Οι απολαυστικοί ευχαριστήριοι λόγοι των Olivia Colman και Rami Malek

Οι δύο ηθοποιοί κέρδισαν το πρώτο Όσκαρ της καριέρας τους.

Esquire Team
Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 25 Φεβρουαρίου 2019

Ήταν τα μεγάλο φαβορί στις κατηγορίες του Α' Γυναικείου και του Α' Αντρικού Ρόλου και η Αμερικάνικη Κινηματογραφική Ακαδημία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η Olivia Colman, η πρωταγωνίστρια της ταινίας "Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου και ο Rami Malek που μεταμορφώθηκε στον Freddie Mercury στο Bohemian Rhapsody του Bryan Singer κέρδισαν το πρώτο Όσκαρ της καριέρας τους στην πρώτη, μάλιστα, οσκαρική τους υποψηφιότητα, παραδίδοντας δύο απολαυστικούς ευχαριστήριους λόγους αντάξιους των καθηλωτικών ερμηνειών τους στη μεγάλη οθόνη.

Η Olivia Colman, το δάκρυ του Λάνθιμου και η ανάρμοστη χειρονομία 

Εμφανώς αγχωμένη και λίγο σαν χαμένη, αφού φίλησε και αγκάλιασε τον σύζυγό της και αμέσως μετά τον Γιώργο Λάνθιμο, η Colman ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της. "Είναι πολύ αγχωτικό. Είναι ξεκαρδιστικό. Κέρδισα Όσκαρ!", ήταν τα πρώτα λόγια της. "Αν ξεχάσω κάποιον, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία", συνέχισε η 45χρονη Βρετανή με την κάμερα να δείχνει τον συγκινημένο Έλληνα σκηνοθέτη. "Emma και Rachel με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Δούλεψα με τις καλύτερες, είμαι ερωτευμένη μαζί σας", ανέφερε για τις συμπρωταγωνίστριές της, ενώ για τη συνάδελφο και "είδωλό" της, όπως την χαρακτήρισε Glenn Close, την οποία νίκησε καθώς ήταν συνυποψήφιες στην κατηγορία, δήλωσε: "Glenn, είσαι το είδωλό μου εδώ και χρόνια. Δεν ήθελα να γίνει έτσι. Είσαι απίθανη, σ' αγαπώ πολύ".

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία της με μία ανάρμοστη χειρονομία για τον χρόνο που την πίεζε να κατέβει από την σκηνή και μία έκρηξη θαυμασμού προς το πρόσωπο της Lady Gaga, η Colman ευχαρίστησε τα παιδιά της, είπε ότι "δεν θα το ξανακερδίσω αυτό ποτέ" και παρακίνησε κάθε παιδί να μην σταματήσει να ονειρεύεται. "Όταν χρόνια πριν δούλευα καθαρίστρια -αγαπούσα πολύ αυτή τη δουλειά- έκανα πρόβα την ομιλία μου για μία στιγμή σαν αυτή στις τουαλέτες".

Ο Rami Malek, το "I love you lady" και η νίκη της διαφορετικότητας

Με το χαρακτηριστικό γουρλωμένο βλέμμα του, ο Malek κοίταξε την κατάμεστη αίθουσα -είχε προηγηθεί το παθιασμένο φιλί στη σύντροφο και συμπρωταγωνίστριά του στο Bohemian Rapsody, Lucy Boynton- και ξεκίνησε την ομιλία του, ευχαριστώντας την μητέρα του, που βρισκόταν μεταξύ των καλεσμένων. "I love you lady", αναφώνησε και μίλησε συγκινημένος για τον πατέρα του, που δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει την πορεία του, αλλά πιστεύει ότι τον βλέπει από ψηλά και νιώθει υπερήφανος. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι πίστεψαν στις δυνάμεις του, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ "η προφανής επιλογή". 

Ωστόσο, η πιο ουσιώδης στιγμή του λόγου του ήταν όταν αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία: "Σκέφτομαι πώς θα ήταν αν μπορούσα να πω στον μικρό Rami ότι μία μέρα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι το μικρό κατσαρομάλλικο κεφάλι του του θα εκρήγνυτο. Εκείνο το παιδί πάλευε με την ταυτότητά του, προσπαθούσε να καταλάβει ποιος είναι. Σε όλους όσοι παλεύουν με την δική τους και προσπαθούν να βρουν την δική τους φωνή, θέλω να πω ότι κάναμε μία ταινία για έναν ομοφυλόφιλο άντρα, που ήταν μετανάστης αλλά έζησε την ζωή του χωρίς να απολογείται... Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, και ένα κομμάτι της ιστορίας μου γράφεται αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που θα κρατήσω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου". 

Κλείνοντας, ο Malek μίλησε με λόγια αγάπης για την Boynton, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "του έχει κλέψει την καρδιά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης