Τι στο καλό συμβαίνει στο πρώτο trailer του Morbius;

Διάφοροι Spiderman ξεπηδάνε από παντού και κάπως έχουμε μπερδευτεί...

Σίγουρα, ήταν συναρπαστικό όταν μας πρωτοπέρασε από το μυαλό η ιδέα ότι το Spider-Man: No Way Home θα μπορούσε να αναστήσει τους παλιούς Spiderman των Tobey Maguire και Andrew Garfield. Μήνες διαρροών και εικασιών ακολούθησαν -στο ενδιάμεσο διαβάσαμε διάφορα για το Morbius- και μετά το Venom: Let There Be Carnage της Sony που κυκλοφόρησε, ήταν σα να να διέσχιζε μια πύλη στο πολυσύμπαν, μεταφέροντας το alter ego του Peter Parker από το κινηματογραφικό σύμπαν της Sony σε εκείνο της Marvel. Μπερδεύτηκες; Αν ναι, δε σε αδικούμε. 

Τώρα, όσοι δεν το πολυέχουν με τους υπερήρωες, λογικά θα προβληματιστούν ακόμη περισσότερο. Η Sony μόλις κυκλοφόρησε νέο trailer για το Morbius, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Jared Leto ως ο Dr. Michael Morbius, ο οποίος θεραπεύεται από μια θανατηφόρα ασθένεια του αίματος όταν γίνεται βαμπίρ. Το Morbius διαδραματίζεται στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν με το Venom (τουλάχιστον παλαιότερα). Πού είναι το πρόβλημα; Λοιπόν, αυτό το trailer "μυρίζει" από χιλιόμετρα Spider-Man. 

Το Morbius και το τρελό trailer του

Καλά όλα αυτά, αλλά τι στο καλό συμβαίνει με το trailer του Morbius; Καταρχάς, ο Morbius, όπως και ο Venom, είναι γνωστός εχθρός του Spiderman στα κόμικς. Έτσι, ακριβώς όπως το franchise του Venom φαίνεται να μας προετοιμάζει για ένα crossover με τον SpiderMan του Tom Holland, ο Morbius αυξάνει τις πιθανότητες για να προκύψει στην πορεία μία ιστορία αντιπαλότητάς του με τους Spiderman των Holland, Garfield ή Maguire.

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά το trailer του Morbius, θα εντοπίσεις αναφορές και στα τρία μεγάλα franchise του live-action Spider-Man. Κάποια στιγμή, ο βρικόλακας Leto περνάει δίπλα από μία αφίσα που γράφει δολοφόνος με κεφαλαία πάνω της- ως αναφορά στο Far From Home- με μία εικόνα που φέρνει στο κοστούμι του Maguire. Στη συνέχεια, όταν ο Morbius παίρνει ένα αντίγραφο του The Daily Bugle, βλέπουμε τους Black Cat και Rhino. Τώρα, τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για τον Morbius του Leto; Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στην ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. 

Πρόκειται για τις 28 Ιανουαρίου 2022. Άρα, αν υποθέσουμε ότι το Spider-Man: No Way Home θα βγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021, τότε θα έχουμε κατά κάποιο τρόπο διάφορους Spiderman να εμφανίζονται σε πολλά σύμπαντα κι επομένως βγάζει νόημα ο Morbius να έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες. Μέχρι τότε όμως, αυτά είναι μόνο υποθέσεις δικές μας. 

Η πλοκή

Αν και ήδη το έχουμε υπεραναλύσει, ας δούμε και την "επίσημη" πλοκή της ταινίας: Επικίνδυνα άρρωστος εξαιτίας μιας σπάνιας διαταραχής στο αίμα και αποφασισμένος να σώσει όσους πάσχουν από την ίδια ασθένεια και έχουν την ίδια μοίρα, ο Δρ Michael Morbius παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο. Και ενώ αρχικά μοιάζει να τα καταφέρνει, ένα επικίνδυνο σκοτάδι αρχίζει απελευθερώνεται εντός του. Θα επιβληθεί το καλό στο κακό ή θα υποκύψει ο Morbius στις μυστηριώδεις, νέες ορμές του;

Να πέσει το trailer:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος