O πρώτος 'Εξολοθρευτής' γλίτωσε στο τσακ το happy ending

True story για τη θρυλική ταινία που σήμερα κλείνει 39 χρόνια από την κυκλοφορία της.

Αν δει κάποιος τις πρώτες δύο ταινίες "Εξολοθρευτής", πιθανώς να κατανοήσει τα κίνητρα του Skynet. H τεχνητή νοημοσύνη, που αποκτά συνείδηση, αντιλαμβάνεται ότι ο μόνος τρόπος για να προστατέψει τον εαυτό της και ταυτόχρονα να σώσει τον κόσμο είναι να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Κατά συνέπεια, η σειρά Terminator είναι κάπως καταθλιπτική, ενώ η πρώτη κιόλας ταινία του franchise, αυτή που κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1984, σκότωσε και τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές της. Οι αρχικές οδηγίες ωστόσο, για την έκβασή της ήταν διαφορετικές. 

Το τέλος του The Terminator

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή: Στο τέλος της ταινίας "Ο Εξολοθρευτής", ο Kyle Reese, ο στρατιώτης της Αντίστασης, που στάλθηκε πίσω στον χρόνο από το έτος 2029 για να προστατεύσει τη Sarah Connor, πεθαίνει όταν ανατινάζει τον εαυτό του και τον Εξολοθρευτή με μια βόμβα. Η Sarah συνθλίβει τον T-800 (Εξολοθρευτή) σε μια υδραυλική πρέσα και δραπετεύει για να γεννήσει τον γιο του Kyle, ο οποίος θα μεγαλώσει και θα γίνει ο ηγέτης της Αντίστασης, John Connor. Όμως, αν τελικά οι υπεύθυνοι είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες του στούντιο, ο Εξολοθρευτής θα είχε ένα πολύ πιο χαρούμενο τέλος.

"Πήραμε σημειώσεις για το τέλος της ταινίας πριν από το τέλος της ταινίας", δήλωσε η παραγωγός και συν-σεναριογράφος Gale Ann Hurd στο Screamfest. "Δεν θα βάζαμε καν τον Εξολοθρευτή να αναδυθεί ως ενδοσκελετός, αλλά θα τελείωνε απλά με τον Kyle Reese και τη Sarah Connor να αγκαλιάζονται".

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές της ταινίας -όταν το δέρμα καίγεται από το ρομποτικό σώμα του Arnold Schwarzenegger και εκείνος συνεχίζει να καταδιώκει τον Kyle και τη Sarah- δεν θα είχε συμβεί ποτέ. Επίσης, ο Kyle θα είχε ζήσει.

Φρικτή ιδέα

Αυτό θα ήταν μια φρικτή ιδέα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ενός πολύ μπερδεμένου παράδοξου που θα άφηνε τον Kyle στο παρελθόν για να γίνει πατέρας του δικού του γιου, ενώ η νεαρή εκδοχή του εαυτού του θα μεγάλωνε κάπου αλλού.

Ουσιαστικά, το happy ending του Kyle στο παρελθόν θα δημιουργούσε ένα πολύ μπερδεμένο χρονικό παράδοξο. Το πιο σημαντικό σημείο όμως είναι ότι θα είχε αλλάξει ριζικά έναν από τους πιο cool χαρακτήρες του κινηματογράφου της δεκαετίας του '80: τη Sarah Connor, η οποία στο Terminator 2: Judgment Day είναι μια σκληρή μητέρα που μαθαίνει να αγωνίζεται για να προστατεύσει τον γιο, για τον οποίο ξέρει ότι θα μεγαλώσει και θα γίνει πολύ σημαντικός. Κανείς δε χρειάζεται τον Kyle εκεί γύρω της να περιφέρεται.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.