Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Elon Musk

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο "στοίχημα" του Alex Gibney.

Αλήθεια, υπάρχει εβδομάδα που δεν ασχοληθήκαμε ούτε στο ελάχιστο με τον Elon Musk; Ο CEO της Tesla, πέρα από ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, είναι και ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους και η μέχρι τώρα ιστορία του με το Twitter, το επιβεβαιώνει. Κι αν όλα αυτά γίνονταν... ταινία; Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο Alex Gibney, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Mr. Tesla. 

O σκηνοθέτης του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ για τη Σαηεντολογία, Going Clear θα προσπαθήσει να μας δείξει τον άνθρωπο πίσω από τα ταξίδια στο  διάστημα και πρόσφατα δήλωσε "εξαιρετικά ενθουσιασμένος" για την κινηματογραφική απεικόνιση του Musk που ετοιμάζει. 

Εξίσου ενθουσιασμένοι είναι και οι άνθρωποι της Closer Media, οι οποίοι εργάζονται για την ταινία. "Τώρα είναι η στιγμή για ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας", δήλωσε ο ιδρυτής της, Zhang Xin. "Η Closer Media είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με τον Alex Gibney, την Anonymous Content και την Double Agent για να αναλάβει την πρόκληση της εξέτασης του Musk και της επίδρασής του στον κόσμο".

Τι θα καλύπτει η ταινία

Η ιστορία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ο γιος ενός ιδιοκτήτη ορυχείου σμαραγδιών στη Νότια Αφρική, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία λογισμικού. Το ντοκιμαντέρ πιθανότατα θα παρακολουθήσει την επιτυχία του από εκείνο το σημείο, που οδήγησε στη δημιουργία της SpaceX και στην πορεία του μέχρι να γίνει πρόεδρος της Tesla. Στο ενδιάμεσο φυσικά, "έχτισε" μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο και στο τέλος ήρθε η προσφορά για το Twitter.

Η υπόθεση προφανώς και έχει ζουμί: Θυμίζουμε ότι ο Musk έχει εμπλακεί σε πολλαπλά σκάνδαλα στα μέσα ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ άλλων επίσης, έχει χαρακτηρίσει ένα διασώστη σπηλαίου της Ταϊλάνδης "παιδεραστή", έχει συγκρίνει τον Justin Trudeau με τον Hitler και παραπληροφορήσει τον κόσμο για την πανδημία ("Τα παιδιά έχουν ουσιαστικά ανοσία").

Τι πιστεύει ο Musk για όλα αυτά;

Ο ίδιος ο Musk παραμένει σιωπηλός για την ταινία μέχρι στιγμής, χωρίς μακροσκελείς διαδικτυακές εξάρσεις. Απάντησε πάντως ότι θα είναι επιτυχία σε έναν χρήστη του Twitter που αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ. Ο Gibney απάντησε τότε, ρωτώντας: "Πώς το ξέρεις;"


Φυσικά απέχουμε πολύ ακόμα από το να έχουμε κάποιο trailer ή ημερομηνία κυκλοφορίας, ωστόσο μέσα στον επόμενο χρόνο λογικά θα μάθουμε πολλά ενδιαφέροντα trivia για τον ίδιο. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.