Η θεωρία που συνδέει τον Joker του Heath Ledger με εκείνον του Joaquin Phoenix

Ίσως είναι απλά φήμες. Παρόλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέρουσες φήμες.

Και αν ο Joker του Heath Ledger είναι εμπνευσμένος από τον χαρακτήρα του Joaquin Phoenix; Ναι, όντως, η παραπάνω σκέψη δεν έχει καμία κινηματογραφική χρονική ακολουθία. Ο παρανοϊκός villain όμως έχει μία ιστορία που χάνεται μέσα στα βάθη των δεκαετιών και στις πολύχρωμες σελίδες των κόμικς. Έτσι, μπορεί ο αδικοχαμένος Αυστραλός ηθοποιός να τον ερμήνευσε στο Dark Knight (2008), πολλά χρόνια πριν τον Phoenix δηλαδή, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ή τουλάχιστον δε λέει τίποτα στους fans που ψάχνουν απεγνωσμένα άλλη μία εντυπωσιακή θεωρία στα όρια της συνωμοσίας που θα τους δώσει αρκετή τροφή για debate.

O Todd Phillips σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times παραδέχθηκε, λίγο έως πολύ, ότι "έπαιξε" με το μυαλό του κοινού σε σχέση με την πραγματική ταυτότητα του Joker. (Πριν συνεχίσεις, λίγη προσοχή, ακολουθούν spoilers!). Είναι ο Arthur Fleck που μεταμορφώνεται όντως σε πραγματικό villain καθώς χορεύει πάνω σε ένα αυτοκίνητο μαγεμένος από όλο τον βίαιο πανικό που έχει προκαλέσει ή μήπως ο βασανισμένος χαρακτήρας του Phillips είναι απλά το αρχέτυπο πάνω στο οποίο θα βασίσει κάποιος άλλος τη δική του εγκληματική δράση;

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά origin story για τον Joker περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο Phillips τώρα, μπορεί να ξεκαθάρισε τη θέση του, λέγοντας ορθά κοφτά στη συνέντευξη ότι ο Fleck είναι ο Joker, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους fans που αρέσκονται σε συνωμοσίες να πλέξουν μία ωραιότατη θεωρία που παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Αυτό το πιτσιρίκι, λοιπόν, με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι θιασώτες αυτής της ιστορίας είναι ο χαρακτήρας του  Heath Ledger.


Ποια είναι αυτή; Στην τελευταία σκηνή του Joker του Phillips, αν κάποιος κοιτάξει αρκετά προσεκτικά θα δει ένα παιδάκι με χαρακτηριστικές ουλές και σημάδια ανάμεσα στο πλήθος. Ναι, είναι σαν να ψάχνει κανείς ψύλλους στα άχυρα, αλλά όλες οι ενδιαφέρουσες fan theories έτσι είναι.

Αυτό το πιτσιρίκι, λοιπόν, με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι θιασώτες αυτής της ιστορίας είναι ο χαρακτήρας του  Heath Ledger που παρακολουθώντας τον Arthur Fleck να ξεκινά μία βίαιη επανάσταση χωρίς λόγο και αιτία στη Νέα Υόρκη/Gotham City εμπνέεται και μέσα του μπαίνουν οι βάσεις για να εξελιχθεί μεγαλώνοντας στον πραγματικό Joker. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Με βάση τα όσα υποστηρίζει ο Phillips όχι. Ίσως, πρόκειται απλά για φήμες. Σίγουρα, όμως, είναι πολύ ενδιαφέρουσες φήμες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.