Οι Dark Avengers ίσως είναι το επόμενο στοίχημα της Marvel

Όλα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι το MCU μπαίνει σε έναν καινούριο, πιο σκοτεινό και άκρως ενδιαφέροντα κύκλο.

Από τα γνωστά sequels των Ant-Man, Black Panther και Guardians of the Galaxy μέχρι τα πρωτότυπα projects των Eternals, Nova και Shang-Chi, όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα επόμενα κινηματογραφικά χτυπήματα της Marvel. Κάποιες από αυτές τις παραγωγές είναι ήδη προγραμματισμένες, ενώ άλλες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού. Πάντοτε όμως πλανάται ένα μεγάλο ερώτημα τόσο για τους fans όσο και για τους ανθρώπους της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας: Ποιοι θα είναι αυτοί που θα αντικαταστήσουν τους Avengers; 

Αν επιβεβαιωθούν τα τελευταία tweets του μυστηριώδους αλλά αρκετά ενημερωμένου Twitter account Roger Wardell -ο τύπος που μεταξύ άλλων είχε προβλέψει με εξαιρετική ακρίβεια κάποια από τα σκηνικά που έλαβαν χώρα στο Avengers: Endgame- τότε μάλλον γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ακολουθήσει στην επόμενη φάση του MCU, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτείται μετά το φινάλε της νέας ταινίας Spider-Man: Far from Home.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα του Wardell θα υπάρξει επανεμφάνιση κάποιων χαρακτήρων, με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί μία σύνδεση με το παρελθόν αλλά παράλληλα να αναζωογονηθεί το MCU. Ο Killmonger (Michael B. Jordan) στο Black Panther 2, ο Venom (Tom Hardy) στο επόμενο Spider-Man, η Black Widow (Scarlett Johansson) είναι κάποιοι από αυτούς που θα κάνουν εμφανίσεις, χωρίς να διευκρινίζεται το αν θα δώσουν το παρόν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ή αν θα πρόκειται απλά για κάποια flashbacks. Ένα από τα φημολογούμενα όσο και αμφιλεγόμενα επόμενα σχέδια της Marvel θέλει και μία νέα εκδοχή των Εκδικητών να παίρνει το δρόμο προς την παραγωγή. Dark, Young και New Avengers είναι οι τρεις εναλλακτικές που συζητούνται. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Από ό,τι φαίνεται, σύμφωνα πάντοτε με φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι Dark Avengers είναι οι επικρατέστεροι για να ζωντανέψουν από τις σελίδες των περιοδικών.

Η σειρά κόμικ που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 παρουσιάζει την "κακή" εκδοχή της ομάδας των Εκδικητών, με αρκετούς supervillains να παρουσιάζονται ως ήρωες. Η κινηματογραφική σύνδεση δεν είναι καθόλου ανέφικτη αν την τοποθετήσουμε χρονικά στην εποχή που διαδραματίζεται το Captain Marvel ή πριν από αυτή, όταν υπήρξε στη Γη η αθόρυβη εισβολή των Skrulls, των εξωγήινων που μπορούν και αλλάζουν μορφή. Το όνομα κλειδί σε όλα αυτά είναι εκείνο του Norman Osborn, για τον οποίο η Marvel φαίνεται να έχει πολύ μεγάλα πλάνα. 

  • Ο supervillain Norman Osborn είναι ένας από τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο ίδιος ο Stan Lee και η πιο δημοφιλής εκδοχή του στο σύμπαν της Marvel είναι ο Green Goblin, τον οποίον μεταξύ άλλων ενσάρκωσε ο Willem Dafoe στο Spider-Man του Sam Raimi (2002). Στα κόμικ εμφανίζεται ακόμη ως Iron Patriot, Super-Adaptoid και Red Goblin. Γενικά, δεν ανήκει σε καμία περίπτωση σε αυτούς που θα αποκαλούσες "καλούς".

Μετά τα γεγονότα του Secret Invasion (κόμικ που κυκλοφόρησε από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009), οι Skrulls έχουν αντικαταστήσει τους σούπερ ήρωες, παίρνοντας τη μορφή τους. Ο Osborn είναι αυτός που ουσιαστικά σώζει τη Γη, σκοτώνοντας την αρχηγό τους, Princess Veranke, αναλαμβάνοντας μετέπειτα την ηγεσία της οργάνωσης HAMMER, που με τη σειρά της έχει αντικαταστήσει την SHIELD.

Οι Dark Avengers ίσως είναι το επόμενο στοίχημα της Marvel

Ο πνευματικά ασταθής Osborn αποφασίζει ότι χρειάζεται μία νέα ομάδα Εκδικητών που θα μπορεί να προστατέψει (;) τον πλανήτη όποτε χρειαστεί. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως -τουλάχιστον στα κόμικ- τα μέλη των Dark Avengers είναι εξίσου περίεργοι τύποι: Ο Bullseye (ο χαρακτήρας που είχε υποδυθεί ο Colin Farrell στο Daredevil του 2003), ο γιος του Wolverine Daken και ο Venom είναι κάποιοι από αυτούς. Το γεγονός ότι η Marvel έχει αποκτήσει εδώ και λίγο καιρό τα αποκλειστικά δικαιώματα των (κινηματογραφικών και τηλεοπτικών) Wolverine και Spider-Man και κατ' επέκταση όλων των προσώπων που εμπλέκονται στα storyline τους, είναι μία ακόμη πειστική απόδειξη για το προς τα πού πάει το πράγμα. 

Σε ένα τέτοιο σύμπαν φαίνεται να μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο και άλλοι δημοφιλείς χαρακτήρες που λατρεύει το κοινό, όπως ο Loki. Μην ξεχνάς ότι έρχεται και η σειρά που θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον χαρακτήρα του Tom Hiddleston. Όλο και περισσότερα κομμάτια μοιάζουν να είναι έτοιμα να ενωθούν, μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει τελικά πράξη και πότε. 

ΛΟΚΙ ΤΟΜ ΧΙΝΤΛΕΣΤΟΝ

Μέχρι να έρθει η επόμενη ταινία της Marvel πάντως, μπορείς να ξαναδείς τα 22 φιλμ των τριών πρώτων φάσεων, με τη σωστή σειρά: 

  1. Captain America: The First Avenger 
  2. Captain Marvel
  3. Iron Man
  4. Iron Man 2
  5. The Incredible Hulk 
  6. Thor
  7. The Avengers
  8. Thor: The Dark World
  9. Guardians of the Galaxy
  10. Guardians of the Galaxy Vol. 2
  11. Iron Man 3
  12. Captain America: The Winter Soldier 
  13. Avengers: Age of Ultron
  14. Ant-Man
  15. Captain America: Civil War
  16. Black Panther
  17. Spider-Man: Homecoming
  18. Doctor Strange
  19. Thor: Ragnarok
  20. Ant-Man & the Wasp
  21. Avengers: Infinity War
  22. Avengers: Endgame

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.