Η Jennifer Lawrence έκανε το κάτι παραπάνω για το Don't Look Up

"Μπορείτε να το πείτε στους δημοσιογράφους, αλλά όχι στην πεθερά μου".

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 05 Δεκεμβρίου 2021

Όταν στην ταινία Melancholia του 2011, η ηρωίδα που υποδύεται η Kristen Dunst ανακαλύπτει την ημέρα που ένας αστεροϊδής θα καταστρέψει τον πλανήτη ξαφνικά αποκτά, μία ας πούμε περίεργη συμπεριφορά, κατά την οποία για παράδειγμα εμφανίζεται γυμνή κάτω από το φεγγάρι ή κάνει σεξ με ένα σερβιτόρο φορώντας νυφικό. Για ταινία του Lars Von Trier (και ως αντίδραση στο επικείμενο τέλος του κόσμου) είναι αρκετά συγκρατημένη. Στο πολυδιαφημισμένο Don't Look Up, ο χαρακτήρας της Jennifer Lawrence αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο και το μόνο που κάνει είναι να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που εντυπωσιάζονται περισσότερο από τη δεύτερη παρά από την πρώτη περίπτωση.

Αν και η χρήση της μαριχουάνας γίνεται όλο και πιο "κανονική" με το θέμα της νομιμοποίησής της να βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, εξακολουθεί να αποτελεί είδηση "δυνατή" για πρωτοσέλιδο. Για την ακρίβεια, στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας του Netflix (μετά το Red Notice), παρότι ειπώθηκαν άπειρα πράγματα, η δήλωση της Lawrence ότι όντως κάπνισε μαριχουάνα στην επίμαχη σκηνή της ταινίας, κάλυψε τα πάντα. Προσοχή, δεν υπονοούμε τίποτα για τη χρήση της μαριχουάνας -δεν είμαστε εμείς άλλωστε οι αρμόδιοι που θα αποφασίσουν τι πρέπει να ισχύει και τι όχι σε ένα ευνομούμενο κράτος- απλώς είναι λιγάκι αστείο έως υποκριτικό να σοκάρονται τα μίντια από τέτοιου είδους αποκαλύψεις. 

To πολλά υποσχόμενο Don't Look Up

Με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence, η ταινία του Adam McKay έχει ένα πανίσχυρο cast που συμπληρώνεται από τους Jonah Hill, Mark Rylance, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Cate Blanchett και Meryl Streep. Το σενάριο αφηγείται την ιστορία των δύο κορυφαίων επιστημόνων που θα πρέπει να κάνουν τον πλανήτη να καταλάβει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά. 

Σύμφωνα με τους ηθοποιούς, ο McKay τους ζήτησε να αυτοσχεδιάσουν σε πολλές σκηνές, μάλιστα σε κάποιες δεν υπήρχαν καν διάλογοι, γεγονός που σχεδόν επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 16 λεπτά αγνού αυθορμητισμού στην ταινία. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η Lawrence αποφάσισε να καπνίσει ένα πραγματικό τσιγαριλίκι με την πεποίθηση ότι οι επιπτώσεις του ναρκωτικού θα την βοηθούσαν να εξελίξει το χαρακτήρα που υποδυόταν. Στο μεταξύ, δεν παρέλειψε να αστειευθεί σχετικά, λέγοντας: "Μπορείτε να το πείτε στους δημοσιογράφους, αλλά όχι στην πεθερά μου", ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι κατά την περίοδο των γυρισμάτων δεν ήταν έγκυος για να προλάβει τα tabloids που θα έσπευδαν να την κατακρίνουν. 

Η πρεμιέρα του Don't Look Up έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου 2021 και μπορείς να δεις περισσότερα για αυτό, εδώ

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.