Οι αδερφοί Coen επιστρέφουν με ένα αιματηρό θρίλερ

Το σκηνοθετικό δίδυμο επανέρχεται μετά από ένα σύντομο διάλειμμα.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 02 Φεβρουαρίου 2024

Οι αδερφοί Coen (Joel και Ethan) ετοιμάζουν μια ταινία τρόμου που θα είναι "πολύ αιματηρή". Ο Ethan μίλησε γι' αυτό το νέο project κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Tromsø της Νορβηγίας, αποκαλύπτοντας ότι το σενάριο γράφτηκε και από τους δυο τους και ότι η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και στη σκηνοθεσία.

Η νέα ταινία θυμίζει κάτι από το ντεμπούτο τους

"Είναι μια καθαρή ταινία τρόμου", ήταν τα λόγια του σκηνοθέτη, "και γίνεται πολύ αιματηρή". Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, εκτός από έναν παραλληλισμό που έκανε ο ίδιος ο σκηνοθέτης με το Blood Simple του 1984, το οποίο ήταν το ντεμπούτο του διδύμου. Εκείνο, ωστόσο, ήταν ένα νυχτερινό θρίλερ, στο οποίο οι χαρακτήρες τρώγονταν μεταξύ τους. Ήταν μια δυστοπική κωμωδίας παρεξηγήσεων, η εξέλιξη της οποίας εξαρτιόταν τελικά από τον εγωισμό ή την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των χαρακτήρων.

Η πιο πρόσφατη ταινία του Ethan Coen, που έγινε χωρίς τη βοήθεια του αδελφού του, Joel, είχε καταφθάσει στις ελληνικές αίθουσες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ονομάζεται Drive-Away Dolls και στο cast της πρωταγωνιστεί η Margaret Qualley. Η ηθοποιός, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία Once Upon a Time in Hollywood και εμφανίζεται και στο βιντεοπαιχνίδι Death Stranding του Hideo Kojima θα συνεργαστεί εκ νέου με τον σκηνοθέτη σε ένα νέο project, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και έχει τον τίτλο Honey Don't!.

Δεν έχουμε λεπτομέρειες για την πλοκή, αλλά το Honey Don't! υποτίθεται ότι θα είναι μια κωμωδία στο στυλ του Drive-Away Dolls. Και οι δύο ταινίες είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ethan Coen με την εταιρεία παραγωγής και διανομής ταινιών Focus Features. Τα γυρίσματα της δεύτερης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο στο Νέο Μεξικό, αλλά η ταινία θα διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια, στο Μπέικερσφιλντ.

Η προηγούμενη συνεργασία των αδερφών Coen

Η τελευταία υπογεγραμμένη κοινή δουλειά των Ethan και Joel Coen ήταν το The Ballad of Buster Scruggs του 2018. Επειδή θα έκαναν ένα διάλειμμα από τις μεταξύ τους συνεργασίες, ο κόσμος που τους ακολουθεί ανησύχησε και ο ίδιος ο Ethan είχε τρέξει να καθησυχάσει τους fans πως δεν είχε συμβεί κάτι κακό μεταξύ τους. "Τίποτα δεν έχει συμβεί και σίγουρα τίποτα δραματικό", είχε πει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.