O Heath Ledger και οι ρόλοι της ζωής του

16 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Ιανουαρίου 2024

Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από τον τραγικό χαμό του Heath Ledger. O αυστραλός ηθοποιός θεωρούνταν έναν από σπουδαιότερα ταλέντα στην ιστορία του κινηματογράφου και όχι άδικα. Η καριέρα του ξεκίνησε πριν καν ενηλικιωθεί και αμέσως φρόντισε να αφήσει το στίγμα του. Παρότι σύντομη σε διάρκεια, ο Ledger πρόλαβε να μας χαρίσει ένα σημαντικό αριθμό σπουδαίων ερμηνειών σε εξίσου εξαιρετικές ταινίες.

Φυσικά οι περισσότεροι τον θυμόμαστε από τη δική του εκδοχή στον Joker, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι αξιόλογοι ρόλοι που είχαν προηγηθεί. Εμείς με αφορμή τη συμπλήρωση των 16 ετών από το θάνατό του, ψάξαμε στο Rotten Tomatoes και βρήκαμε τις 7 καλύτερες ταινίες στις οποίες συμμετείχε. Ακολουθούν βάσει βαθμολογίας. 

The Imaginarium of Doctor Parnassus (64%)

Είναι η ταινία που γύριζε ο Ledger λίγο πριν πεθάνει. Υποδύθηκε ένα νεαρό άνδρα που συμμετέχει σε έναν περιοδεύοντα θεατρικό θίασο και εμπλέκεται σε μια μάχη εναντίον του διαβόλου. Ο Ledger έφυγε από τη ζωή προτού ολοκληρωθούν τα γυρίσματα και έτσι ο Johnny Depp, ο Colin Farrell και ο Jude Law έβαλαν ένα χεράκι για να ολοκληρωθεί ο ρόλος του.

Two Hands (67%)

Στην αυστραλιανή αστυνομική κωμωδία πρωταγωνιστεί ο Ledger ως νεαρός εγκληματίας που μπλέκει σε μεγάλους μπελάδες αφού χάνει τα χρήματα ενός γκάνγκστερ. Ο αγαπημένος ηθοποιός δεν είχε κάνει ακόμα το βήμα προς το Χόλιγουντ, όμως ήταν απολαυστικός - και μόλις 19 ετών. 

10 Things I Hate About You (68%)

Στο τέλος της καριέρας του, ο Ledger δεν έμοιαζε με ηθοποιό που θα εμφανιζόταν σε ρομαντικές κωμωδίες. Εντούτοις, στα πρώτα του βήματα, η καλή εμφάνιση και η γοητεία του τον καθιστούσαν ιδανική επιλογή για πρωταγωνιστή κομεντί. Και μάλιστα ήταν αρκετά καλός σε αυτό. 

I'm Not There (77%)

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Bob Dylan με διαφορετικούς ηθοποιούς να υποδύονται τον τραγουδοποιό σε διάφορες φάσεις της καριέρας του. Ο Ledger πλαισιώνεται από ένα all-star cast με ονόματα όπως αυτά των Christian Bale, Cate Blanchett και Richard Gere. 

Monster's Ball (85%)

Το Monster's Ball εξιστορεί το χρονικό ενός ρατσιστή δεσμοφύλακα (Billy Bob Thorton) που ερωτεύεται μια σερβιτόρα (Halle Berry). Μόνο που εκείνη είναι η χήρα ενός ανθρώπου που ο ίδιος είχε εκτελέσει στο παρελθόν. Ο Ledger κρατά το ρόλο του προβληματικού γιου του Thorton. Η Berry παρεμπιπτόντως, κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της. 

Brokeback Mountain (87%)

Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Ang Lee πρωταγωνιστούν ο Ledger και ο Jake Gyllenhaal ως δύο βοσκοί που ερωτεύονται ο ένας τον άλλον ενώ δουλεύουν μαζί μια σεζόν και συνεχίζουν ένα κρυφό πάθος για τα επόμενα χρόνια. 

The Dark Knight (94%)

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ledger θα υποδυόταν τον Joker στην ταινία του Christopher Nolan, The Dark Knight, υπήρξαν αμέσως αρνητικές αντιδράσεις. Η εμφάνισή του διέψευσε τους πάντες, άλλωστε το κοινό κρίνει μία ταινία εκ του αποτελέσματος. Ο Ledger εξέπληξε ως η απρόβλεπτη αναρχική εκδοχή του κακού του Batman και κέρδισε ένα μεταθανάτιο Όσκαρ. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος