Η μυθική καριέρα του Jean-Louis Trintignant

Η δολοφονία της κόρης του που τον "στοίχειωσε" και η τεράστια καριέρα του πρωταγωνιστή του "Ζ"

Γράφει: Esquire Editors 18 Ιουνίου 2022

Ο ηθοποιός Jean-Louis Trintignant έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του, ύστερα από πολυετή μάχη που με τον καρκίνο. Ο Γάλλος ηθοποιός έχτισε μια τεράστια καριέρα, σχεδόν επτά δεκαετιών, με περισσότερους από 160 ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο, στο πλευρό "ιερών τεράτων".

Ο πρωταγωνιστής του "Ζ", του "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" και της "Αγάπης", άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, λόγω γήρατος, στο σπίτι του στο Γκαρ, "περιστοιχισμένος από τους οικείους του", ανέφερε η σύζυγός του.

Το ξεκίνημα και οι πρώτες επιτυχίες

Ο Trintignant γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1930 στο Πιολάν, στη νότια Γαλλία. Ήταν γιος βιομηχάνου και ανιψιός του οδηγού αγωνιστικών αυτοκινήτων Maurice Trintignant. Ο ντροπαλός νέος που έδινε την εντύπωση ότι "ήταν αλλού", παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο Παρίσι και ανέβηκε στη σκηνή το 1951, στη "Maria Stuart" του Schiller. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1956, ήρθε ο κινηματογράφος με την ταινία "Αν όλοι οι άνδρες του κόσμου" του Christian Zak. Την ίδια χρονιά γύρισε την ταινία "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" με συμπρωταγωνίστρια την Brigitte Bardot, η σχέση με την οποία συζητήθηκε πολύ.

Επιστρέφοντας από την τραυματική για τον ίδιο στρατιωτική θητεία του στην Αλγερία, ο ηθοποιός παίζει στις "Επικίνδυνες σχέσεις" με σκηνοθέτη τον Roger Vadim και η νευρώδης, ευαίσθητη ερμηνεία του σαγηνεύει. Ακολουθεί η ταινία "Ένας άντρας, μια γυναίκα" στο πλευρό της Anouk Aimé. Πολύπλευρος στις ερμηνείες του, επιλέγει ρόλους τόσο σε εμπορικές ταινίες ("Κάψτε το Παρίσι", 1966), όσο και σε αβάν-γκαρντ ("Ο άνδρας που λέει ψέματα", Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ του Βερολίνου) και σε πολιτικές ("Ζ" του Κώστα Γαβρά). Συνολικά, έπαιξε σε περισσότερες από 120 ταινίες, μεταξύ των οποίων ήταν και "Ο Κονφορμίστας" του Bernardo Bertolucci.

Η συνέχεια στο WomanToc

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.