Όσα έμαθε η ζωή στον Kiefer Sutherland

O Kiefer Sutherland γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια και όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Δεκεμβρίου 2022

O Kiefer Sutherland γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτήν, στις 21 Δεκεμβρίου 1966 στο Λονδίνο και όλη του τη ζωή την έχει περάσει μέσα στα κινηματογραφικά στούντιο. Γιος των σπουδαίων καναδών ηθοποιών Donald Sutherland και Shirley Douglas, πήρε το όνομά του από τον σκηνοθέτη Warren Kiefer, που έμελλε να γίνει και ο πρώτος σκηνοθέτης του σε ταινία μεγάλου μήκους. Ο Sutherland, ο νεότερος βρίσκεται στον χώρο σχεδόν 40 χρόνια και έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσα από την τηλεοπτική επιτυχία του 24. 

Για την ερμηνεία του ως Jack Bauer κέρδισε ένα βραβείο Emmy, μια Χρυσή Σφαίρα, δύο βραβεία Screen Actors Guild και δύο βραβεία Satellite. Έχει διαγράψει μια εξαιρετική καριέρα παίζοντας σε ταινίες όπως ταινίες όπως Stand by Me (1986), Flatliners (1990), A Few Good Men (1992), The Three Musketeers (1993), A Time to Kill (1996), Dark City (1998), Phone Booth (2002), Melancholia (2011), Pompeii (2014) και Flatliners (2017). Τα τελευταία χρόνια ξεχώρισε μέσα από το Designated Survivor του Netflix, στο οποίο υποδύθηκε τον Πρόεδρο Kirkman.

Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα μοιράστηκε από τη ζωή του για λογαριασμό του αμερικανικού Esquire πριν από 4 χρόνια. Τα 'ξεσκονίζουμε' με αφορμή τα σημερινά του 56α γενέθλια. 

Τα μαθήματα ζωής του Kiefer Sutherland

>Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να μην πετάξετε ποτέ 3.000 μίλια για κάτι που θα μπορούσατε να βρείτε επάνω. Μου το είπαν αυτό όταν παντρευόμουν.

>Έχω φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή μου όπου δεν δίνω δεκάρα. Πιστεύω στα τραγούδια και μου αρέσουν πραγματικά.

>Ακούγοντας τον Merl Haggard, τον Waylon Jennings, τον Kris Kristofferson, τον Johnny Cash - είναι τόσο ειλικρινείς για τον εαυτό τους, και σε πολλές περιπτώσεις όχι κολακευτικοί. Ήμουν ευγνώμων για αυτά τα τραγούδια.

>Νομίζω ότι είμαι ευαίσθητος σε ένα βαθμό και μπορώ να γίνω και αρκετά αντιδραστικός. Αλλά δεν ξέρω κανέναν που να ξυπνάει το πρωί -εκτός ίσως από τον Donald Trump- που να είναι εντάξει με το να του λένε ένα σωρό άσχημα πράγματα γι' αυτόν.

>Αν μπορούσα να πάρω όλα όσα έχω καταλάβει μέχρι τα 50 μου και να τα εφαρμόσω στα 25 μου, θα ήταν φοβερό. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι.

>Τα είκοσί μου χρόνια ήταν πολύ συναρπαστικά. Στα τριάντα μου ασχολήθηκα με πολύ περισσότερα πράγματα, από την ιππασία μέχρι το να περνάω πολύ περισσότερο χρόνο με τη μουσική και την οικογένεια. 

>Πάντα θα λέω: "Η ζωή μου ήταν μια μεγάλη μέρα: Ελπίζω αύριο να είναι η καλύτερη μέρα που είχα ποτέ.

>Συμβουλές για τις σχέσεις σας; Δεν έχω κάποια ιδιαίτερα, αλλά θυμάμαι να ακούω τη σύζυγο του George Harrison [Olivia] να λέει στο παρελθόν ότι οι φίλοι της την πλησίασαν και τη ρώτησαν: "Πώς κατάφερες να κρατήσει τόσο πολύ ο γάμος σου με τον George;", και εκείνη απάντησε: "Δεν χώρισα". Νόμιζα ότι αυτό ήταν πολύ έξυπνο. Χρειάζεται πολλή δουλειά.

>Χρειάζεται δέσμευση για να περάσεις δύσκολες στιγμές, όπου δεν πρόκειται να συμπαθήσεις τον άνθρωπο που πραγματικά αγαπάς. Τα ζευγάρια που κατάφεραν να το ξεπεράσουν αυτό και να βγουν από την άλλη πλευρά, θα τα σέβομαι για πάντα.

>Αυτό που θα πάρουν οι άντρες από την country μουσική είναι να είναι πραγματικά ειλικρινείς. 

>Είτε το πιστεύετε είτε όχι, κοιμάμαι αρκετά καλά τα βράδια.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.