Tips για six pack από τους αστέρες του Χόλιγουντ

Επαγγελματικά μυστικά άριστης φυσικής κατάστασης.

Για τους περισσότερους αρσενικούς αστέρες της αμερικανικής βιομηχανίας του σινεμά, η άριστη φυσική κατάσταση αποτελεί το κυριότερο προσόν για πιθανό πρωταγωνιστικό ρόλο σε blockbuster, όπου παγκόσμια φήμη και εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι αλληλένδετα.
Και η φυσική κατάσταση, ιδίως όταν μιλάμε για οφθαλμοφανείς κοιλιακούς-φέτες, δεν έχει καμία σχέση με μια ένεση bottox που απαλύνει πρόσκαιρα κάμποσες ρυτίδες έκφρασης. Εδώ μιλάμε για ιδρώτα, δάκρυα και αίμα.

Η παρακάτω λίστα με εκείνους που το κατόρθωσαν, ίσως αποτελέσει κίνητρο και για σένα -ακόμη και αν δεν φτάσεις στα επίπεδα αυτών των λατρεμένων αντρικών κορμιών που ακριβοπλήρωσε το Χόλιγουντ τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Ryan Reynolds

Deadpool (2016)

Tips για six pack από τους αστέρες του Χόλιγουντ

Λίγοι ηθοποιοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γράμμωση που είχε στην κοιλιά του ο Brad Pitt στο Fight Club. Ένας από αυτούς ήταν ο Reynolds. Για το Deadpool προπονήθηκε επί 90 λεπτά την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για ένα διάστημα τριών μηνών. Ο Reynolds χρησιμοποίησε μια εξειδικευμένη τεχνική κοιλιακών με λίγες επαναλήψεις (3-5) και πολύ βαρύ φορτίο σε μπάρες, εκτελώντας ασκήσεις όπως οι άρσεις θανάτου και Zercher squats, έχοντας προηγηθεί ένα "ζέσταμα" των κοιλιακών με ένα σιρκουί από ροκανίσματα, ρώσικα στριψίματα και αιωρήσεις με kettlebells.

Tom Cruise

Top Gun (1986)

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Αυτή η ταινία υπήρξε η κορύφωση των κοιλιακών του -νεαρού τότε- ηθοποιού. Ποιο τρόπο είχαν βρει οι προπονητές του για να δείχνει φέτες στις σκηνές του beach volley; Χτυπήματα βαριάς μπάλας στο έδαφος και μετά, αναρριχήσεις σε σκοινί.

 

 

 

Marlon Brando

Λεωφορείον ο Πόθος (1951)

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Τη δεκαετία του ’50, το six-pack δεν είχε την σημερινή δημοφιλία, ωστόσο μια κοιλιά-πλάκα υπαινισσόταν κάτι παραπάνω από μια κομψή σιλουέτα μέσα σε κοστούμι. Ο Brando, αν δεν το γνωρίζεις, ήταν φανατικός εραστής του μποξ. Πράγμα που σημαίνει, ώρες επί ωρών σε ασκήσεις κοιλιακών, με έμφαση στα τυπικά της εποχής του: sit ups, ροκανίσματα, dragon flag κλπ.

 

Jake Gyllenhaal

Southpaw (2015)

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Για το ρόλο του ως πυγμάχος μεσαίων βαρών, ο Gyllenhaal προπονήθηκε δυο έως και τρεις φορές τη μέρα, έξι μέρες την εβδομάδα, για τρεις έως τέσσερις μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Μυστικό όπλο του; Συμπληρώματα ωμέγα-3. Συν ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σε παραλλαγές ασκήσεων κοιλιακών.

Jean-Claude Van Damme

Bloodsport (1988)

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Ο μετρ των σύγχρονων πολεμικών τεχνών είχε το τελειότερο six-pack όλων των εποχών, πιθανώς εξαιρουμένου του Stallone στο πρώτο Rocky. Ωστόσο, ο ίδιος έδινε μεγαλύτερη σημασία στην αντοχή, παρά στη μυϊκή δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι είχε τη δυνατότητα να διατηρεί επί μακρόν την ενέργεια των μυών του, πριν (και μετά) εκραγεί ξανά και ξανά. Ποιο τρόπο είχε βρει; Ασκήσεις πυρήνα σε κυκλική προπόνηση και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT), για καύση του λίπους από την κοιλιά και γράμμωση.

 

 

 

Jamie Foxx

Κάθε Κυριακή (1999)

ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

Από τη στιγμή που αυτός ο -μέχρι πρότινος χαμένος στα αζήτητα- ηθοποιός έφτιαξε μαρμάρινους κοιλιακούς, μεταμορφώθηκε στον πιο περιζήτητο μαύρο πρίγκιπα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Στο ντεμπούτο του σ’ αυτή την κερδοφόρα ταινία είχε αποκτήσει ό,τι πιο σφιχτό και γραμμωμένο υπήρχε σε six-pack. Πώς το πέτυχε; Στεγνή διατροφή επικεντρωμένη στην άπαχη πρωτεΐνη και τους υδατάνθρακες αργής πέψης συν εξαντλητικά ωράρια στο γυμναστήριο με έμφαση στις ασκήσεις με το σωματικό του βάρος (pull-ups, sit-ups, abs-roller).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης