Ο ένας και μοναδικός κινηματογραφικός ρόλος της Aretha Franklin που έμεινε στην ιστορία

Και να φανταστείς ότι λίγο έλειψε να "κοπεί" από το The Blues Brothers.

Γεννημένη στις 25 Μαρτίου 1942 στο Μέμφις του Τενεσσί, η Aretha Franklin, απεβίωσε χθες, Πέμπτη 16 Αυγούστου, σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από χρόνια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ήταν γνωστή ως η "Βασίλισσα της σόουλ μουσικής". Ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Grammy. Ήταν φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της, αλλά και για το ερμηνευτικό της πάθος και τις "άπιαστες" φωνητικές της δυνατότητες.

Τα τραγούδια της και η φωνή της ακούστηκαν σε αμέτρητες ταινίες στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο η ίδια έπαιξε ως ηθοποιός, μόνο σε μία ταινία στο "The Blues Brothers" (Οι Ατσίδες με τα μπλε) το 1980 του John Landis, συμπρωταγωνιστώντας στο πλευρό των John Belushi ("Joliet" Jake Blues) και Dan Aykroyd (Elwood Blues).

Ή καλύτερα σε δύο, μιας και εμφανίστηκε στο sequel του, το "Blue Brothers 2000", το 1998, ερμηνεύοντας ωστόσο τον ίδιο ρόλο.

Αυτόν της Mrs. Murphy, της συζύγου του εστιάτορα Matt "Guitar" Murphy, που προσπαθεί να τον μεταπείσει να επανασυνδεθεί με τα μέλη του παλιού μουσικού συγκροτήματός τους, προκειμένου να δώσουν μια συναυλία που θα σώσει την εκκλησία της γειτονιάς τους. Πώς; Μέσω της μουσικής φυσικά, τραγουδώντας το "Think", που κυκλοφόρησε το 1968 και έγινε η 7η επιτυχία της Franklin στο αμερικάνικο top 10.

"Οι Blues Brothers ήταν το ντεμπούτο μου στο σινεμά. Διασκέδασα πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Το μόνο πράγμα που πραγματικά δεν μου άρεσε ήταν το πρωινό ξύπνημα. Έπρεπε να σηκώνομαι καθημερινά στις 7 το πρωί και να πηγαίνω κατευθείαν στο στούντιο. Ωστόσο, μόλις έφτανα εκεί, ξέχναγα αυτομάτως τα πάντα. Γελάγαμε πολύ με τους Belushi και Aykroyd, είχαν τρομερό χιούμορ. Ήταν σπουδαίοι τύποι και επαγγελματίες", είχε γράψει η Franklin στην αυτοβιογραφία της, Aretha Franklin: The Queen of Soul, σχετικά με τον μοναδικό κινηματογραφικό ρόλο της.

Ρόλο τον οποίο λίγο έλειψε να μην ενσαρκώσει, μιας και η Universal Studios ήθελε μια νεότερη σε ηλικία τραγουδίστρια να ερμηνεύσει την ηρωίδα, αλλά ο σκηνοθέτης ήταν ανένδοτος. Ήθελε την Aretha Franklin στην ταινία του. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.


 


 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.