To Minamata, το Venom 2 και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 7 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που ανυπομονούμε περισσότερο αυτό το φθινόπωρο- και μία παιδική για μικρούς και μεγάλους (Ο Ρον Χάλασε). Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 
Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι λειτουργούν ως μεικτοί χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών, ενώ καλό θα ήταν να τσεκάρετε πρώτα ποια από τα θερινά σινεμά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. 

Minamata

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Andrew Levitas πραγματοποιήθηκε στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μία από τις πιο εντυπωσιακές ερμηνείες του Johnny Depp. H πλοκή περιστρέφεται γύρω από την πραγματική ιστορία του βραβευμένου W. Eugene Smith, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως "ίσως ο πιο σημαντικός αμερικανός φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου". Υ.Γ. O Depp είναι σχεδόν αγνώριστος!

Venom: Let There Be Carnage

Στην ταινία βλέπουμε τον Tom Hardy να επιστρέφει ως ο αντιήρωας Venom -o οποίος παρεμπιπτόντως προσπαθεί να μάθει να ζει με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του- και να τα βάζει με τον Carnage, δηλαδή το Woody Harrelson που ζει μία από τα ίδια, περίπου τουλάχιστον.

Ανάμνηση (Memoria)

Για το αριστούργημα του Apichatpong Weerasethakul μας έχει ήδη προϊδεάσει ο Λουκάς Κατσίκας, καθώς το Memoria αφενός έκανε πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας αφετέρου ήταν η πρώτη ταινία που φρόντισε να μας προτείνει να δούμε φέτος. Περισσότερα, και αναλυτικότερα, διαβάζεις εδώ, ενώ παράλληλα θυμίζουμε ότι απέσπασε το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών.

Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil)

Το εν λόγω ιρανικό δράμα από την άλλη, απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου. Πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στο σύγχρονο Ιράν, που καταπιάνονται με το φλέγον ζήτημα της θανατικής ποινής και τους ανθρώπους που έχουν το ζοφερό καθήκον να την εκτελέσουν.

Κβο Βάντις Άιντα; (Quo Vadis Aida?)

Εδώ από την άλλη, έχουμε μία ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και συγκεκριμένα τοποθετείται το 1995, όταν η βοσνιακή πόλη Σρεμπένιτσα πολιορκούνταν από το σερβικό στρατό. Η Aida εργάζεται στον ΟΗΕ ως διερμηνέας και οι αποφάσεις που καλείται να πάρει για την ίδια και την οικογένειά της είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Καθόλου τυχαίο που η ταινία απέσπασε οσκαρική υποψηφιότητα στη διεθνή κατηγορία.

Γκαγκάριν (Gagarine)

Ίσως να θυμάσαι ότι έχει ήδη τραβήξει την προσοχή μας, καθώς βραβεύθηκε στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας. Ένας 16χρονος που όταν ενηλικιωθεί θέλει να γίνει αστροναύτης προσπαθεί να εμποδίσει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που "όλως τυχαίως" ανήκει σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών που φέρει το όνομα του πασίγνωστου Γιούρι Γκαγκάριν.

Μόνη με τα Όνειρά της (Alone With Her Dreams)

Η μικρή Λουτσία μενει στη Σικελία των 60s μαζί με τη γιαγιά της, ενώ οι γονείς φεύγουν στη Γαλλία να βρουν δουλειά. Η γιαγιά είναι ιδιαιτέρως αυστηρή, η ζωή της Λουτσία δύσκολη και γίνεται ακόμη δυσκολότερη όταν ανακαλύπτει ένα απεχθές οικογενειακό μυστικό. 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος