Η κατάρα των Fantastic Four

Η Marvel ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αναστήσει ένα από τα πιο αποτυχημένα της projects.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Ιουλίου 2019

Στο πρόσφατο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, η Marvel ανακοίνωσε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα νέα concepts. Ανάμεσά τους και μία καινούρια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των Fantastic Four - κάτι ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνο όσο και ιντριγκαδόρικο αν λάβει κανείς υπόψιν τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα για τους συγκεκριμένους σούπερ ήρωες. 

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα πολύπαθο project, που ίσως και να ενισχύει την άποψη πως κάποια κόμικ είναι πραγματικά δύσκολο να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. Η αρχή είχε γίνει το 1994, με την κατά γενική ομολογία πλήρως αποτυχημένη προσπάθεια του The Fantastic Four από τον Oley Sassone. Ελαφρώς καλύτερη ήταν η ταινία του Tim Story, το 2005, στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσε και ο Chris Evans στο ρόλο του Johnny Storm, λίγα χρόνια πριν βρει το κινηματογραφικό του alter ego στον Captain America.

Την εν λόγω ταινία ακολούθησε το sequel Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007), και πάλι σε σκηνοθεσία Tim Story, που δεν θα έλεγες ακριβώς ότι ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Τις προσπάθειες για κινηματογραφική ανάσταση των Fantastic Four κλείνει η ταινία του Josh Trank, το 2015, η οποία με κάποιο μαγικό τρόπο κατόρθωσε να είναι χειρότερη από τις δύο προηγούμενες. Παρότι η συγκεκριμένη παραγωγή κόστισε περισσότερα από $100.000.000 και συμπεριλάμβανε στο cast τον Michael B. Jordan και τον Miles Teller, το τελικό αποτέλεσμα ήταν βαρετό, συγκεχυμένο, αντιφατικό και με μία λέξη απογοητευτικό.

Η κατάρα των Fantastic Four

Το πρόβλημα πάντως έμοιαζε να έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, καθώς η Marvel άλλαξε 5 διαφορετικούς σκηνοθέτες μεταξύ 1995 και 2005, ενώ δοκιμάστηκαν 6 διευθυντές παραγωγής ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί μία ταινία της προκοπής. Τελικά, η αναμονή δεν απέδωσε καρπούς, με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Ίσως να υπάρχει μία άτυπη κατάρα που χτυπά αδυσώπητα τους Fantastic Four, περισσότερο ακόμη κι από τον κλασικότερο εχθρό τους, Dr. Doom.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ένα: Με ποιο τρόπο θα καταφέρει η Marvel να ξορκίσει το κακό; Ίσως οι απαντήσεις να βρίσκονται σε μία λύση που θα βασίζεται στο απρόσμενα καλό Thor: Ragnarok του Taika Waititi, το οποίο διαδέχθηκε τη μάλλον χειρότερη ταινία των τριών πρώτων φάσεων του MCU, το Thor: The Dark World. 

Στη διεύρυνση δηλαδή των ιδεών, στο άνοιγμα σε νέα κινηματογραφικά σύμπαντα, στη γρήγορη πλοκή και στο ορθότερο χτίσιμο των χαρακτήρων, μαζί με μπόλικα -ακόμη περισσότερα- εφέ, φαινομενικά απροσδόκητο soundtrack και κυρίως, σε μία εντελώς διαφορετική plot line και ύφος από την προηγούμενη ταινία. Τώρα που το σκεφτόμαστε, δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα αυτή. Ίσως αυτός να είναι και ο μόνος τρόπος για να σπάσει η κατάρα. 


Διάβασε ακόμη για τους Dark Avengers, που ίσως είναι το επόμενο στοίχημα της Marvel και γιατί ο Chris Evans θα είναι για πάντα ο Captain America.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο trailer για το Hustlers με την Jennifer Lopez

Ή πώς μία ομάδα από strippers έγδυσε τους γιάπηδες της Wall Street.

Μήπως ετοιμάζεται ένα Kill Bill: Vol.3;

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Quentin Tarantino επιβεβαιώνουν τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό.