Το ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη κυκλοφορία του 2019

Το "Leaving Neverland" προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Sundance προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Φεστιβάλ του Sundance έζησε πρωτόγνωρες στιγμές. Η αστυνομία της περιοχής βρισκόταν σε επιφυλακή φοβούμενη τις αντιδράσεις των φανατικών οπαδών του Michael Jackson. Είχαν υπάρξει απειλές απέναντι στη διοργάνωση, οι fans ήταν εξαγριωμένοι με την επικείμενη προβολή του Leaving Neverland, του νέου ντοκιμαντέρ σκηνοθεσίας Dan Reed που εξετάζει τις υπόνοιες για πιθανή παιδική κακοποίηση από πλευράς του pop star, και ήταν έτοιμοι να διαδηλώσουν εναντίον του.

Τελικά, τη νύχτα της πρεμιέρας, οι αστυνομικές δυνάμεις εξοπλισμένες με ειδικά σκυλιά για την ανίχνευση βομβών ξεπερνούσαν κατά πολύ τους ελάχιστους διαδηλωτές που μαζεύτηκαν έξω από το Egyptian Theater. To ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και γνώρισε την αποθέωση με το Variety να κάνει λόγο για "μία δυνατή και συντριπτική μαρτυρία όσον αφορά την ενοχή του Michael Jackson σχετικά με την κατηγορία της παιδικής κακοποίησης".

Είναι απίθανο να μην αλλάξουν τα συναισθήματά σου καθώς παρακολουθείς το τετράωρο Leaving Neverland

Με βάση δηλώσεις που παραχώρησε στο Associated Press, η οικογένεια του Michael Jackson δηλώνει εξοργισμένη με τους Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά όταν ήταν εφτά και δέκα χρονών αντίστοιχα από τον Jackson. Να σημειώσουμε ότι ο Robson είχε καταθέσει υπέρ του τραγουδιστή το 2005, όταν και δικαζόταν με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ενάντια σε ένα 13χρονο αγόρι. Οι ένορκοι τον είχαν κρίνει αθώο. O Robson είχε πει στο δικαστήριο τότε ότι είχε περάσει μία νύχτα στο κρεβάτι του Jackson, χωρίς όμως ποτέ να του παρενοχλήσει σεξουαλικά. Το 2013, βέβαια, είχε καταθέσει μήνυση ισχυριζόμενος ότι ο Jackson τον παρενοχλούσε για χρόνια, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει στο δικαστήριο.

Το ντοκιμαντέρ για τον Michael Jackson είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη κυκλοφορία του 2019
19 Νοεμβρίου 2002: Η μέρα που ο Michael Jackson σόκαρε την υφήλιο κρατώντας επιδεικτικά ένα παιδάκι στην αγκαλιά του, προσποιούμενος ότι θα το ρίξει από το μπαλκόνι.

"Ο Michael πάντα γυρνούσε και το άλλο μάγουλο, όπως κάναμε κι εμείς όταν κάποιοι άνθρωποι τα έβαζαν με κάποιο μέλος της οικογένειά μας -αυτός είναι ο τρόπος των Jacksons" ήταν η δήλωση του Michael Jackson Estate. "Δεν μπορούμε όμως να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο λαμβάνει χώρα αυτό το δημόσιο λιντσάρισμα... O Michael δεν βρίσκεται μαζί μας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλιώς αυτές οι κατηγορίες δεν θα είχαν γίνει ποτέ".

"Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη και σου σπαράσσει την καρδιά καθώς η οπτική τους γωνία σήμερα (είναι κι οι δύο νέοι μπαμπάδες) είναι πολύ διαφορετική από όταν ήταν έφηβοι"

Η οικογένεια του Jackson άσκησε σκληρή κριτική ενάντια στο ντοκιμαντέρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν το Φεστιβάλ του Sundance ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσιά του. Το τελευταίο μάλιστα είχε φροντίσει να ενημερώσει τους χορηγούς του για τις πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει το Leaving Neverland.

Στην κριτική του Hollywood Reporter για το ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την ιστορία των Robson και Safechuck διαβάζουμε: "Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη και σου σπαράσσει την καρδιά καθώς η οπτική τους γωνία σήμερα (είναι κι οι δύο νέοι μπαμπάδες) είναι πολύ διαφορετική από όταν ήταν έφηβοι, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι απίθανο να μην αλλάξουν τα συναισθήματά σου καθώς παρακολουθείς το τετράωρο ντοκιμαντέρ -είτε μπήκες στην αίθουσα, αφού πρώτα είχες σκίσει όλα τα άλμπουμ του Michael Jackson που αγόρασες μικρός, είτε ήρθες έτοιμος να διαδηλώσεις υπέρ της μνήμης του".

Την ίδια στιγμή ο ανιψιός του Michael Jackson, o Taj, έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα tweet του την Κυριακή. "Εγώ κι η οικογένειά μου γνωρίζουμε τον Wade (Robson) και την οικογένειά του μία ζωή. Μη μου πείτε ότι μία τετράωρη μονόπλευρη μαρτυρία έχει μεγαλύτερη βάση από ανθρώπους που τον γνωρίζουν από πάντα και ξέρουν τι σχέσεις είχε και με ποιους. Όλο αυτό γίνεται για τα λεφτά και για την απελπισμένη ανάγκη που έχουν κάποιοι να νιώσουν ξανά σημαντικοί".

Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland θα προβληθεί από το HBO κάποια στιγμή την άνοιξη του 2019.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος