O Christian Bale και οι καλύτερες ερμηνείες του

Ο δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα 49 χρόνια ζωής κι εμείς κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στη φοβερή καριέρα του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Ιανουαρίου 2023

Όχι, δεν του φαίνεται, αλλά αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς είναι πολλά τα χρόνια. Ο Christian Bale απέχει μία ανάσα από τα 50 και σε αυτό το χρονικό διάστημα μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο επικές κινηματογραφικές στιγμές των τελευταίων ετών. Σήμερα, 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των 49ων γενεθλίων του, παραθέτουμε 10 ταινίες στις οποίες συμμετείχε και που θυμόμαστε πιο έντονα. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά:

American Psycho (2000)

Χωρίς το American Psycho, δεν θα είχαμε ταινίες όπως ο Λύκος της Wall Street και σίγουρα ούτε την τριλογία του Batman του Nolan. Η συγκλονιστική ερμηνεία του Bale έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας μέχρι σήμερα. O Bateman (Bale) ακροβατεί ανάμεσα στον διασκεδαστικό και το μανιακό εαυτό του. Ναρκισσιστής, παραληρηματικός αλλά και δολοφόνος πιθανότατα, ο Bale τοποθετεί τον Bateman στο βάθρο των επικών αντιηρώων του σινεμά.

The Machinist (2004)

Ναι, είναι η ταινία για την οποία ο Bale έχασε 62 κιλά. Εντυπωσιακό κατόρθωμα, αλλά η απώλεια βάρους από μόνη της δεν ισοδυναμεί με καλή ερμηνεία. Ο Bale όμως ήταν απίστευτος.

The Prestige (2006)

Το The Prestige είναι μια από τις ερμηνείες του Bale που συνήθως περνάει απαρατήρητη, καθότι κλέβει την παράσταση ως πρωταγωνιστής ο Hugh Jackman. Πολύ κακώς βέβαια. Ο Bale υποδύεται τον Alfred Borden, ο οποίος εμπλέκεται σε μια πικρή διαμάχη με τον αντίπαλο μάγο Robert Angier (Jackman), καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τα κόλπα του άλλου. 

I'm Not There (2007)

Η βιογραφική ταινία του Todd Haynes για τον Bob Dylan ακολουθεί τον θρυλικό μουσικό σε διαφορετικά σημεία της καριέρας του, με μια πληθώρα από τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου να υποδύονται τον ίδιο άνθρωπο. Εδώ ο Bale, καταφέρνει να δώσει μια νέα διάσταση στον άνθρωπο Dylan, αλλά και στον θρύλο.

The Dark Knight (2008)

Οκτώ χρόνια μετά τον Bateman ήρθε η ώρα του Batman. Ως υπερήρωας, ο Bale είναι υπέροχος. Ως Bruce Wayne είναι ακόμα καλύτερος. Με αυτή τη φωνή και αυτούς τους μυς ο Batman του, φυσικά, είναι φανταστικός. Και στις 3 ταινίες ο Bale κατάφερε να μας κάνει να θυμόμαστε την ερμηνεία του μέχρι σήμερα.

The Fighter (2010)

Η βιογραφική ταινία του David O' Russell για την πυγμαχία είναι η ιστορία του πυγμάχου Micky Ward (Mark Wahlberg), αλλά, ως ο εθισμένος στα ναρκωτικά πρώην πυγμάχος αδελφός του Dicky Eklund, ο Bale κλέβει την παράσταση. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που βλέπεις στην παμπ και αμέσως θέλεις να ξεφύγεις από αυτόν. Και είναι φανταστικός. Ο Bale κέρδισε Όσκαρ γι' αυτήν την ερμηνεία και όχι άδικα.

Out of the Furnace (2013)

Στο δράμα του Scott Cooper, ο Bale υποδύεται έναν άνδρα της εργατικής τάξης που προσπαθεί απλώς να κάνει το σωστό για τον αδελφό του. Δυστυχώς, όταν ο αδελφός του γυρνά από το Ιράκ εμπλέκεται σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Russell Baze του Bale είναι μερικές φορές ευάλωτος, συχνά φοβισμένος, αλλά πάντα ένας άνθρωπος που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπία.

American Hustle (2013) 

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Christian Bale διασκεδάζει στο American Hustle. Η ιστορία διαδραματίζεται στα '70s και o Bale υποδύεται τον απατεώνα Irving Rosenfeld, ο οποίος, μαζί με τη συνεργάτιδά του, Sydney (Amy Adams), αναγκάζονται από το FBI να στήσουν μια μυστική επιχείρηση στην οποία εμπλέκεται ο δήμαρχος του Camden. Παρότι εγκληματίας, είναι δύσκολο να μισήσει κανείς τον Irving τόσο εξαιτίας του χιούμορ του όσο και επειδή δεν είναι ιδιαίτερα μοχθηρός.

Vice (2018)

Το Vice είναι η απόλυτη ταινία του Bale. Υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του ως πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Dick Chaney, ο Bale είναι σχεδόν ολόιδιος. Πρόκειται για μία ακόμη ταινία για τις ανάγκες της οποίας είδε το σώμα του να μεταμορφώνεται, αφού αυτήν τη φορά πήρε αρκετά κιλά.

Le Mans '66 (2019)

H συγκλονιστική ιστορία του Ken Miles και της κόντρας Ford και Ferrari ζωντάνεψε με πρωταγωνιστές τους Matt Damon και Christian Bale, στην καλύτερη ίσως ταινία για αγώνες δρόμων ever. Ο Bale ως Miles πείθει τους πάντες.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος