Περιμένοντας το Τhe Batman

Ο Robert Pattinson φέρνει νέα πνοή στον εμβληματικό ρόλο του Bruce Wayne.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 22 Φεβρουαρίου 2022

Στη μετά Affleck εποχή, την ευθύνη να εξελίξει τον εμβληματικό ρόλο του Bruce Wayne ανέλαβε ο Robert Pattinson. Το πρώτο άκουσμα της είδησης αποτέλεσε κατά γενική ομολογία μία ευχάριστη έκπληξη, αφού ο 36χρονος Βρετανός έχει όλα όσα χρειάζεται ο νέος Batman: Ταλέντο για να αναβαθμίσει το ρόλο, κίνητρο -ποιος δε θα ήθελε να φέρει εις πέρας μία τέτοια πρόκληση- και τις απαραίτητες γωνίες στο πρόσωπό του. Ok, το τελευταίο ας πούμε ότι είναι μία απλή λεπτομέρεια, ελάσσονος σημασίας σε σύγκριση με την ανανέωση που χρειάζεται ο άνθρωπος-νυχτερίδα. 

>Διάβασε ακόμη: Τι φέρνει ο Robert Pattinson στο saga του Batman

Η νέα πολλά υποσχόμενη εκδοχή του Batman που έρχεται στη μεγάλη οθόνη την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 από την Tanweer έχει ως σημείο αναφοράς το ξεκίνημα του, όταν δηλαδή ο ήρωας εκτελεί χρέη ντετέκτιβ στα χνάρια ενός νοσηρού κατά συρροή δολοφόνου. Από τις πρώτες πληροφορίες, είναι εμφανές ότι ο Pattinson καλείται να δώσει σάρκα και οστά σε μία πιο σκοτεινή και γειωμένη εκδοχή του αυτόκλητου τιμωρού του Γκόθαμ Σίτι.

Οι συντελεστές

Την πρωτότυπη υπερπαραγωγή σκηνοθετεί ο Matt Reeves (Ο Πλανήτης των Πιθήκων) που συγκεντρώνει γύρω από τον Pattinson ένα πανίσχυρο cast. Τον ρόλο της αινιγματικής Catwoman ενσαρκώνει η εντυπωσιακή Zoë Kravitz (Χ-Men: Η πρώτη γενιά), ο Colin Farell (Ο Αστακός) είναι αγνώριστος ως Πιγκουίνος, ο Paul Dano (Θα Χυθεί Αίμα) μας στοιχειώνει ως Γρίφος, ο Andy Serkis (Ο Πλανήτης των Πιθήκων) υποδύεται τον συνοδοιπόρο Alfred, ο Jeffrey Wright (Η Γαλλική Αποστολή) είναι ο υπαστυνόμος James Gordon, ενώ ο John Turturro (Ω, αδελφέ, πού είσαι;) μας συστήνεται ως αρχιμαφιόζος.

H πλοκή

Πάνω από ένα χρόνο τώρα, ο Bruce Wayne βυθίζεται στο σκοτάδι της Γκόθαμ ως ο Batman (Robert Pattinson) που σπέρνει τον φόβο στις καρδιές των εγκληματιών. Με μόνους συμμάχους τον Alfred (Andy Serkis) και τον James Gordon (Jeffrey Wright), ο μοναχικός τιμωρός παίρνει εκδίκηση για χάρη των συμπολιτών του.

Όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος στοχεύσει στην ελίτ της πόλης, ένα μονοπάτι από γρίφους οδηγεί την έρευνα του Μεγαλύτερου Ντετέκτιβ του Κόσμου στον υπόκοσμο, όπου θα συναντήσει χαρακτήρες όπως οι Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/Penguin (Colin Farrell),  Carmine Falcone (John Turturro) και Edward Nashton/The Riddler (Paul Dano).

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Όσο η κλίμακα του νοσηρού σχεδίου ξεδιπλώνεται, ο Batman πρέπει να συνάψει καινούριες συμμαχίες, να αποκαλύψει τον ένοχο και να αποδώσει δικαιοσύνη για την κατάχρηση εξουσίας και τη διαφθορά που έχουν καταστρέψει το Γκόθαμ Σίτι.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης