Γιατί το The Marvels απέτυχε παταγωδώς

Για την ακρίβεια, κατέγραψε τα χαμηλότερα νούμερα στο MCU κατά το λανσάρισμά του.

Το The Marvels αναδείχθηκε ως μία από τις λιγότερο επιτυχημένες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, franchise μέχρι σήμερα, όσον αφορά στις εισπρακτικές του επιδόσεις. Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, έχει επισημάνει δύο βασικούς λόγους για την αποτυχία της, είναι προφανές ότι ένας μοναδικός παράγοντας είναι σημαντικός.

Προς το παρόν, το The Marvels αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση του MCU, καταγράφοντας τα χαμηλότερα νούμερα εισπράξεων κατά την κυκλοφορία του. Το απογοητευτικό είναι ότι τα νούμερα αυτά δεν έδειξαν σημάδια βελτίωσης τις ημέρες που ακολούθησαν μετά από την πρεμιέρα του, δημιουργώντας αμφιβολίες για την ανάκαμψή του κατά την εορταστική περίοδο.

Προετοιμαζόταν για μεγάλη επιτυχία

Η συνέχεια του Captain Marvel διέθετε τα κατάλληλα συστατικά για μια θριαμβευτική πορεία. Ο προκάτοχός του είχε ξεπεράσει το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, κάνοντας τον χαρακτήρα αναμφισβήτητα ελκυστικό στους θαυμαστές. Πέρα από sequel στο Captain Marvel, το The Marvels λειτούργησε επίσης ως συνέχεια, κατά κάποιον τρόπο, του WandaVision, με τη Monica Rambeau να συνεχίζει το ταξίδι της και την εισαγωγή της Ms. Marvel στις ταινίες, μετά την καλοδεχούμενη εισαγωγική σειρά της.

Τι πήγε στραβά;

Σύμφωνα με τον Bob Iger, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για την αποτυχία του The Marvels: οι παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας του Covid και το τεράστιο πλήθος από κυκλοφορίες ταινιών. Αν και οι fans μάλλον θα έτειναν προς τη δεύτερη εξήγηση, ο Iger, στη συζήτηση που έκανε στο NYT DealBook Summit 2023, παραδέχτηκε ότι ο υπερβολικός όγκος περιεχομένου έθεσε σε κίνδυνο την ποιότητα.

Ωστόσο, ο Iger επιρρίπτει την κύρια ευθύνη στις επιπτώσεις της πανδημίας. Η παραγωγή της ταινίας συνέπεσε με αυτήν τη δύσκολη περίοδο και, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, κατέστη σχεδόν αδύνατο για τους παραγωγούς να επιβλέπουν επαρκώς τις εργασίες στα γυρίσματα.

Ορισμένοι ειδικοί του κλάδου βρίσκουν περίεργο το γεγονός ότι ο Iger δίνει έμφαση στην έλλειψη εποπτείας από τους παραγωγούς, λαμβάνοντας υπόψη τη φήμη της Marvel για αυστηρό έλεγχο, κάτι που έχει επαινεθεί -και επικριθεί- τα τελευταία χρόνια.

Παραδόξως, το σκεπτικό του Iger έρχεται σε αντίθεση με την επιτυχία των σειρών του Disney+ που παρήχθησαν υπό παρόμοιες συνθήκες. Το Loki, το WandaVision και το Falcon and the Winter Soldier πέτυχαν την αποδοχή των κριτικών και τη δημοτικότητα., παρά τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Λιγότερες κυκλοφορίες πλέον

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αλλαγή, τα στούντιο σχεδιάζουν να μειώσουν την ετήσια ροή κυκλοφοριών από το 2024. Το επόμενο έτος αναμένεται να έχει λιγότερες παραγωγές, καθώς από τα στούντιο της Marvel θα κυκλοφορήσει μόνο μια ταινία (Deadpool 3) και δύο νέες σειρές (Echo και Agatha: Coven of Chaos). Η Sony, ωστόσο, ετοιμάζει το ντεμπούτο των Madame Web και Kraven the Hunter, ενώ αναμένεται και η τρίτη ταινία Venom

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης