Πώς θα δεις τις πιο σημαντικές ταινίες της χρονιάς από το σπίτι

Αν βαριέσαι να κουνηθείς από τον καναπέ σου, επιλογές υπάρχουν.

Αν και δε θέλουμε να σου πούμε τι να κάνεις όταν δεν έχεις όρεξη για τίποτα -είτε εξαιτίας της Blue Monday είτε γενικώς- μπορούμε να σου κάνουμε μια πρόταση; Παρακολούθησε μια ταινία. Ή πολλές.

Για 90 λεπτά (και αρκετά περισσότερο για ορισμένες από αυτές τις επιλογές), εσύ και οι αγαπημένοι σου δε θα χρειαστεί να μιλάτε. Ούτε θα χρειαστεί να βγεις από το σπίτι πλέον για να παρακολουθήσεις μια ταινία που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αν δεν έχεις κουράγιο να κουνηθείς. 

Παράλληλα, θα μπορείς να συμμετέχεις μετά και σε συζητήσεις για τα βραβεία των ταινιών που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2023. Παρακάτω θα βρεις τις δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς που πέρασε, από τις οσκαρικές μέχρι τα blockbusters, αλλά και πού μπορείς να τις βρεις για streaming από το σπίτι σου.

Κάποιες από αυτές είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα μέσω συνδρομητικής υπηρεσίας, χωρίς έξτρα χρέωση, ενώ άλλες είναι διαθέσιμες προς αγορά ή ενοικίαση. Και ναι, όλες διατίθενται με ελληνικούς υπότιτλους (κάποιες και με ελληνική μεταγλώττιση). Δες παρακάτω για λεπτομέρειες.

A Haunting in Venice

Aνώτερο σχεδόν από κάθε άποψη σε σχέση με τις προηγούμενες, άχαρες ταινίες του διάσημου Βέλγου ντετέκτιβ Hercule Poirot του Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express του 2017 και Death on the Nile του 2022). Βασισμένο στο μυθιστόρημα του 1969 Hallowe'en Party, αυτή η ταινία διαδραματίζεται σε ένα ετοιμόρροπο παλάτσο (όμορφο και τρομακτικό). Γέρνει αισθητά προς το είδος του τρόμου και προσφέρει φανταστικά πλάνα IMAX από την πανέμορφη Βενετία.

Μπορείς να το δεις στο Disney+, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

AIR

Στο AIR πρωταγωνιστεί ο Matt Damon ως o αθλητικός ατζέντης Sonny Vaccaro, ο οποίος συνεργάστηκε με τη Nike για να επιδιώξει τον Michael Jordan ως πελάτη. Παρόλο που ο τιτάνας του αθλητισμού ήταν αρχάριος εκείνη την εποχή, ο Vaccaro πίστευε ότι ήταν το κλειδί για την επόμενη γενιά των παπουτσιών της Nike. Το μόνο πρόβλημα; Για να καταφέρουν να τον κάνουν να υπογράψει, έπρεπε να πείσουν την πανέξυπνη και προστατευτική μητέρα του Jordan.

Μπορείς να το δεις στο Prime Video, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Barbie

Πέρα από τρομακτικά επιτυχημένη, είναι η Barbie μια καλή ταινία; Ή απλά μια σειρά καλών ιδεών; Είναι η αυγή ενός νέου τρομακτικού σύμπαντος της Mattel; Μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου αυτά τα Χριστούγεννα. Ίσως προκαλέσει και ενδοοικογενειακούς καυγάδες σχετικά με την πατριαρχία.

Μπορείς να το δεις στο YouTube/Google Play Store ή στο Apple TV, μέσω ενοικίασης ή αγοράς.

Elemental

Το Elemental, με πρωταγωνιστές τη Φλόγα και τον Νηρέα, μάς μεταφέρει στον νέο θεαματικό κόσμο των Disney-Pixar και χαρίζει ακόμα μια μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους. Διατίθεται και με ελληνική μεταγλώττιση.

Μπορείς να το δεις στο Disney+, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Η αγαπημένη ομάδα του MCU επιστρέφει, φέρνοντας επικές μάχες και χιούμορ. Με το μοναδικό όραμα του James Gunn, η ταινία καταφέρνει και ξεχωρίζει ως η καλύτερη από τις πιο πρόσφατες τις Marvel. Πιθανώς και η καλύτερη της τριλογίας.

Μπορείς να το δεις στο Disney+, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, o 80χρονος Harrison Ford παίρνει για τελευταία φορά το μαστίγιο του στο Dial of Destiny, το πέμπτο μέρος του franchise, που ξεκίνησε πριν από 42 χρόνια.

Μπορείς να το δεις στο Disney+, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Killers of the Flower Moon

Το true crime γουέστερν του Martin Scorsese, με θέμα τις δολοφονίες της φυλής των Οσάγε, πιθανότατα να κάνει θραύση στα επερχόμενα Όσκαρ. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να εντρυφήσεις στις λεπτομέρειές του και να απολαύσεις τις συγκλονιστικές ερμηνείες του. Μπορεί να διαρκεί 3,5 ώρες, αλλά κάθε σκηνή είναι συναρπαστική.

Μπορείς να το δεις στο YouTube/Google Play Store ή στο Apple TV, μέσω ενοικίασης ή αγοράς. Αργότερα, μέσα στο 2024, θα γίνει διαθέσιμο και στο Apple TV+, χωρίς επιπλέον χρεώση.

Maestro

Ο Bradley Cooper σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη βιογραφία του συνθέτη Leonard Bernstein, με την Carey Mulligan να υποδύεται τη σύζυγό του, την ηθοποιό Felicia Montleagre Cohen. Ας πούμε ότι ήταν ένας περίπλοκος γάμος.

Μπορείς να το δεις στο Netflix, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Tetris

H βιογραφική ταινία Tetris διηγείται την τρελή ιστορία πίσω από το θρυλικό video game. H αληθινή ιστορία του πώς ο Henk Rogers διέσχισε το Σιδηρούν Παραπέτασμα για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για το βιντεοπαιχνίδι.

Μπορείς να το δεις στο Apple TV+, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

The Killer

Η διασκευή του Fincher είναι εμπνευσμένη από ένα γαλλικό graphic novel του Alexis Matz και αναβαθμίζει την ιστορία σε ένα θρίλερ δράσης, το οποίο ακολουθεί έναν δολοφόνο, μετά από μια δουλειά, που πάει στραβά. Ο Fassbender σε ρόλο, που του ταιριάζει "γάντι".

Μπορείς να το δεις στο Netflix, μέσω της συνδρομής, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr