Πρώτη ματιά στο Glass Onion: A Knives Out Mystery

Κι όμως ο Daniel Craig δεν είναι ακριβώς ο κεντρικός χαρακτήρας.

Ένα τρελό μυστήριο με φόντο την Ελλάδα: Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τη νέα ταινία του Daniel Craig, το σίκουελ του Knives Out που προβλήθηκε πριν από 3 χρόνια φέρνοντας μας μια άλλη εκδοχή του αγαπημένου ηθοποιού. Φέτος, ο ντετέκτιβ Benoit Blanc ταξιδεύει στη χώρα μας και καλείται να λύσει άλλος ένα μυστήριο. Η ιστορία επιστρέφει στο Netflix στις 23 Δεκεμβρίου. 

Το whodunit δράμα διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί, όπου ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας Miles Bron, (Edward Norton), φιλοξενεί μια συγκέντρωση καλεσμένων που εξελίσσεται θανατηφόρα. Όπως και στην πρώτη ταινία, η συνέχεια διαθέτει ένα καστ συνόλου, όπως οι Dave Bautista, Kathryn Hahn, Kate Hudson, Leslie Odom Jr. και Janelle Monáe. 

> Διάβασε ακόμη: Ομοφυλόφιλος ο χαρακτήρας του Daniel Craig στο Knives Out;

Σε μια συνέντευξη στο Entertainment Weekly, ο σκηνοθέτης Rian Johnson έδωσε μια διαφορετική αίσθηση από αυτήν που νομίζαμε. Αν και ο Craig είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της σειράς Knives Out, ο Johnson υποστηρίζει ότι ο ντετέκτιβ Benoit Blanc δεν πρέπει να θεωρείται το επίκεντρο κάθε σκηνής. Αντιθέτως, ο Johnson θεωρεί ότι ο ερευνητής σε μια αστυνομική ταινία παίζει περισσότερο ρόλο αγωγού, λειτουργώντας ως όχημα για να γνωρίσει το κοινό νέους χαρακτήρες και καταστάσεις. 

Τι ακριβώς δήλωσε ο Johnson για τον Daniel Craig

"Είναι λάθος του είδους να πιστεύει κανείς ότι ο ντετέκτιβ είναι ο κύριος χαρακτήρας. Ο Benoit Blanc είναι ο σταθερός Βόρειος Πολικός αστέρας όλων αυτών των ταινιών. Αλλά πρέπει να τον σκέφτεστε τον ντετέκτιβ, όχι ως τον κεντρικό χαρακτήρα. Η ιστορία πρέπει να λειτουργεί με βάση τους υπόπτους, τη δολοφονία και το θύμα. Ο Benoit πλέκει το δρόμο του μέσα από αυτά, αλλά το δραματικό διακύβευμα δεν είναι ποτέ δικό του".

Γιατί ο Benoit Blanc είναι σπουδαίος ντετέκτιβ

Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές του αστυνομικού είδους συχνά περιστρέφονται γύρω από έναν ερευνητή που έχει απογοητευτεί από το επάγγελμά του. Ντετέκτιβ όπως ο Adrian Monk και ο Kurt Wallander από τη επιλύουν εγκλήματα σχεδόν απρόθυμα, έχοντας δει πάρα πολλή αδικία και χάος για να πιστέψουν πλήρως στην τέχνη του ντετέκτιβ. Σε έναν σύγχρονο κόσμο που μοιάζει να μην έχει νόημα, το κοινό έχει στραφεί προς ντετέκτιβ όπως ο Monk και ο Wallander, οι οποίοι πάντα εντοπίζουν τον εγκληματία - αλλά συνήθως με μια αίσθηση δυσπιστίας.

Ο Benoit Blanc είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε μια αναζωογονητική αντιστροφή των αστυνομικών τροπών, ο Johnson έχει δημιουργήσει έναν χαρακτήρα ντετέκτιβ που ζαλίζεται από ενθουσιασμό όταν προκύπτει φόνος. Ο Blanc γοητεύεται από τη συνάντηση νέων ανθρώπων και νέων στοιχείων. Ένας ντετέκτιβ όπως ο Monk ή ο Wallander θα μπορούσε να γκρινιάξει που ταξιδεύει στην Ελλάδα για να λύσει ένα μυστήριο.

O Blanc είναι το κάτι άλλο. Διαθέτει έναν παιδικό ζήλο για τα νέα σενάρια και τις νέες τοποθεσίες. Με αυτόν τον τρόπο, υποκαθιστά το κοινό, μιμούμενος την ευχαρίστησή μας για τις ανατροπές και τις στροφές που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στην επερχόμενη συνέχεια. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.