Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Blonde, με την Ana de Armas

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Andrew Dominik, μοιάζει με το 'παιδί' των Raging Bull και Citizen Kane.

Ανήκει στις περιπτώσεις που η φήμη της προηγείται χωρίς να έχουμε καν δει μισό καρέ από το αποτέλεσμα. Το Blonde που βασίζεται στη ζωή της Marilyn Monroe με την Ana De Armas στον ομώνυμο ρόλο, έχει ήδη συζητηθεί για το θέμα του, την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, αλλά για το γεγονός ότι πρόκειται να είναι η πρώτη ακατάλληλη δια ανηλίκους ταινία του Netflix. Ύστερα, έρχονται οι γεμάτες αυτοπεποίθηση δηλώσεις του σκηνοθέτη της, Andrew Dominik ότι "είναι μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου" και προφανώς οι προσδοκίες του κοινού έχουν ήδη εκτοξευθεί. 

Εμείς μέχρι στιγμής κρατάμε μικρό καλάθι στα πολλά κεράσια και απλά περιμένουμε στωικά μέχρι την κυκλοφορία της. Μέχρι τότε, παραθέτουμε όλα όσα γνωρίζουμε για το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ, παρακάτω.

Η σύνοψη

Το Blonde διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της βασίλισσας του αμερικανικού θρίλερ και επανειλημμένως υποψήφιας για Νόμπελ Λογοτεχνίας, Joyce Carol Oates. Με το Blonde συγκεκριμένα, ήταν υποψήφια για βραβείο Πούλιτζερ το 2000. Η Oates ξεκοκκάλισε έναν ατελείωτο κατάλογο βιογραφιών για την ηθοποιό προτού αφήσει τη φαντασία της να δημιουργήσει το δικό της μυθιστόρημα 700ων (!) σελίδων.

>Διάβασε ακόμη: H αποκαλυπτική Marilyn Monroe της Ana De Armas στο Netflix

Το μυθιστόρημα της Oates ξεκινά με τη σχέση της Norma με τον πατέρα της και τελειώνει με την υποτιθέμενη δολοφονία τους, ενώ ενδιάμεσα εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της σταρ Marilyn. Aσχολείται περισσότερο με την ίδια ως πρόσωπο παρά με τους σταθμούς της καριέρας της, αλλά δε δίστασε να αφιερώσει κάποιες από αυτές τις 700 σελίδες στη σχέση της με τον John F. Kennedy, στους γάμους της με τον Joe DiMaggio και τον Arthur Miller. Καθώς αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, τα ονόματα συχνά αντικαθίστανται από αρχικά ή ψευδώνυμα, αλλά όλοι γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρεται.

Προφανώς το βιβλίο δεν είναι μία συνηθισμένη βιογραφία. Ξεχωρίζει πάνω απ' όλα για τη σεξουαλική του φόρτιση, τη βία και τις πραγματικά ενοχλητικές σκηνές που ο Andrew Dominik δεν ήταν διατεθειμένος να παρακάμψει στη μεγάλη οθόνη. Η Joyce Carol Oates πάντως, ενέκρινε τις επιλογές του. Σε tweet της, ανέφερε: "Το Blonde είναι εκπληκτικό, ευφυές, πολύ ενοχλητικό και με μία απόλυτα 'φεμινιστική' ερμηνεία... Δεν είμαι σίγουρη ότι κάποιος άλλος άντρας σκηνοθέτης έχει πετύχει κάτι τέτοιο."

Αυστηρώς ακατάλληλη

Το πιο χιλιοειπωμένο σχόλιο για το Blonde τους τελευταίους μήνες σχετίζεται με το σεξουαλικό του περιεχόμενο, το οποίο του χάρισε την αξιολόγηση NC-17 που το χρήζει αυστηρώς ακατάλληλο δια ανηλίκους χρήστες του Netflix. Εν μέσω τσακωμών με το Netflix για την τελική λήψη -μάλιστα η πλατφόρμα έστειλε και δεύτερο μοντέρ για να βοηθήσει τον Dominik- που εν τέλει διευθετήθηκαν, ήρθε στο φως η πληροφορία ότι η πλατφόρμα ανησυχούσε ιδιαίτερα για μια σκηνή βιασμού και μία άλλη με αιδοιολειχία κατά τη διάρκεια περιόδου. Ο ίδιος ο Andrew Dominik κλήθηκε από το ScreenDaily να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και εξήγησε μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε υπήρξε σκηνή με στοματικό σεξ.

