O Ryan Reynolds πέρα από τον Deadpool

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, ρίχνουμε μια ματιά στις καλύτερες ταινίες του.

Ο Ryan Reynolds, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1976, γνωστός για την εμβληματική ερμηνεία του ως Deadpool, έχει κατακτήσει επάξια τη θέση του στο Χόλιγουντ. Η φιλμογραφία του εκτείνεται από μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες μέχρι ταινίες χαμηλότερου μπάτζετ, σχεδόν σε κάθε είδος που υπάρχει, αναδεικνύοντας την ευελιξία και το χάρισμά του.

Η άνοδος του Reynolds στο "σταριλίκι" δεν ήταν γρήγορη, χρειάστηκαν χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης. Αρχικά, επιχείρησε να μπει στον κόσμο του θεάματος τη δεκαετία του 1990, ξεκινώντας με τηλεοπτικούς ρόλους. Συγκεκριμένα, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Two Guys, a Girl, and a Pizza Place.

Ωστόσο, ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει ήταν στην ταινία του National Lampoon, Van Wilder, το 2002. Με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και τον άψογο κωμικό του συγχρονισμό, ο Reynolds ήταν προορισμένος για μεγαλεία. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια καριέρα που χαρακτηρίστηκε, αν μη τι άλλο, από ποικιλία ειδών: από ρομαντικές κωμωδίες μέχρι θρίλερ γεμάτα δράση, και ακόμη και σε βαθύτερους δραματικούς ρόλους, μερικές φορές όλα μέσα στην ίδια ταινία.

Παρά τις περιστασιακές αναποδιές, το ταλέντο του Reynolds έλαμψε, οδηγώντας στην κομβική στιγμή του το 2016 με το Deadpool. Παρότι εδραίωσε τη θέση του ως σούπερ σταρ με αυτόν τον ρόλο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Ryan Reynolds είναι κάτι περισσότερο από τον Wade Wilson.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ταινίες του σε χρονολογική σειρά, μαζί με τη βαθμολογία τους στο Rotten Tomatoes.

Definitely, Maybe (2008, 71%)

Ένα διαμάντι στη φιλμογραφία του Reynolds. Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί, στην οποία υποδύεται έναν πατέρα, που αφηγείται παραμύθια στην κόρη του, ενώ προσπαθεί να φλερτάρει την Isla Fisher. Η ταινία επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ γλυκού και γλυκανάλατου, σκορπίζοντας χαμόγελα.

Adventureland (2009, 88%)

Μια ταινία, σε σκηνοθεσία του Greg Mottola, που αποτυπώνει τη μετεφηβική αμηχανία στην Αμερική της δεκαετίας του 1980. Ο Jesse Eisenberg και η Kristen Stewart λάμπουν σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται σε ένα ανιαρό λούνα παρκ. Ο Reynolds κάνει μια σύντομη, αλλά αξιομνημόνευτη εμφάνιση, δίνοντας επιπλέον πόντους στην ταινία.

Buried (2010, 87%)

Το Buried είναι ένα έντονο θρίλερ με τον Reynolds παγιδευμένο μέσα σε ένα φέρετρο. Με πολύ περιορισμένα μέσα, καταφέρνει και αναπτύσσει τη γοητεία, το χιούμορ και τις υποκριτικές του ικανότητες. Οι συγκρίσεις με το 127 Hours πέφτουν έξω, καθώς η καθηλωτική οικειότητα του Buried επισκιάζει άλλες αντίστοιχες φανταχτερές προσπάθειες.

The Voices (2014, 75%)

Μια σκοτεινή κωμωδία, στην οποία ο Reynolds υποδύεται έναν διαταραγμένο εργάτη εργοστασίου. Αντιμετωπίζει μια ιδιότυπη επιλογή ανάμεσα στις δολοφονικές συμβουλές της γάτας του που μιλάει και την επιρροή του σκύλου του για κανονικότητα. Η άγρια σκηνοθεσία της Marjane Satrapi και η χαρισματική ερμηνεία του Reynolds συνδυάζονται σε μια διεστραμμένη απόλαυση.

Mississippi Grind (2015, 91%)

Το Mississippi Grind συνδυάζει τον Ryan Reynolds και τον Ben Mendelsohn σε μια περιπέτεια τζόγου. Πρόκειται για μια απολαυστική και ανταποδοτική απεικόνιση των βραδιών στο καζίνο, που αναδεικνύει τη χημεία του διδύμου. Αυτό το κρυμμένο διαμάντι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής για την απεικόνιση του κινδύνου του τζόγου.

Deadpool (2016, 85%)

Η στιγμή που καθόρισε την καριέρα του Ryan Reynolds έφτασε με το Deadpool. Ο μοναδικός συνδυασμός γοητείας και καυστικού χιούμορ που διαθέτει, ταίριαζε απόλυτα στον -ακατάλληλο για ανηλίκους- υπερήρωα. Η επιμονή του Reynolds απέδωσε καρπούς, καθώς έγινε μεγάλος κινηματογραφικός σταρ σε αυτήν την εισπρακτική επιτυχία.

Life (2017, 68%)

Ένα διαστημικό πλήρωμα μάχεται με μια ραγδαία εξελισσόμενη μορφή ζωής. Αν και η υπόθεση μοιάζει τετριμμένη, ο Ryan Reynolds, ο Jake Gyllenhaal και η Rebecca Ferguson δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες. Η ένταση της ταινίας ενισχύεται από τα εντυπωσιακά οπτικά της στοιχεία, καθιστώντας την ένα must-see στη φιλμογραφία του Reynolds.

Deadpool 2 (2018, 84%)

Το Deadpool 2 παίρνει τη γοητεία του πρωτότυπου και την ανεβάζει. Με περισσότερη βία και μετα-χιούμορ, αποτελεί πηγή απόλαυσης για τους fans. Η Zazie Beetz συμμετέχει στο χάος, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο τολμηρό sequel που εξυπηρετεί το μοναδικό ταλέντο του Reynolds.

The Croods: A New Age (2020, 77%)

Ο Reynolds δανείζει τη φωνή του σε αυτό το βελτιωμένο sequel. Το A New Age προσθέτει θέαμα και χαριτωμενιά στο ταξίδι των Croods. Η ταινία διατηρεί τo επιτηδευμένο χιούμορ της, ενώ προσφέρει διασκέδαση για όλους.

Free Guy (2021, 80%)

Το Free Guy εκπλήσσει, καθώς ο Reynolds αναλαμβάνει το ρόλο ενός "NPC" (τυχαίου χαρακτήρα) σε ένα βιντεοπαιχνίδι. Η αβίαστη γοητεία του λάμπει, κάνοντας τον Guy έναν αξιαγάπητο χαρακτήρα. Μια μοναδική προσέγγιση του κόσμου του gaming, είναι από τις καλύτερες ταινίες σχετικές με τα βιντεοπαιχνίδια, ακόμα και χωρίς να βασίζεται σε κάποιο πραγματικό παιχνίδι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.