Στο Apollo 11 θα δεις την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι όπως ποτέ πριν

Το νέο ντοκιμαντέρ της NEON και του CNN παρουσιάζει σπάνιο και αδημοσίευτο υλικό της NASA για την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Φεβρουαρίου 2019

Σκέψου ότι είσαι υπεύθυνος για τη σημαντικότερη αποστολή στην ιστορία της ανθρωπότητας: Να γίνεις ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει ποτέ στο φεγγάρι. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις κινήσεις σου, με αρκετούς εκ των τηλεθεατών να πιστεύουν -μέχρι να το δουν- ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί. Πώς διαχειρίζεσαι όλη αυτή την πίεση;

Στο Apollo 11 θα δεις την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι όπως ποτέ πριν

Για τους περισσότερους είναι μία ερώτηση που δεν έχει απάντηση. Τρεις άνθρωποι όμως γνωρίζουν ακριβώς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση, αλλά να φέρουν και εις πέρας την πιο τολμηρή επιχείρηση σε όλη την μέχρι τότε πορεία του ανθρώπινου είδους: Οι Neil Armstrong, Edwin 'Buzz' Aldrin και Michael Collins.

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη στιγμή που ο άνθρωπος βρέθηκε για πρώτη φορά στη Σελήνη και η εταιρεία παραγωγής NEON (σε συνεργασία με το CNN και την ίδια τη NASA) τιμά την επέτειο με το ντοκιμαντέρ Apollo 11, που πριν λίγα 24ωρα έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance. Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται πλάνα και εικόνες της NASA που ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευτεί. 

ΑΠΟΛΛΟ 11 2

Το ντοκιμαντέρ φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Todd Douglas Miller, ο οποίος μαζί με την ομάδα του ξόδεψαν περίπου 11.000 ώρες δουλειάς συνολικά για να ψηφιοποιήσουν το οπτικοακουστικό υλικό της NASA. Οι κριτικοί που είδαν την ταινία κάνουν λόγο για "την επιστήμη που κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο" και τονίζουν το ρεαλισμό και τη ριζοσπαστικότητά της.

Ο ίδιος ο Miller υποστηρίζει ότι παρότι το υλικό είναι ηλικίας μισού αιώνα, η ποιότητά του είναι εξαιρετική, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως αδιάσειστο στοιχείο για όλους τους συνωμοσιολόγους

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε (αλλά και το εάν) το Apollo 11 θα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.