H Rachel McAdams και οι ρόλοι της ζωής της

Το φοβερό κορίτσι του Notebook γίνεται 44 ετών και εμείς θυμόμαστε τις 5 καλύτερες της ερμηνείες.

Η Rachel McAdams γεννήθηκε σαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου του 1978 στο Οντάριο του Καναδά και σπούδασε την υποκριτική τέχνη στην πατρίδα της, στο Πανεπιστήμιο του York. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της βρέθηκε σε καναδικές παραγωγές, ωστόσο γρήγορα φάνηκε ότι o Καναδάς ήταν μικρός για να χωρέσει το ταλέντο της. 

Το 2002 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο Χόλιγουντ στην κωμωδία The Hot Chick. Έγινε γνωστή το 2004 με την κωμωδία Mean Girls και φυσικά με το The Notebook. Το 2005, πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κωμωδία Wedding Crashers, στο ψυχολογικό θρίλερ Red Eye και στην κωμωδία-δράμα The Family Stone. Αντιμετωπίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως το νέο "it girl" του Χόλιγουντ και έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο BAFTA ως νέα και ανερχόμενη ηθοποιός. Έκτοτε η McAdams συμμετείχε σε τόσες πολλές παραγωγές με μεγάλη επιτυχία, είτε πρόκειται για ρομαντικές ταινίες, είτε για συγκλονιστικά δράματα, είτε για θρίλερ.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες ταινίες που έπαιξε η 44χρονη πλέον καναδή ηθοποιός; Ιδού οι 5 καλύτερες, σύμφωνα τουλάχιστον με το IMDb. 

Sherlock Holmes (2009, 7.6)

Στην επιτυχημένη μεταφορά των έργων του Sir Arthur Conan Doyle από τον Guy Ritchie, η Rachel McAdams υποδύεται την Irene Adler, το crash του Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) Η ταινία καταφέρνει να ακολουθήσει το συνολικό ύφος των ιστοριών του Doyle, διατηρώντας παράλληλα μια δική της φρέσκια ματιά.

Midnight in Paris (2011, 7.7)

Το Midnight in Paris είναι μια από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές ταινίες της γενιάς μας, με πρωταγωνιστές την Rachel McAdams και τον Owen Wilson ως ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι που κάνει διακοπές στο Παρίσι. Η ιστορία παίρνει μια μαγική τροπή και βλέπει τον χαρακτήρα του Wilson να μεταφέρεται στο παρελθόν.

The Notebook (2004, 7.8)

Αν υπάρχει μια ταινία για την οποία η Rachel McAdams θα μείνει για πάντα στην ιστορία, αυτή είναι σίγουρα το The Notebook. Η διαχρονική ιστορία αγάπης του Nick Cassavetes ακολουθεί την ιστορία της Allie και του Noah, δύο νεαρών εραστών που τους χωρίζει η μοίρα. Ο Ryan Gosling και η Rachel McAdams είναι η προσωποποίηση της ρομαντικής χημείας σε αυτή την ταινία, με τους χαρακτήρες τους να εμφανίζονται ως πραγματικά ερωτευμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Παρασύρουν το κοινό στη ρομαντική τους ιστορία, γεγονός που κάνει το σπαρακτικό τέλος ακόμα πιο συγκινητικό.

About Time (2013, 7.8)

Όσον αφορά στις βρετανικές ρομαντικές κωμωδίες, το About Time θεωρείται από πολλούς θαυμαστές ως μία από τις πιο ευρηματικές που υπάρχουν. Η McAdams πρωταγωνιστεί μαζί με τον Domhnall Gleeson, ο οποίος υποδύεται έναν χαρακτήρα με την ικανότητα να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο - την οποία χρησιμοποιεί για να βρει κοπέλα.

Spotlight (2015, 8.1)

Πολλοί θεωρούν ότι το Spotlight είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας και πράγματι έχει τόσο δυνατό καστ, όσο και εξαιρετικό σενάριο. Η McAdams ήταν μάλιστα υποψήφια για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον ερμηνεία της στην ταινία. Είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".