Οι ταινίες τρόμου του 2022

8 παραγωγές που βρίσκονται ήδη στη λίστα με τα must see της χρονιάς.

Παρότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των ζοφερών πολιτικών εξελίξεων δε χρειάζεται να δούμε κινηματογράφο για να πάρουμε μία γεύση από φόβο, το 2022 είναι μία χρονιά με πολλές πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου. Μετά την κυκλοφορία λοιπόν του reboot του Scream αλλά και την επιστροφή του Texas Chainsaw Massacre, παρακάτω βρίσκεις 8 παραγωγές που σίγουρα θα μας απασχολήσουν τους προσεχείς μήνες. Οι ημερομηνίες που έχουν οι τίτλοι είναι καθαρά ενδεικτικές γιατί ειδικά λόγω πανδημίας, οι πρεμιέρες συχνά παίρνουν αναβολές. 

Fresh (04/03)

Το Fresh είναι η περίπτωση που προκαλεί τρόμο, αλλά στο ενδιάμεσο και γέλιο για να σπάει τη μονοτονία. Η ταινία που κάνει πρεμιέρα στο Hulu και στην οποία πρωταγωνιστεί η Daisy Edgar-Jones του Normal People απέναντι από τον Sebastian Stan των Captain America και Pam & Tommy, επιχειρεί να διακωμωδήσει τα σύγχρονα ραντεβού. Ακολουθώντας μία νεαρή γυναίκα της οποίας η απογοήτευση από τις εφαρμογές γνωριμιών θεραπεύεται φαινομενικά από μία ενδιαφέρουσα γνωριμία σε ένα μπακάλικο, το ρομάντζο παίρνει γρήγορα μία αναπάντεχη τροπή καθώς συνειδητοποιεί ότι ο νέος της φίλος μπορεί να είναι κανίβαλος.

Morbius (01/04)

Μετά την αποτυχημένη του θητεία ως Joker, ο Jared Leto μεταμορφώνεται σε έναν από τους κακούς του Spider-Man σε μία ταινία που θα μπορούσε να σημαδέψει το μέλλον του εν λόγω σύμπαντος.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

The Black Phone (24/06)

Στην τελευταία ταινία της Blumhouse, ο Ethan Hawke πρωταγωνιστεί ως μασκοφόρος δολοφόνος που απαγάγει ένα παιδί και το παγιδεύει σε ένα ηχομονωμένο υπόγειο. Ενώ είναι κλειδωμένο, το παιδί ανακαλύπτει ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο από το οποίο μπορεί να επικοινωνεί με τα θύματα του απαγωγέα του που έχουν πεθάνει. Με τη βοήθεια της καθοδήγησής τους, ίσως καταφέρει να βγει ζωντανό.

Nope (July 22)

Η ταινία επανασυνδέει τον Jordan Peele με τον βραβευμένο με Όσκαρ Daniel Kaluuya (Get Out, Judas and the Black Messiah), ο οποίος μαζί με την Keke Palmer (Hustlers, Alice) και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Steven Yeun (Minari, Okja) υποδύονται τους κατοίκους μίας μοναχικής ρεματιάς στην ενδοχώρα της Καλιφόρνιας που γίνονται μάρτυρες μίας αλλόκοτης και ανατριχιαστικής ανακάλυψης. Αντικρίζοντας αυτό που δεν περιμένουν, η ζωή τους δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει ανεπηρέαστη. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ

Salem's Lot (09/09)

Αν και το δεύτερο μυθιστόρημα του Stephen King Salem's Lot από το 1975 έχει διασκευαστεί για τη μικρή οθόνη αρκετές φορές, πρόκειται να το δούμε πλέον και στον κινηματογράφο. Η πλοκή αφηγείται την ιστορία ενός συγγραφέα που επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μέιν όπου μεγάλωσε, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι οι συγχωριανοί του γίνονται βαμπίρ.

Don't Worry Darling (23/09)

Πολλά έχουμε ακούσει για αυτήν την ταινία και ήρθε η ώρα να δούμε το αποτέλεσμα. Η παραγωγή που ουσιαστικά ένωσε το ζεύγος Olivia Wilde και Harry Styles είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που καταπιάνεται με μία νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950, της οποίας η καθημερινή ζωή ανατρέπεται μετά την ανακάλυψη ενός ανησυχητικού μυστικού για τον σύζυγό της.

>Διάβασε ακόμη: 20 σειρές για τον Φεβρουάριο

Halloween Ends (14/10)

Προς ευχαρίστηση πολλών fans, η σειρά ταινιών του John Carpenter φέτος παρουσιάζει τη δέκατη τρίτη συνέχειά της. Με την Jamie Lee Curtis και τον Nick Castle να επιστρέφουν στους ρόλους τους από το 1978, το Halloween Ends θα προσφέρει μια ικανοποιητική κορύφωση βασιζόμενη στην ιστορία της αρχικής ταινίας.

10Orphan: First Kill 

Με μία τόσο απροσδόκητη ανατροπή στο τέλος του Orphan του 2009, ήταν πια καιρός να αποκτήσει ένα prequel που θα δίνει μερικές κατατοπιστικές απαντήσεις. Με την Isabelle Fuhrman να επαναλαμβάνει το ρόλο της Esther δεκατρία χρόνια αργότερα, και μία συμπληρωματική ερμηνεία από την Julia Stiles, το First Kill προσφέρει μια νέα προοπτική για τη μυστηριώδη ιστορία της Esther.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.