The Hand of God: Ο σπουδαίος Paolo Sorrentino επιστρέφει στην αγαπημένη του Νάπολη

Μια ταινία για την αγάπη και την απώλεια, το σινεμά και το ποδόσφαιρο.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Paolo Sorrentino, μετά από μια σειρά επιτυχημένων ταινιών, ανάμεσά τους και το Οσκαρικό 'Η Τέλεια Ομορφιά', επιστρέφει στη γενέτειρά του τη Νάπολη για να σκηνοθετήσει την πιο προσωπική του δουλειά, το The Hand of God. Μια ταινία για την αγάπη και την απώλεια, το σινεμά και το ποδόσφαιρο.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και ο 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων.

Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον Φαμπιέτο αλλά και όλη την πόλη.

> Διάβασε ακόμη: Τα έργα και οι ημέρες του Diego Maradona

Το δεύτερο είναι ένα σοκαριστικό δυστύχημα από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτ, επηρεάζοντας το μέλλον του. Ο Φαμπιέτο παλεύει με την φύση της μοίρας, την σύγχυση που επιφέρει η απώλεια, και τη μεθυστική ελευθερία του να είσαι ζωντανός.

The Hand of God: Ο σπουδαίος Paolo Sorrentino επιστρέφει στην αγαπημένη του Νάπολη

Στην πιο προσωπική του ταινία, ο Σορεντίνο μας μεταφέρει σε μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος, παραλογισμό και ομορφιά, καθώς ο Φαμπιέρο βρίσκει ως την μόνη διέξοδο από την ολική καταστροφή, την ίδια του τη φαντασία.

Ο Paolo Sorrentino μιλά για την ταινία

Το 1987, όταν ο Σορεντίνο ήταν μόλις 17 χρονών, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και πήγε να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου για να δει τον ήρωά του, τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα, εν δράσει. Ο Σορεντίνο ταξίδεψε μέχρι την Τοσκάνη για να δει τον αγώνα, ενώ οι γονείς του έμειναν σπίτι. Εκείνο το βράδυ, οι γονείς του πέθαναν εξαιτίας μια διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα.

ΤΑΙΝΙΑ THE HAND OF GOD 3

Ο Σορεντίνο αναφέρει σχετικά με το πώς ξεκίνησε η δημιουργία της ταινίας: "Αρχή αποτέλεσαν πολλά γεγονότα της ζωής μου, αλλά φυσικά όλα αυτά δεν συνθέτουν την πλοκή της ταινίας. Χρειάζεται να χτίσεις μια φανταστική δομή. Φυσικά, δεν περιορίστηκα στο να μεταφέρω κομμάτια από τη ζωή μου. Δημιούργησα και άλλα. Αλλά αυτό που δεν δημιούργησα, σε αυτό που έμεινα πιστός- σε αυτό που ήθελα να παραμείνω αυθεντικός- ήταν τα συναισθήματα που ένιωσα ως παιδί: τον ενθουσιασμό, τη χαρά, την ευτυχία, τον πόνο, την οδύνη, το να νιώθω ανεπαρκής και ανασφαλής. Η ταινία είναι πολύ κοντά στη δική μου ζωή και όσα έχω περάσει”.

> Διάβασε ακόμη: Το παράξενο, τελευταίο ματς του Diego Maradona

Ο ίδιος ο Σορεντίνο συμπλήρωσε σχετικά: "Είναι επίπονο να μιλάω γι’ αυτό. Και ήταν πραγματικά επίπονο να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το γεγονός”.

Σχετικά με την κινηματογράφηση μιας τόσο προσωπικής ιστορίας ανέφερε: "Όταν τελειοποιείς το στυλ σου τόσο πολύ, τείνεις να γίνεσαι λίγο επιφανειακός. Αυτή τη φορά επέλεξα ένα πιο απλό στυλ από ό,τι πριν. Είναι μια ταινία που βασίζεται στην αντίληψη που έχουμε για τον πόνο και τη χαρά ενός αγοριού, και την οποία βλέπουμε μέσα από τα μάτια του άνδρα που έχει μεγαλώσει- δηλαδή μέσα από εμένα”.

ΤΑΙΝΙΑ THE HAND OF GOD 2

Έπειτα εξήγησε: "Δε νομίζω πως θα ξανακάνω μια τόσο προσωπική ταινία όπως αυτή. Ήταν πολύ δύσκολο. Μου πήρε 20 χρόνια, και τη σκέφτομαι συνέχεια. Αλλά αυτή η ταινία μου έδωσε ένα στυλιστικό κλειδί και σκοπεύω να το εξερευνήσω στο μέλλον”.

Στο Hand of God πρωταγωνιστούν οι Φιλίπο Σκότι, Τόνι Σερβίλλο, Τερέσα Σαπονάντζελο, Mαρλό Ζουμπέρ, Λουίζα Ρανιέρι. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 2 Δεκεμβρίου.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.