Πρώτη ματιά στο πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας

Συνωστισμός πολυαναμενόμενων ταινιών στο πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Γράφει: Esquire Editors 28 Ιουλίου 2022

Το πλήρες πρόγραμμά του ανακοίνωσε το 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (31/8-10/9), το οποίο όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει πλήθος πολυαναμενόμενων ταινιών στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του και όχι μόνο.

Ταινία έναρξης είναι το παραγωγής Netflix "White Noise" του Noah Baumbach ("Ιστορία Γάμου", "Frances Ha"), μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Adam Driver και Greta Gerwig, η οποία αποτελεί διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Don DeLillo. Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια streaming εταιρία σηκώνει την αυλαία του φεστιβάλ. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά αξιοσημείωτα ονόματα δημιουργών που, μεταξύ άλλων, διεκδικούν επίσης το Χρυσό Λέοντα.

O Alejandro González Iñárritu επιστρέφει

Επτά χρόνια μετά τη βραβευμένη με τρία Όσκαρ "Επιστροφή", ο Alejandro González Iñárritu επιστρέφει με το εξ' ολοκλήρου γυρισμένο στο Μεξικό "Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths", το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μία επική κωμωδία. Πρόκειται για ένα ακόμα φιλμ πίσω από το οποίο βρίσκεται το Netflix, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το "Blonde" του Andrew Dominik - η αυστηρώς ακατάλληλη βιογραφία της Marilyn Monroe, την οποία ενσαρκώνει η Ana de Armas.

Στο πρόγραμμα υπάρχει ακόμα το "Whale" του Darren Aronofsky, όπου μετά από απουσία ετών βρίσκεται ξανά πρωταγωνιστής ο Brendan Fraser, το "Bones and All" του Luca Guadagnino, αλλά και το "The Banshees of Inisherin" του Martin McDonagh. Έπειτα, μεταξύ των πιο σινεφιλικών συμμετοχών εντοπίζουμε το "Eternal Daughter" της Joanna Hogg, "Athena" του Ρομέν Γαβρά και το "Saint Omer" της Alice Diop.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης