Πώς η οικογένεια Trump ενέπνευσε το Don't Look Up

"Ήταν όπως στο σχολείο που υποτίθεται ότι δεν πρέπει να γελάς".

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ο Jason Orlean δεν αποχωρίζεται ποτέ τη Birkin τσάντα του. Ούτε στο Οβάλ Γραφείο, ούτε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, ούτε στο τέλος του κόσμου. Στη νέα κωμωδία του σκηνοθέτη Adam McKay για την καταστροφή από την κλιματική αλλαγή, Don't Look Up, που πρέπει να δεις οπωσδήποτε στο Netflix (έχουμε ήδη υπεραναλύσει τους λόγους), ο Jonah Hill υποδύεται τέλεια αυτόν το γελοίο χαρακτήρα, που είναι προσωπάρχης και γιος της προέδρου Orlean (Meryl Streep), μίας ναρκισσίστριας και τυχοδιώκτριας ηγέτη των Η.Π.Α. Rings a bell;

Όταν η υποψήφια διδάκτωρ Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) και ο σύμβουλός της Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) προειδοποιούν την κυβέρνηση για έναν επερχόμενο κομήτη αρκετά μεγάλο ώστε να αφανίσει τον πληθυσμό της Γης, η κυβέρνηση Orlean τους παραμερίζει για να ασχοληθεί με τις πιο επείγουσες γι' αυτήν ενδιάμεσες εκλογές και τα σκάνδαλα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Jason έχει δίπλα του την επώνυμη τσάντα του -μία επιλογή που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Hill ήταν καθαρά δική του. 

Πώς η οικογένεια Trump ενέπνευσε το Don't Look UpNIKO TAVERNISE/NETFLIX

"Εφόσον ήμουν γιος και λάτρευα τη μητέρα μου, το πρώτο πράγμα που είπα στη Susan Matheson, τη σχεδιάστρια κοστουμιών, ήταν 'Θέλω να έχω μια τσάντα Birkin'", δήλωσε ο Hill κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης των ηθοποιών στη Νέα Υόρκη πριν από μερικές εβδομάδες. "Επειδή λατρεύει το θηλυκό, σωστά; Το είδωλό του είναι θηλυκό".

>Διάβασε ακόμη: Ένα Όσκαρ στο Don't Look Up. Χθες αν γίνεται.

Μία γεύση από τα παρασκήνια

O Hill ανέφερε επίσης ότι εκείνος και η Meryl Streep γενικότερα εμπνεύστηκαν από την πραγματική ζωή για τους ρόλους δημιούργησαν στη μεγάλη οθόνη, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για αμφιβολίες όσον αφορά στην πηγή: "Εκείνη την περίοδο υπήρχε μία πολιτική προσωπικότητα που δε θα κατονομάσω, η οποία ίσως να είχε προχωρήσει σε μία ακατάλληλη σεξουαλικοποίηση της κόρης του. Σωστά; Οπότε ήμουν του στυλ, 'Meryl, έχω αυτή την ιδέα, ας τη δοκιμάσουμε και ας δούμε ποιος είναι ο δεσμός'".

don't look upNIKO TAVERNISE/NETFLIX

Συγκεκριμένα, ο Hill ανέτρεψε αυτήν τη δυναμική, παίζοντας τον γιο της Προέδρου Orlean που είχε την περίεργη συνήθεια να είναι πάντα ο πρώτος που επεσήμανε δημόσια την ομορφιά της μητέρας του. Αν και αυτό κάνει την ταινία πολύ κωμική, μάλλον δε βοήθησε τη Meryl Streep να μην επηρεαστεί. "Ό,τι είπε -και δεν είπε τίποτα από αυτά που υπήρχαν στο σενάριο που είδα το προηγούμενο βράδυ- ό,τι έκανε, με έκανε να γελάσω. Απλά δε μπορούσα να το ελέγξω", τόνισε η πολυβραβευμένη ηθοποιός. Θυμίζουμε στο μεταξύ, ότι η Streep είχε καταφερθεί πολλάκις εναντίον του Donald Trump και προφανώς, με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να καταευχαριστήθηκε το κινηματογραφικό τρολάρισμά του.

don't look upNIKO TAVERNISE/NETFLIX

"Ήταν σα να κλαίει από τα γέλια και μετά έκλαιγα κι εγώ. Ήταν όπως στο σχολείο, όπου υποτίθεται ότι δεν πρέπει να γελάς", διευκρίνισε ο Hill. 

Στην ταινία, η κυβέρνηση Orlean στρέφεται τελικά στον Peter Isherwell του Mark Rylance για να σώσει την κατάσταση. Ο Isherwell είναι ένας δισεκατομμυριούχος τύπου Elon Musk που πιστεύει ότι η εταιρεία του θα πρέπει να εξορύξει τον κομήτη για πολύτιμα μέταλλα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στη Γη αντί να τον καταστρέψει προτού αφανίσει τον πολιτισμό. Αυτό (spoiler alert!) δεν αποδεικνύεται το καλύτερο σχέδιο και συντελεί στη δημιουργία ένα ξεκαρδιστικού πορτρέτου ενός κόσμου που μοιάζει στα μάτια μας κάτι παραπάνω από οικείος. Δυστυχώς.

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης