Κι αν στο Killers of the Flower Moon παίζει ο καλύτερος Leonardo DiCaprio που είδαμε ποτέ;

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία είναι διθυραμβικές, όμως ο DiCaprio φαίνεται πως ξεχωρίζει.

To νέο έπος του θρυλικού Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, έκανε μόλις την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους. Η ταινία επικεντρώνεται στο σκοτεινό κεφάλαιο της "βασιλείας του τρόμου" στην Οκλαχόμα, απεικονίζοντας τις φρικιαστικές δολοφονίες των ιθαγενών Osage, οι οποίοι είχαν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στη γη τους.

Με ένα cast γεμάτο αστέρες, όπως ο Leonardo DiCaprio, η Lily Gladstone και ο Robert De Niro, πρόκειται για ένα κινηματογραφικό γεγονός επικών διαστάσεων. Από ό,τι φαίνεται, ο πρώτος μάλλον έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Θρίαμβος για τον Scorsese

Οι κριτικοί της ταινίας μίλησαν: Το Killers of the Flower Moon έφτασε την εντυπωσιακή βαθμολογία του 94% στο Tomatometer του Rotten Tomatoes (με 216 κριτικές) και περιγράφεται ως εξής: "Τεράστιο σε διάρκεια, ως θεματική, αλλά και ως επίτευγμα, το Killers of the Flower Moon είναι μια θλιβερή αποτίμηση της σχέσης της Αμερικής με τους ιθαγενείς και ένα ακόμη καλλιτεχνικό ζενίθ για τον Martin Scorsese και τους συνεργάτες του".

Για όσους περιμένουν με ανυπομονησία αυτό το κινηματογραφικό αριστούργημα, το Killers of the Flower Moon βρίσκεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες, ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί στο Apple TV+

Τη δεκαετία του 1920, μια σειρά αινιγματικών δολοφονιών συγκλόνισε τη φυλή των Osage στη βορειοανατολική Οκλαχόμα, πυροδοτώντας μια τεράστια έρευνα του BOI (αργότερα FBI) με επικεφαλής τον νεαρό J. Edgar Hoover και τον έμπειρο Texas Ranger, Tom White. Σε αυτήν τη συναρπαστική αφήγηση, Leonardo DiCaprio και Robert De Niro υποδύονται τους Ernest Burkhart και William Hale αντίστοιχα, μέσα από δύο απαράμιλλες ερμηνείες που απέσπασαν την αναγνώριση των κριτικών και του κοινού. Μάλιστα, το Rotten Tomatoes έχει "πλημμυρίσει" από επαίνους με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ο DiCaprio ως Ernest Burkhart είναι καλύτερος από ποτέ. 

Οι διθυραμβικές κριτικές

Ο Ben Rolph του Discussing Film ενθουσιάστηκε: "Υπάρχει σοβαρή προοπτική για Όσκαρ εδώ, καθώς ο Leonardo DiCaprio δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του όλων των εποχών, μαζί με έναν κορυφαίο Robert De Niro".

Ο David Ehrlich από το indieWire στο ίδιο κλίμα, γράφει: "Η καλύτερη ερμηνεία ολόκληρης της καριέρας του Leonardo DiCaprio... Η λεπτή και ασυμβίβαστη στροφή του ως ο κρετίνος Ernest Burkhart εξορύσσει νέα θαύματα από την μακροχρόνια έλλειψη ματαιοδοξίας του ηθοποιού".

Η Manuela Lazic του The Ringer αναφέρει για την ταινία: "Ένα τρίωρο γουέστερν του Martin Scorsese με μια αναδρομική ερμηνεία του Robert De Niro και τον Leonardo DiCaprio στα καλύτερά του, σε μια ταινία που αντανακλά πτυχές κλασικών ταινιών, όπως το Goodfellas".

O Chase Hutchinson του Inlander επισημαίνει πως και η Lily Gladstone και ο Leonardo DiCaprio δίνουν "δύο από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς".

Ο Brian Truitt του USA Today γράφει: "Η δυναμική μεταξύ του DiCaprio και της Gladstone είναι αυτή που δίνει στην ταινία μια καρδιά που χτυπάει δυνατά. Αν και ο DiCaprio κέρδισε το Όσκαρ για το The Revenant, εδώ είναι καλύτερος ως ένας αφοσιωμένος σύζυγος που διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη για τη γυναίκα του και την πίστη (και το φόβο) σε έναν αυταρχικό θείο".

Η Therese Lacson του Collider τονίζει: "Ο DiCaprio υποδύεται τον Ernest με όλη τη δύναμη των αδυναμιών του. Ο χαρακτήρας είναι ασυνεπής και απογοητευτικός, αλλά ο DiCaprio σίγουρα δεν είναι. Μετατρέπει έναν χαρακτήρα που θα έπρεπε να είναι απεχθής σε έναν χαρακτήρα που είναι σχεδόν συμπαθητικός".

Κάτι μας λέει, ότι μετά από τα παραπάνω μόλις απέκτησες μεγαλύτερο κίνητρο για να μη χάσεις το Killers of the Flower Moon όσο προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.