20 σειρές για τον Φεβρουάριο

Μία αναλυτική ματιά στις ενδιαφέρουσες αφίξεις του Φεβρουαρίου στις πλατφόρμες streaming, καθώς και στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 05 Φεβρουαρίου 2022

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθώντας να αποφασίσουμε ποια σειρά θα παρακολουθήσουμε στον ελεύθερό μας χρόνο, καταλήγουμε κατάκοποι στα χέρια του Μορφέα, χωρίς να έχουμε δει απολύτως τίποτα. Για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να διευκολύνουμε την κατάσταση, αυτό το κείμενο περιέχει όλες τις διαθέσιμες σειρές του Φεβρουαρίου είτε στο Netflix, την Cosmote TV και τις λοιπές πλατφόρμες streaming είτε στην ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση. Enjoy!

Pam & Tommy (Hulu, 02/02)

 

Ακόμα δε μπορούμε να χωνέψουμε την ομοιότητα των πρωταγωνιστών με τους πραγματικούς Pam & Tommy. Όσον αφορά στην πλοκή, είναι αρκετά προφανής σε όποιον έζησε τη δεκαετία του '90. Πάθος, σκάνδαλα και καβγάδες, σίγουρα θα μονοπωλήσουν τα επεισόδια. Περισσότερα για τη σειρά, διαβάζεις εδώ

>Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, τρελή ιστορία του ροζ βίντεο της Pamela Anderson

Raised by Wolves (2η σεζόν, 04/02, HBO Max)

Παρόλα αυτά, το Raised by Wolves είναι μια υπέροχη σειρά από μόνη της, που βρίσκει m;ia υπέροχα λεπτή ισορροπία μεταξύ "κανονικής" και επιστημονικής φαντασίας, θρησκευτικών συνειρμών και θεματικής εξερεύνησης της έννοιας οικογένεια. Η 2η σεζόν ξεκινά αυτές τις ημέρες στο HBO Max στις ΗΠΑ, αλλά το ευρωπαϊκό κοινό πρέπει να περιμένει μέχρι το Μάρτιο.

Reacher (04/02, Amazon Prime Video)

Πέντε χρόνια μετά τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, μία νέα προσαρμογή της σειράς αστυνομικών θρίλερ του Lee Child φαίνεται να επαναπροσδιορίζει τον στρατιωτικό πράκτορα που έγινε ερευνητής για την τηλεόραση. Ο Alan Ritchson (Teenage Mutant Ninja Turtles, Titans) πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας στην πρώτη σεζόν της σειράς, η οποία βασίζεται στην πλοκή του βραβευμένου βιβλίου του Child "Killing Floor".

Αφού τον παγιδεύουν για μία ανθρωποκτονία μετά από 20 χρόνια σε μια μικρή πόλη της Γεωργίας, ο Reacherσυνεργάζεται με τις αρχές - όταν, βασικά, δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του - για να αποκαλύψει τον πραγματικό ένοχο, καθώς γύρω τους ξετυλίγεται μία μεγαλύτερη συνωμοσία.

Γλυκές Μανόλιες - Sweet Magnolias (2η σεζόν, 04/02, Netflix)

Οι Μανόλιες αντιμετωπίζουν μαζί νέες σχέσεις, παλιές πληγές και τις μικροπολιτικές της πόλης με τις γλυκές και πικρές στιγμές της ζωής να εναλλάσσονται.

Η Γενιά του ‘30 (05/02, 21:00, Cosmote History HD)

Η ζωή και το έργο κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, που διαμόρφωσαν και σημάδεψαν την πορεία της νεοελληνικής λογοτεχνίας ζωντανεύουν μέσω της νέας δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ της Cosmote TV. Μέσα από το νέο docudrama σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Ανδρέα Εμπειρίκο, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη, και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί, όπως οι Νίκος Ψαρράς (Κοσμάς Πολίτης), Όμηρος Πουλάκης (Άγγελος Τερζάκης), Πέρης Μιχαηλίδης (Νίκος Εγγονόπουλος) και άλλοι. Το νέο docuseries κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5/2 στις 21.00, στο Cosmote History HD, με το πρώτο επεισόδιο να μεταδίδεται ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, από το επίσημο YouTube κανάλι της Cosmote TV.

Ο Όρκος (05/02, 22:00, ΕΡΤ1)

Μετά την απίθανη, μίνι σειρά "Αγάπη Παράνομη" των Κουτελιδάκη-Ζιώγα, ο Όρκος αποτελεί τη νέα πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης για το 2ο μισό της σεζόν. Πρόκειται για ένα σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές το Γιάννη Στάνκογλου, την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, το Γιώργο Γάλλο, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Η νέα σειρά θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 22:00 ώς τις 24:00. Περισσότερα, διαβάζεις εδώ 

Μέχρι να μας Χωρίσει η Ζωή - Until Life Do Us Part (10/02, Netflix)

Τα μέλη μιας οικογένειας τριών γενεών που ζουν μαζί σε μια ειδυλλιακή βίλα αντιμετωπίζουν τις απαιτήσεις της επιχείρησης διοργάνωσης γάμων και τα δικά τους δράματα.

Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό (10/02, 22:30, Mega Channel)

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά "Άγιος Παΐσιος" σε σκηνοθεσία Στάμου Τσιάμη ακολουθεί την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, από τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου έζησε ο άγιος, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου.

Inventing Anna (11/02, Netflix)

Τολμηρή επιχειρηματίας ή απατεώνισσα; Μια ρεπόρτερ ερευνά το πώς η Άνα Ντέλβι έπεισε την ελίτ της Νέας Υόρκης ότι ήταν Γερμανίδα κληρονόμος. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

>Διάβασε ακόμη: Οι πολυαναμενόμενες σειρές του Netflix για το 2022

 

Toy Boy (2η σεζόν, 11/02, Netflix)

Ο Ούγκο ερευνά το θέμα της βόμβας, ενώ παράλληλα, μαζί με τους φίλους του, αντιμετωπίζει δύο νέους αντιπάλους και μια σειρά νέων προκλήσεων στη δουλειά.

Bel-Air (13/02, Peacock)

Το The Fresh Prince of Bel-Air είναι μία από τις πιο αγαπημένες κωμικές σειρές όλων των εποχών και εδώ έχουμε την επανεκτέλεση του η οποία καταφθάνει στην πλατφόρμα Peacock της NBC Universal (στις ΗΠΑ, τουλάχιστον). Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση στο Sky και το Now TV, μία μέρα αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου. 

Αφοσίωση - Devotion, a Story of Love and Desire (Netflix, 14/02)

Ένας φαινομενικά ευτυχισμένος γάμος αρχίζει να καταρρέει όταν η πίστη του άντρα αμφισβητείται και το ζευγάρι αρχίζει να ελκύεται από άλλα άτομα.

 

Ο Νεαρός Βαλάντερ: Η σκιά του δολοφόνου - Young Wallander: Killer's Shadow (17/02)

Ο Kurt ερευνά έναν μυστηριώδη φρικιαστικό θάνατο που μάλλον σχετίζεται με ένα εμπρηστικό άρθρο για μια από τις πρώτες υποθέσεις της Rask στο Μάλμο.

Ένας από Εμάς Λέει Ψέματα - One of Us Is Lying (Netflix, 18/02)

Η τιμωρία φέρνει κοντά πέντε ετερόκλητα λυκειόπαιδα, αλλά ένας φόνος —και τα μυστικά— τα ενώνουν, ενώ ξεδιπλώνεται ένα μυστήριο φόνου που θυμίζει τον ποντικό και τη γάτα.

 

Space Force (2η σεζόν, 18/02, Netflix)

Υπό νέα διοίκηση, ο πτέραρχος Nerd και το δυσλειτουργικό αλλά αξιαγάπητο πλήρωμά του έχουν τέσσερις μήνες για να αποδείξουν ότι η Διαστημική Δύναμη αξίζει να διατηρηθεί.

The Marvelous Mrs. Maisel (4η σεζόν, 18/02, Amazon Prime Video)

Μετά cliff hanger τέλος της 3ης σεζόν, η Rachel Brosnahan επιστρέφει μετά από δύο χρόνια (κορονοϊός γαρ) ως Miriam "Midge" Maisel, μία επίδοξη stand-up κωμικός που συνεχίζει να προσπαθεί να γίνει γνωστή στην Αμερική της δεκαετίας του 1960.

>Διάβασε ακόμη: 20+1 ταινίες για τον Φεβρουάριο

Severance (18/02, Apple TV Plus)

Αυτή η σειρά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή του Ben Stiller στο Apple TV Plus έχει ήδη εξάψει τη φαντασία μας, από το trailer και μόνο. Ο Adam Scott (Parks and Rec., Big Little Lies) εργάζεται ως ο υπάλληλος στη Lumon Industries Mark. Με την πρόσληψή του, εκείνος και οι συνάδελφοί του εισάγονται στο πρόγραμμα "αποχώρησης" της Lumon - μία διαδικασία που διαχωρίζει τις αναμνήσεις των εργαζομένων στην εργασία από εκείνες της προσωπικής τους ζωής. Ναι, οι προθέσεις της εταιρείας λογικά δεν είναι καθόλου μα καθόλου αθώες. Το cast συμπληρώνουν οι Christopher Walken, John Turturro και η Patricia Arquette. 

The Walking Dead season 11 part 2 (11η σεζόν 2ο μέρος, 20/02, AMC/Disney Plus)

Μετά από ένα τετράμηνο διάλειμμα, η τελευταία σεζόν του The Walking Dead επιστρέφει στη μικρή οθόνη, ενώ απομένουν μόνο 16 επεισόδια μέχρι το οριστικό τέλος της. Παρεμπιπτόντως, θα είναι διαθέσιμη για streaming στο Disney Plus τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.  

Cat Burglar (22/02, Netflix)

Η κλασική καρτουνίστικη τρέλα συναντά ένα διαδραστικό κουίζ σε μια νέα σειρά από τους δημιουργούς του "Μαύρου Καθρέφτη".

Βίκινγκ: Βαλχάλα - Vikings: Valhalla (25/02, Netflix)

Στο σίκουελ του Vikings έχουν περάσει 100 χρόνια και μια νέα γενιά θρυλικών ηρώων αναδύεται για να διαμορφώσει το δικό της πεπρωμένο — και να γράψει ιστορία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.