Στο "Περιμένοντας τη Νονά" ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι "εσύ και ο κολλητός σου"

Ο Νίκος Ζαπατίνας υπογράφει μία κωμωδία με φόντο το μαγευτικό νησί της Νάξου.

Γράφει: Esquire Editors 17 Ιανουαρίου 2019

Η οικειότητα που νιώθεις με έναν "κολλητό" σου δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Η αίσθηση ότι κάποιος σε ξέρει –και τον ξέρεις και εσύ– τόσο καλά που είναι περιττό να χρησιμοποιηθούν ανάμεσά σας ευγένειες και "ψευτο-πρωτόκολλα" από τα πολλά που αναγκαστικά χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για κάθε σου βήμα.

Αυτή τη φιλία καταφέρνει και αποτυπώνει στη νέα του κωμωδία "Περιμένοντας τη Νονά", ο Νίκος Ζαπατίνας, τη φιλία που κρύβει αυτή την ανακουφιστική βεβαιότητα ότι υπάρχουν τόσα πράγματα τα οποία είναι τόσο αυτονόητα που δεν θα χρειαζόταν ποτέ να τα πεις στον κολλητό σου. Αντίθετα με οποιονδήποτε casual φίλο σου, με τον πραγματικό κολλητό σου αρκεί μονάχα ένα βλέμμα.

Είτε ως Τζόι και Τσάντλερ στα αξέχαστα "Φιλαράκια", είτε ως Γρηγόρης και Λάζαρος στο τηλεοπτικό "Είσαι το Ταίρι μου", είτε ως οι αγαπημένοι κολλητοί όλων της σειράς "50-50", είτε ως Αγησίλαος και Ηρακλής στο "Περιμένοντας την Νονά", η χημεία των δύο πρωταγωνιστών παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο. Με τον Αγησίλαο – Λευτέρη Ελευθερίου, ο Ηρακλής – Θανάσης Τσαλταμπάσης έχει βρει στην ταινία το alter ego του, είναι ένα δίδυμο που βγάζει στην επιφάνεια όλα τα καλά και τις μοναδικές στιγμές της φιλίας. Οι ήρωες είναι φίλοι από 12 χρονών και στην ταινία νιώθεις πως και οι δύο ηθοποιοί έχουν ταιριάξει τόσο που ίσως είναι και εκείνοι τόσα χρόνια φίλοι. Μήπως είναι;

Στο "Περιμένοντας τη Νονά" ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι "εσύ και ο κολλητός σου"

Η αισιοδοξία που σε γεμίζει μία φιλία σαν αυτή δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ο άντρας που έχει έναν καλό φίλο –όπως τον Ηρακλή– για στήριγμα, δεν γκρινιάζει και βλέπει θετικές πλευρές παντού, καταφέρνει να παλέψει κάθε αντιξοότητα και βρίσκει πάντα την καλή πλευρά κάθε κατάστασης, ακόμη και αν συχνά όλοι τον αποκαλούν λίγο "επιπόλαιο", και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι (και ο Τσαλταμπάσης και η Demy και η Κατερίνα Παπουτσάκη).

περιμενοντας τη νονα

Πώς μπορείς από την άλλη να μην είσαι επιπόλαιος όταν έχεις μπροστά σου τόσους πειρασμούς όσους ο Αγησίλαος, γιατί δεν είναι και λίγο να σου λένε ξαφνικά δύο υπέροχα κορίτσια "έλα να πάμε για βουτιά στην παραλία από κάτω" και να βγάζουν τα ρούχα τους, είναι; Εσύ δηλαδή τι θα έκανες; Θα έλεγες "όχι"; Σιγά μην έλεγες όχι, με κλωτσιές θα έσπρωχνες το κολλητό σου να βουτήξετε. Πόσο μάλλον αν είσαι και στη Νάξο με τα υπέροχα νερά.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΝΑ

Η αφορμή του ταξιδιού στο κυκλαδίτικο νησί δεν είναι όμως οι βουτιές αλλά η νονά του Ηρακλή που μετράει ώρες, με τον θάνατο να είναι στην ταινία ένα "έντονο" στοιχείο που χρησιμοποιείται έντεχνα και με χιούμορ, κρατώντας λεπτές ισορροπίες από τον μετρ του είδους Νίκο Ζαπατίνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά κωμικά μοτίβα της ταινίας που συνδέεται με τον θάνατο είναι ένα στεφάνι που "μεταφέρεται" από κηδεία σε κηδεία χωρίς τα λουλούδια του να μαραθούν. Άλλωστε το ραντίζουν συχνά και οι δύο φίλοι.


Info: Το "Περιμένοντας τη Νονά" βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, σε παραγωγή της Red Line Productions, συμπαραγωγή Nova και διανομή Odeon.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας. Σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας. Παραγωγή: Red Line Productions. Συμπαραγωγή: Nova.

Ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Ceredberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος. Μοντάζ: Σπύρος Λέπουρας. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Αλεξόπουλος. Διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής: Σπύρος Σάββας. Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης. Διανομή: ODEON.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.