Blade: Όλα όσα γνωρίζουμε για το reboot με τον Mahershala Ali

O διάδοχος του Wesley Snipes και τα σχέδια της Marvel.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Το The Punisher του Netflix δυστυχώς πέρασε στα ψιλά γράμματα μετά από μία σειρά ακυρώσεων, αναβολών και μιας επερχόμενης πανδημίας που κανείς δε μπορούσε να προβλέψει για να πάρει τα μέτρα του. Παρόλα αυτά, δέχτηκε πολύ καλές κριτικές και έθιξε μερικά σκοτεινά, αρκετά βίαια ζητήματα που τα Daredevil, Luke Cage και Jessica Jones δεν ακούμπησαν ιδιαίτερα. Απτόητος στο μεταξύ, ο δημιουργός του, Steve Lightfoot είχε δηλώσει στις αρχές του 2019 ότι η επόμενη φιλοδοξία του είναι να επανεφεύρει την ιστορία του υπερήρωα Blade που τα βάζει με τους βρικόλακες και πλέον αποτελεί cult φιγούρα των '00s με τον Wesley Snipes στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αργότερα την ίδια χρονιά, η Marvel επιβεβαίωσε ότι σχεδίαζε αντ 'αυτού ένα reboot του Blade στο MCU, διορίζοντας τον πρωταγωνιστή των True Detective, Green Book και Alita: Battle Angel, Mahershala Ali ως πνευματικό διάδοχο του Snipes.

Ο Snipes παρεμπιπτόντως, πλέον έχει περάσει στην ιστορία ως ένας από τους πρώτους αληθινούς υπερήρωες ταινιών και το franchise γύρω από τον εν λόγω χαρακτήρα αποτέλεσε οικονομική επιτυχία των '00s παρά τις αυστηρές κριτικές που αναπόφευκτα αντιμετώπιζαν οι παραγωγές της εποχής που είχαν gothic αέρα.

Τι ισχύει σήμερα

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Snipes μπορεί και να ήθελε ακόμη να επιστρέψει στο ρόλο σε οποιεσδήποτε επερχόμενες προσαρμογές του κόμικ. "Υπάρχουν πολλές συζητήσεις αυτή τη στιγμή που γίνονται και είμαστε πολύ ευλογημένοι που έχουμε τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον για κάτι που έρχεται από αυτόν τον κόσμο ξανά", δήλωνε ο ηθοποιός τον Αύγουστο του 2018, προσθέτοντας: "Έχουμε δημιουργήσει δύο πρότζεκτς που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον κόσμο και, όταν τα δει ο κόσμος, νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να αποφασίσει ποιο θα αγαπήσει περισσότερο".

Είναι κάπως απίθανο τα πρότζεκτ στα οποία αναφέρθηκε να έχουν αντίκτυπο στην εκδοχή του Ali στο MCU. Μάλιστα, έχει ήδη προλάβει να τοποθετηθεί σχετικά με τον διάδοχό του: "Δεν έχω καμία ανάμειξη, αλλά υποστηρίζω τους νέους καλλιτέχνες και υποστηρίζω τη Marvel στις επιχειρηματικές της αποφάσεις", είπε στο Uproxx νωρίτερα φέτος. "Είναι όμορφο πράγμα... Έχει μία πραγματικά πολύ καλή δουλειά στα χέρια του", εξήγησε. 

Η παραγωγή του νέου Blade βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να το δούμε πριν από το 2023, ωστόσο (προειδοποίηση: ακολουθεί spoiler) μία post-credit σκηνή στο The Eternals έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδο του Blade στο MCU. Εμείς θα επανέλθουμε όταν γνωρίζουμε περισσότερα. 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.