Πρώτη ματιά στη σειρά για τον J.R. Smith με την υπογραφή Lebron James

Κάποτε ο J.R. Smith είχε στοιχίσει ένα πρωτάθλημα στον "Βασιλιά", αλλά όπως φαίνεται όλα είναι περασμένα - ξεχασμένα.

J.R. Smith και LeBron James έχουν βιώσει σχεδόν τα πάντα μαζί. Έχουν χαρεί, έχουν ζήσει εντάσεις, γενικότερα η σχέση τους έχει περάσει από 40 κύματα. Φυσικά, η πιο viral στιγμή τους δεν είναι ευχάριστη. Πέντε χρόνια πριν, όταν στους τελικούς του NBA ο Smith νόμιζε ότι οι Καβαλίερς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ και δεν εκδήλωσε καν επίθεση, έκανε πραγματικά έξαλλο τον "Βασιλιά" James. Έκτοτε, οι δυο τους κατέκτησαν άλλο ένα πρωτάθλημα και σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, βρίσκεται πίσω από την ομάδα που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ Redefined: J.R. Smith, μια σειρά αφιερωμένη στον πρώην συμπαίκτη του. 

Το Amazon πρόκειται να κυκλοφορήσει μια σειρά τεσσάρων επεισοδίων για έναν από τους πιο ιδιαίτερους παίκτες της λίγκας και ο James βρίσκεται ως παραγωγός πίσω από αυτήν. Η σειρά, που θα προβάλλεται στο Amazon Prime Video από τις 4 Απριλίου, καλύπτει τη ζωή του πρώην γκαρντ του ΝΒΑ μετά το μπάσκετ, εστιάζοντας κυρίως στην εγγραφή του στο κολέγιο, στο North Carolina AT&T, όπου είναι επίσης μέλος της ομάδας γκολφ.

Η -γεμάτη πληγές- ιστορία του J.R. Smith στο NBA

Ο Smith εκμεταλλευόμενος τον σχετικό νόμο, μεταπήδησε στο ΝΒΑ κατευθείαν από το λύκειο, όταν επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ το 2004 από τους τότε New Orleans Hornets. Δεκαέξι χρόνια μετά, έπειτα από την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος του, έβαλε τέλος στην καριέρα του, έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από αμίμητες ιστορίες. 

Ας μετρήσουμε αποβολές: Το 2006, το ΝΒΑ απέβαλε τον Smith για 10 παιχνίδια, αφού ξεκίνησε έναν καβγά στο γήπεδο. Επτά μήνες αργότερα, περνώντας ένα στοπ ενώ οδηγούσε το SUV του, προκάλεσε το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο συνεπιβάτης και κολλητός του φίλος, Andre Bell. Ο J.R. Smith μπήκε τότε φυλακή στη φυλακή για μερικές εβδομάδες. Μόλις τέσσερις μήνες μετά από το τροχαίο, η ομάδα του, οι Ντένβερ Νάγκετς, τον απέβαλαν για τρεις αγώνες, με αφορμή τη συμμετοχή του σε καυγά έξω από νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Το 2013 αποβλήθηκε και πάλι από το ΝΒΑ, αυτή τη φορά για πέντε παιχνίδια, αφού απέτυχε σε τεστ ναρκωτικών. Κι όμως η ιστορία που τον στοίχειωσε, ήταν άλλη. 

Η φάση που σημάδεψε την καριέρα του

Το 2018 οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έφταναν ξανά στους τελικούς του ΝΒΑ όπου θα συναντούσαν ξανά τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι Ουόριορς με τον KD στο ρόστερ ήταν το μεγάλο φαβορί και στο Game 1 και είχαν μια ιδιαίτερη τακτική. Άφησαν τον James να νομίζει ότι μπορεί να τους κερδίσει μόνος του και εκείνος παραλίγο να το πετύχει. Σκόραρε 51 πόντους και είδε την ομάδα του όντας πίσω στο σκορ με έναν πόντο, να εκτελεί δύο βολές 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. O George Hill ευστόχησε στην πρώτη, έχασε τη δεύτερη και ο J.R. Smith μάζεψε ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ. Όμως αντί να εκτελέσει για τη νίκη, ντρίμπλαρε προς το κέντρο, κάνοντας όλο το γήπεδο να απορεί και τον James που είχε κάνει κατάθεση ψυχής, να μην μπορεί να το πιστέψει. Στην παράταση, οι Καβαλίερς ηττήθηκαν και ο James έγινε meme.

Εξαγριωμένος με την έκβαση του Game 1, ο James χτύπησε έναν πίνακα και έπαιξε την υπόλοιπη σειρά με χτυπημένο χέρι. Όποιος παρακολούθησε ζωντανά αυτό το παιχνίδι, ήξερε ότι η σειρά είχε τελειώσει όταν ο Smith τα θαλάσσωσε. Χρειαζόταν ένα τέλειο παιχνίδι για να νικήσουν οι Καβαλίερς αυτή την ομάδα των Ουόριορς. Και έπαιξαν ένα τέτοιο, μέχρι ο Smith να... χάσει την μπάλα. 

James και Smith βρέθηκαν ξανά μαζί στους τελικούς του ΝΒΑ το 2020, όταν οι Λος Άντζελες Λέικερς νίκησαν τους Μαϊάμι Χιτ. Ενώ η σειρά του Amazon δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί, ο Smith εμφανίστηκε στο HBO και συζήτησε για την εποχή που έπαιζε μαζί με τον James. "Ειλικρινά, είναι ένα δώρο και μια κατάρα", είπε τότε και μπορούμε να τον καταλάβουμε. 

Το 2021, κατά την εγγραφή του στο North Carolina AT&T, ένα σχολείο που επέλεξε σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι ένα ιστορικά "μαύρο" κολέγιο, ο Smith είπε ότι το να παίζει για την ομάδα γκολφ εκεί θα ήταν "διασκεδαστικό", αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να "παίζεις μπροστά σε 20.000 ανθρώπους" σε μια αρένα του NBA. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.