The Redeem Team ή αλλιώς όταν Kobe και LeBron λύτρωσαν την Team USA

Η ομάδα που κλήθηκε να σώσει την χαμένη αξιοπρέπεια του αμερικανικού μπάσκετ, τώρα και σε ντοκιμαντέρ από το δημιουργό του The Last Dance.

Πριν από την εποχή του Durant, του Lillard και του Taytum υπήρχε μια Team USA που είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα. Ήταν η Εθνική των LeBron James, Kobe Bryant, Dwayne Wade με προπονητή τον Mike Krzyzewski που ανέλαβε να σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας. Η ομάδα που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008, είχε στόχο να τα σαρώσει όλα και έμεινε στην ιστορία ως Redeem Team.

Το Netflix, μετά την τεράστια επιτυχία του The Last Dance, έδωσε την ευκαιρία στον Jon Weinbach να δημιουργήσει άλλο ένα εξαιρετικό αθλητικό ντοκιμαντέρ, με βάση την αναδιοργάνωση της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ΗΠΑ και τις εξαιρετικές περιγραφές όσων έζησαν από κοντά το καλοκαίρι του 2008. 

> Διάβασε ακόμη: Δύο χρόνια χωρίς τον Kobe Bryant

Τι δημιούργησε την Redeem Team

To Redeem Team ξεκίνησε να στριμάρει στο Netflix την Παρασκευή και αναφέρεται στην προσπάθεια των ΗΠΑ, να σηκώσουν κεφάλι. Από το 2002 και έπειτα η Team USA έφευγε με κατεβασμένο το κεφάλι από τις παγκόσμιες διοργανώσεις και χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο σπουδαίος Kobe Bryant και γενικότερα η ελίτ του ΝΒΑ για να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή. Τόσο οι Αργεντίνοι, όσο και οι Σέρβοι και φυσικά οι Έλληνες νίκησαν σε συνεχόμενες διοργανώσεις τους καλύτερους του κόσμου.

> Διάβασε ακόμη: Ο Michael Jordan ήταν, είναι και θα είναι το μπάσκετ

Το 2008 ωστόσο ήταν διαφορετική υπόθεση. Ο Kobe Bryant έφερε στο Πεκίνο το λεγόμενο Mamba Mentality και έκανε την ομάδα ανίκητη. Highlight όπως φαίνεται και από το trailer του ντοκιμαντέρ δεν είναι άλλο από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στην σπουδαία Ισπανία του Pau Gasol. Εκεί, ο Kobe Bryant έπρεπε να αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του στους Λος Άντζελες Λέικερς και κολλητό του. Και ήταν αμείλικτος.

Να πέσει το trailer

Οι περιγραφές των LeBron James, Dwyane Wade και Mike Krzyzewski είναι απολαυστικές και το ντοκιμαντέρ δένει ακόμα καλύτερα με τις εντυπωσιακές φάσεις των αμερικανών διεθνών. Τα υπόλοιπα, στις οθόνες μας.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος