
Πρεμιέρα για την ταινία Rise του Disney+ στην Ελλάδα
Η ελληνική πρεμιέρα της νέας ταινίας του Disney+ πραγματοποιήθηκε χθες στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα, στα Σεπόλια.

Το Rise, η πρωτότυπη ταινία του Disney+ είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ταξίδι της οικογένειάς του από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και έπειτα στην Αμερική. Μια ταινία, γυρισμένη στην Αθήνα, για την οικογένεια Αντετοκούνμπο, η οποία έφερε στον κόσμο τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα – την πρώτη τριάδα αδελφών που κατέκτησαν πρωτάθλημα NBA.

Ποιοι παρακολούθησαν την πρεμιέρα από κοντά
Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, όπου έχει γυριστεί και η ταινία, ήταν ο executive producer της ταινίας Γιάννης Αντετοκούνμπο και η μητέρα του, Βερόνικα "Βέρα" Αντετοκούνμπο, τα αδέρφια του Θανάσης Αντετοκούνμπο και Άλεξ Αντετοκούνμπο, μαζί με τα μέλη του καστ της ταινίας, Uche Agada (Γιάννης) και Ral Agada (Θανάσης) και τον παραγωγό Bernie Goldmann.
Στην εκδήλωση, πριν από την προβολή της ταινίας, πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό show από τον Φράνσις Ofili Αντεντοκούνμπο, ο οποίος τραγούδησε ζωντανά δύο τραγούδια για την ταινία.
Την προβολή επίσης παρακολούθησαν μέλη της ομάδας των Milwaukee Bucks μεταξύ των οποίων οι παίκτες Πατ Κόνατον, Τζεβόν Κάρτερ και Τζόρνταν Νουόρα καθώς και παιδιά από την AntetokounBros Academy.
> Διάβασε ακόμη: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην πρεμιέρα του Rise στα Σεπόλια
Το κοινό δεν έχει ξαναδεί ποτέ μια ιστορία σαν των Αντετοκούνμπο. Μετά τη μετανάστευσή τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο (Dayo Okeniyi και Yetide Badaki, αντίστοιχα) πάλεψαν για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους, ενώ ζούσαν καθημερινά υπό την απειλή της απέλασης.
Με τον μεγαλύτερο γιο τους να ζει ακόμα στη Νιγηρία σε συγγενείς, το ζευγάρι ήθελε απεγνωσμένα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά οι προσπάθειές τους υπονομεύονταν από ένα σύστημα που τους εμπόδιζε σε κάθε βήμα.

Όταν δεν πουλούσαν αντικείμενα σε τουρίστες στους δρόμους της Αθήνας με την υπόλοιπη οικογένεια, τα αδέλφια Γιάννης (Uche Agada) και Θανάσης (Ral Agada) έπαιζαν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Αν και άργησαν να ξεκινήσουν το άθλημα, ανακάλυψαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο και δούλεψαν σκληρά για να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τον αδελφό τους, Κώστα (Jaden Osimuwa). Με τη βοήθεια ενός ατζέντη, ο Γιάννης μπήκε στο ΝΒΑ Draft το 2013, σε μια απίθανη προοπτική, που θα άλλαζε όχι μόνο τη ζωή του αλλά τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του. Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιάννης και ο Θανάσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Milwaukee Bucks να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, ενώ ο Κώστας έπαιξε για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers.

Στην ταινία "Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο" πρωταγωνιστούν οι Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Manish Dayal, Taylor Nichols, Ral Agada και Uche Agada.
Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Akin Omotoso (Vaya), με το σενάριο του Arash Amel (Ο Δικός της Πόλεμος) και σε παραγωγή του Bernie Goldmann (300). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Douglas S. Jones αποτέλεσαν executive producers της ταινίας.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
O The Weeknd ανακοίνωσε ευρωπαϊκή περιοδεία και εμείς ανυπομονούμε - και ελπίζουμε
Μεταξύ μας, χρονικά είναι η περίοδος που γίνονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Όχι ότι δεν είμαστε ικανοί να ξενιτευτούμε για να τον ακούσουμε, αλλά προφανώς, καθόλου δε θα μας χαλούσε το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί ούτε αυτό.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληOι Μogwai επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι αγαπημένοι Σκωτσέζοι επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τρία χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνισή τους στο Release Athens, στο πλάι των Nick Cave and the Bad Seeds και Fontaines D.C..
Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα το Task με τον Mark Ruffalo;
Η σειρά Task του Max με πρωταγωνιστή τον Mark Ruffalo αφηγείται δύο ιστορίες που μπλέκουν τον κόσμο του FBI με την καθημερινότητα μιας οικογένειας, σε ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟ Michael Caine επιστρέφει στην υποκριτική στα 92 του -Σε ποια ταινία θα παίξει
Ο Michael Caine, ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του βρετανικού σινεμά, βγαίνει από τη σύνταξη στα 92 του για να επιστρέψει σε ρόλο ενός σίκουελ.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΤην 4η σεζόν του Maestro ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στο Instagram ότι το Maestro συνεχίζεται για 4η σεζόν, δίνοντας μια φωτογραφία με τον τίτλο του πρώτου επεισοδίου.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι λένε οι πρώτες κριτικές για τον Jeremy Allen White ως Bruce Springsteen
Κανενός οι βιογραφίες δεν είναι εύκολο πρότζεκτ προς αποτύπωση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για εκείνη του The Boss που ζει, βασιλεύει και τον κόσμο συνεχίζει να κυριεύει με τη μουσική του.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη