Το Spider-Man: No Way Home, η Ελπίδα και ό,τι νέο παίζει στους κινηματογράφους

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 16 Δεκεμβρίου 2021

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες, εκ των οποίων μία πραγματικά πολυαναμενόμενη -από εκείνες που έχουμε ήδη μνημονεύσει από το φθινόπωρο- μία ελληνική παραγωγή και ένα παιδικό sequel (Sing 2). Ο λόγος φυσικά για την επιστροφή του Spider-Man και των περιπετειών του. Ποικιλία για τους σινεφίλ σίγουρα υπάρχει,  οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στις κινηματογραφικές αίθουσες για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Προσοχή: Όλοι οι κλειστοί κινηματογράφοι δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικό rapid test με ισχύ 48 ωρών.

Spider-Man: No Way Home

Με την ταυτότητα του Spider-Man να έχει αποκαλυφθεί τώρα, ο Peter ζητά τη βοήθεια του Doctor Strange. Όταν ένα ξόρκι πάει στραβά, αρχίζουν να εμφανίζονται επικίνδυνοι εχθροί από άλλους κόσμους, αναγκάζοντας τον Peter να ανακαλύψει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Spider-Man. Το sequel μεταξύ άλλων, αξίζει να το δεις, ακόμα κι αν δεν είσαι fan της Marvel, για το πρωταγωνιστικό τρίδυμο που είναι χάρμα οφθαλμών. 

Αμνός (Lamb)

Σε σκηνοθεσία και σενάριο Valdimar Jóhannsson, σε αυτήν την ισλανδική ταινία τρόμου με πρωταγωνίστρια τη Noomi Rapace, τα πράγματα μοιάζουν φυσιολογικά, στην αρχή τουλάχιστον. Όταν ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων ανακαλύψει ένα νεογέννητο αρνάκι, αποφασίζει να το μεγαλώσει σαν παιδί τους. Προφανώς, το ζήτημα έγκειται στο αν πρόκειται για ένα απλό αρνάκι...

>Διάβασε ακόμη: Γιατί όλοι έχουν πάθει ψύχωση με το Succession

Μετά την Αγάπη (After Love)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Aleem Khan έγινε με το δεξί, αν κρίνουμε από τις βραβεύεσεις. Μία γυναίκα που κατοικεί στο παραθαλάσσιο Ντόβερ της Αγγλίας μένει ξαφνικά χήρα και προσπαθώντας να διαχειριστεί την απώλεια, ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό του. Εξαιτίας αυτού και για να ξεδιαλύνει την υπόθεση, θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη Γαλλία. 

Ελπίδα (Hope)

Το νορβηγικό δράμα της Maria Sødahl με πρωταγωνιστή τον Stellan Skarsgård είναι η πρόταση της Νορβηγίας για τα φετινά Όσκαρ. Ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι διάγει βίο ξεχωριστό στην κυριολεξία και καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη σχέση του όταν προκύπτει μία δυσάρεστη ιατρική διάγνωση. 

Χαμένοι τα Χριστούγεννα (Lost at Christmas)

Το περίεργο θα ήταν να μην υπήρχε καμία χριστουγεννιάτικη ταινία στη λίστα. Σε αυτήν εδώ τη σκωτσεζική κομεντί, δύο άγνωστοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Χάιλαντας της Σκωτίας και ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την έγκαιρη επιστροφή τους στις οικογένειές τους πριν τα Χριστούγεννα.

Dissolved

Στην πρώτη μεγάλου μήκους σκηνοθετική απόπειρα του Θοδωρή Βουρνά παρακολουθούμε τη ζωή τριών ζευγαριών που ζουν διαφορετικές δεκαετίες. Κοινός παρονομαστής και των τριών, ένας μυστηριώδης άντρας.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.