Ο Luca Guadagnino και οι Coen ετοιμάζουν το remake του "Σημαδεμένου"

Ποιος θέλει να το δει; Μάλλον, κανείς αν κρίνουμε από την αρχική αντίδραση των χρηστών στο Twitter στο άκουσμα της είδησης.

Ανήκει στις κορυφαίες ταινίες των 80s, αλλά και στα καλύτερα μαφιόζικα έπη στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ θεωρείται μία ταινία-σταθμός για τον Al Pacino με τον Tony Montana να συγκαταλέγεται στους πιο εμβληματικούς του ρόλους. Ο "Σημαδεμενος" (Scarface) του Brian De Palma έκανε πρεμιέρα το 1983 και ήταν reboot/remake του Scarface: The Shame of the Nation που κυκλοφόρησε το 1932 από τον Howard Hawks και σύντομα, αναμένεται να αναβιώσει για ακόμα μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

Η είδηση ότι οι αδερφοί Coen θα διασκευάσουν το σενάριο και ότι ο Luca Guadagnino, ο Ιταλός σκηνοθέτης του "Να με φωνάζεις με το όνομά σου", θα αναλάβει τη σκηνοθεσία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές ώρες, με τις αρχικές αντιδράσεις ωστόσο να μην είναι οι αναμενόμενα ενθουσιώδεις για την επιστροφή του Tony Montana στο σελιλόιντ.

Το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω των επικριτικών σχολίων των χρηστών του Twitter οφείλειται κυρίως σε δύο λόγους: Πρώτον, όλη αυτή η εμμονή του Χόλιγουντ με τα remakes/reboots/sequels/prequels έχει αρχίσει να κουράζει το κοινό, που ζητά έμπνευση και πρωτοτυπία από τα στούντιο παραγωγής και τους σεναριογράφους και δεύτερον, ο Guadagnino απέτυχε πέρυσι παταγωδώς να μας παραδώσει ένα αξιοπρεπές να remake του Suspiria, του κλασικού φιλμ τρόμου του '77 του Dario Argent, γυρίζοντας τελικά μία από τις χειρότερες ταινίες των τελευταίων ετών.

Και για να επιστρέψουμε στο επικείμενο πρότζεκτ των Coen και Guadagnino, το reboot του "Σημαδεμένου" θα λαμβάνει χώρα στο Λος Άντζελες και όχι στο Μαϊάμι, όπως στο αρχικό φιλμ, με την ιστορία του μετανάστη που θέλει να ζήσει το american dream και τελικά μεταμορφώνεται σε βασιλιά του υποκόσμου να επαναπροσδιορίζεται στο σήμερα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.