κοντινά πλάνα χρησιμοποιώντας τον ίδιο φακό που είχαμε και για τα πιο μακρινά πλάνα, κάτι που προσέδωσε στην ταινία μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα και αίσθηση, κάπως αιθέρια και παραισθησιακή, που φέρει μνήμες από τους καιρούς που κάναμε γυρίσματα με κάμερα Super8".

To Princess & Peppernose είναι μία ταινία γυρισμένη με Galaxy S21 Ultra

Ιστορίες από όλο τον κόσμο γυρισμένες #μεGalaxy

Σε συνέχεια της ταινίας του Wright, η Samsung θα κυκλοφορήσει κι άλλες ιστορίες "Filmed #with Galaxy" γυρισμένες από παγκοσμίως αναγνωρισμένους σκηνοθέτες , συμπεριλαμβανομένου του ανερχόμενου σκηνοθέτη Sha Mo από την Κίνα, γνωστού για την ταινία Love Will Tear Us Apart και τη σειρά My Huckleberry Friends.

Ο Sha Mo χρησιμοποίησε το Galaxy S21 Ultra 5G για να τραβήξει τα πλάνα για τη νέα του ταινία Kids of Paradise, μια ποιητική ματιά στις συγκρούσεις μεταξύ παιδιών σε ένα μικρό σχολείο στην ύπαιθρο. Για να αποτυπώσει την ιστορία, ο Sha Mo βασίστηκε στο Director’s Mode του Galaxy S21 Ultra, καταγράφοντας ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές λήψεις και δημιουργώντας έτσι μία διαισθητική, σχεδόν επαγγελματική, κινηματογραφική εμπειρία.

Ο Joe Wright σκηνοθετεί το Princess & Peppernose.

"Δουλεύοντας με τη Samsung, ανακάλυψα ότι όποιος επιθυμεί να εκφραστεί ή να πει μια ιστορία έχει ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό στα χέρια του", δήλωσε ο Sha Mo. "Το Galaxy S21 Ultra μου επέτρεψε να αποτυπώσω γωνίες και κινήσεις που δεν θα μπορούσα να αποτυπώσω με μία μεγαλύτερη κάμερα. Μόλις ξεκίνησα τα γυρίσματα, ήμουν τόσο ενθουσιασμένος να μάθω την ιστορία και τους χαρακτήρες, που σχεδόν ξέχασα ότι τραβούσα πλάνα με μια κινητή συσκευή και οι ιδέες συνέχιζαν να ρέουν".

Οι ταινίες Princess & Peppernose και Kids of Paradise θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Busan (BIFF) αυτό το μήνα.

"Η κινηματογράφηση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία αφήγησης και έναν από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθεί κάποιος συναισθηματικά με το κοινό του", δήλωσε η Stephanie Choi, Επικεφαλής του τμήματος Marketing στο Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. "Με αυτή τη σειρά, θέλουμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται τον φανταχτερό εξοπλισμό του στούντιο ή μεγάλα κονδύλια για να δημιουργήσουν εκπληκτικές ταινίες - το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη φαντασία και τη Galaxy συσκευή στην τσέπη τους".

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης