Οι Άγιοι της Μαφίας, το Benedetta και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, εκ των οποίων δύο πολυαναμενόμενες -από εκείνες που ανυπομονούμε περισσότερο αυτό το φθινόπωρο. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 
Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Οι Άγιοι της Μαφίας (The Many Saints of Newark)

Έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί άπειρα για το The Many Saints of Newark. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως πρόκειται για το prequel των θρυλικών Sopranos με το γιο του James Gandolfini, Michael να αναλαμβάνει το ρόλο που σημάδεψε την καριέρα του πατέρα του. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

Μπενεντέτα (Benedetta)

Tο βιτριολικό Μπενεντέτα του Paul Verhoeven βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η Virginie Efira στον πρωταγωνιστικό ρόλο της καλόγριας Benedetta Carlini, ζει σε μία μονή στην Τοσκάνη του 17ου αιώνα και βλέπει έντονα, θρησκευτικά, αλλά και ερωτικά οράματα. Στην ταινία συμμετέχει και η ταλαντούχα ΔάφνηΠατακιά.

Η Εξουσία του Σκύλου (The Power of The Dog)

Αν μη τι άλλο στον Benedict Cumberbatch αρέσει να επιλέγει εντελώς διαφορετικούς ρόλους. Εδώ πρωταγωνιστεί στο western της Jane Campion που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Thomas Savage. Στην ταινία, υποδύεται έναν ιδιότροπο κτηνοτρόπο που αλλάζουν όλα γύρω του όταν υποδέχεται την οικογένεια του αδερφού του. 

Φευγαλέα Σπουργίτια (Jhalki)

Σε αυτό το ινδικό δράμα, η πρωταγωνίστρια Jhalki αναζητά τον 7χρονο αδερφό της που έχει εξαφανιστεί.

Karditsa Forever

Δέκα χρόνια μετά, ένα sequel made in Καρδίτσα. Δύο φίλοι, μερικοί πολιτικοί παράγοντες, πολλές κομπίνες στο επίκεντρο μίας ταινίας που πραγματεύεται τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας με σατιρικό τρόπο.

Βαβέλ – Από τη Σιωπή στην Έκρηξη

Το περιοδικό κόμικς Βαβέλ έγινε ντοκιμαντέρ. Από τις αρχές των '80s μέχρι και το τελευταίο τεύχος του βλέπουμε την ιστορία του να ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.