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το Blonde, με την Ana de ArmasTwitter

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της ταινίας, το Euphoria διαθέτει περιεχόμενο "πολύ πιο αποκαλυπτικό από όλα όσα συμβαίνουν στο Blonde", ενώ πρόσθεσε πως "δεν θα ήταν δυνατόν να κάνουμε την ταινία" αν δεν υπήρχε το #MeToo, "γιατί κανείς δεν ενδιαφερόταν για τέτοιου είδους μ$@#$#@ πριν: Ούτε για το πώς είναι να είσαι ανεπιθύμητο κορίτσι ούτε για το πώς είναι να περνάς από την κρεατομηχανή του Χόλιγουντ".

Το cast 

Το Blonde είναι ένα πρότζεκτ που χτίζεται λιθαράκι λιθαράκι τα τελευταία 10 χρόνια, συνεπώς μέχρι να καταλήξει ο ρόλος στη De Armas, o Dominik είχε δοκιμάσει πολλές ηθοποιούς εκ των οποίων και η Jessica Chastain. Όμως, όταν είδε τη De Armas με την περούκα, ήξερε πως εκείνη ήταν η κατάλληλη. Έκτοτε, η Κουβανοϊσπανίδα υποβάλλεται σε καθημερινό μακιγιάζ διάρκειας τρεισήμισι ωρών για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στη Marilyn.

Στο πλευρό της θα δούμε τους Bobby Canavale (Paxton στο Ant-Man) και Adrien Brody (The Pianist) στους ρόλους του αστέρα του μπέιζμπολ Joe DiMaggio και του συγγραφέα Arthur Miller, αντίστοιχα. Εντούτοθς, όπως και στο μυθιστόρημα, και οι δύο εμφανίζονται στους τίτλους με ψευδώνυμο, "ο πρώην αθλητής" και "ο θεατρικός συγγραφέας". Παρομοίως, ο Caspar Phillipson θα υποδυθεί "τον πρόεδρο" (ή αλλιώς, τον John F. Kennedy), όπως έκανε και στη βιογραφία της Jackie. Συμπληρώνοντας την οικογένεια της Marilyn, η Julianne Nicholson (Mare of Easttown) θα υποδυθεί τη μητέρα της ηθοποιού, Gladys de Ella. Τους υπόλοιπους χαρακτήρες κρατούν οι Garret Dillahunt, Rebecca Wisocky, Scoot McNairy, Sara Paxton, Toby Huss, Lucy DeVito, Xavier Samuel, Catherine Dent, Spencer Garrett, Eden Riegel, Dan Butler, Evan Williams και Tygh Runyan.

BlondeBlonde

Η πρεμιέρα

Το Blonde αρχικά απορρίφθηκε από όλα τα μεγάλα στούντιο, μέχρι που το ανέλαβε το Netflix. Μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, άρχισαν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα: Επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στις Κάννες το 2021, αλλά η πλατφόρμα δεν ήθελε να συμπέσει με το The Power of the Dog. Έτσι, υποτίθεται ότι θα καθυστερούσε μέχρι να προβληθεί στο φεστιβάλ Βενετίας της ίδιας χρονιάς, αλλά και πάλι προέκυψε η διαφωνία του Netflix με τον Andrew Dominik σχετικά με το μοντάζ και το ρητό περιεχόμενο της ταινίας.

>Διάβασε ακόμη: Κορυφαίες ταινίες του Netflix για το 2022

Παρότι το Blonde έχει καθυστερήσει πολύ, δε διαθέτει ακόμα προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, ενδέχεται να προβληθεί στο Sundance την επόμενη χρονιά, οπότε κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2023 θα γίνει η πολυσυζητημένη πρεμιέρα. Ο Dominik πάντως, έχει δηλώσει ότι θέλει η ταινία να κυκλοφορήσει πρώτα στους κινηματογράφους και εκ των υστέρων στην πλατφόρμα streaming (αν και ο τίτλος NC-17 κλείνει τις πόρτες πολλών κινηματογράφων). Μετά από 10 χρόνια αναμονής και δύο χρόνια πανδημίας, ο μισός χρόνος θα περάσει χωρίς να το καταλάβει κανείς. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος